|
| Skarpe knive Fra : Peter N |
Dato : 13-11-01 13:40 |
|
Hej
Jeg kunne godt bruge lidt råd i forbindelse med mine Global knive, som
strygeståelt ikke kan holde skarpe mere.
Skal disse slibes på en bestemt måde, eller er det som med alle andre knive?
Kan man gøre det med et fornuftigt resultat selv, eller bør man gå til en
fagmand, hvem så end det måtte være?
/Peter
| |
Bettina Madsen (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 13-11-01 14:45 |
|
> Jeg kunne godt bruge lidt råd i forbindelse med mine Global knive, som
> strygeståelt ikke kan holde skarpe mere.
> Skal disse slibes på en bestemt måde, eller er det som med alle andre knive?
> Kan man gøre det med et fornuftigt resultat selv, eller bør man gå til en
> fagmand, hvem så end det måtte være?
> /Peter
>
Hej Peter
Du skal bruge en slibe sten når du sliber dine global knive.
Du kan købe dem i mærket global, eller du kan købe en noget
billigere efterligning. I den pakning man får knivene i,
ligger der en lille folder, hvor der står hvordan man skal
slibe dem. Det er en ret god beskrivelse. Det kan være
du kan få en i en inspirations-butik eller et andet s
ted hvor de sælger Global knive.
Er der nogen kan fortælle hvorfor man ikke skal
bruge strygestål til Global knive, det
ved jeg nemlig ikke??!
mvh. Bettina
| |
Peter N (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Peter N |
Dato : 13-11-01 16:37 |
|
> Du skal bruge en slibe sten når du sliber dine global knive.
Jeg har hørt fra en ven, at man, når man selv gør dette med sten, og ikke er
mester ud i denne form, kan risikere at slibe kniven skæv, hvilket ville
gøre mere skade end gavn...
Så findes der jo også små smarte husholningsapperater (der ligner en
forvokset kartoffelskræller) der efter sigende skulle kunne slibe knive. Er
dette et hoax, er det samme effekt som strygestålet, eller kan man faktisk
slibe kniven op igen med sådan en ting?
>Er der nogen kan fortælle hvorfor man ikke skal
>bruge strygestål til Global knive, det
>ved jeg nemlig ikke??!
Også ret nyt til mig... Global laver jo selv strygestål, så... Disse er dog
keramiske. Kan der vale tale om stål-strygestål... *S*
/Peter
| |
Peter Westh (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 13-11-01 16:59 |
|
"Peter N" <p.n@!REMOVE!mail.dk> wrote in message
news:9srej6$q1l$1@sunsite.dk...
> > Du skal bruge en slibe sten når du sliber dine global knive.
> Jeg har hørt fra en ven, at man, når man selv gør dette med sten, og ikke
er
> mester ud i denne form, kan risikere at slibe kniven skæv, hvilket ville
> gøre mere skade end gavn...
Prøv at se artiklen "Den perfekte kniv" på
http://www.1st-gourmet.dk/gourmet.nsf/allbyid/44C09E936EB21AC3C12569EB002C31
FA
MVH
Peter
| |
Peter N (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Peter N |
Dato : 13-11-01 17:27 |
|
> Prøv at se artiklen "Den perfekte kniv" på
>
http://www.1st-gourmet.dk/gourmet.nsf/allbyid/44C09E936EB21AC3C12569EB002C31
> Peter
Hæ hæ, jeg kender godt det der med at skære, bare for at skære fordi man
kan. Eller fordi man kunne hedder det nu for de pågældende knive.
Men puuh... to slibesten og vinkler der skal passe og... Måske jeg bare
tager dem under armen ned til slagteren.
/Peter
| |
Henrik (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 13-11-01 17:52 |
|
En anden og professionel løsning er at købe et knivslibesæt f.ex. af mærket
"Lansky", der fås i jagt og fiskeri forretninger.
Sættet består af flere sten i stigende finhed, olie til at væde stenen med,
samt en "holder" der monteres på knivryggen, og som giver mulighed for at
slipe kniven eksakt i den vinkel man foretrækker.....
Der er en god vejledning med.
Slipes der i lille vinkel i forhold til bladet, bliver kniven meget skarp,
men æggen mindre holdbar, og omvendt.
Det er forskellen på skalpellen og machetens slipning!
Det hele foregår manuelt, med den groveste sten først, og så finere og
finere sten.....
Perfekt resultat for den der vil lægge arbejdet i det, og en ren fornøjelse
i køkkenet efterfølgende!
Henrik
| |
Klaus Alexander Seis~ (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 13-11-01 18:40 |
| | |
Peter Larsen (13-11-2001)
| Kommentar Fra : Peter Larsen |
Dato : 13-11-01 19:30 |
|
Hej Alle
Jeg kan anbefale H.W Larsen i Kødbyen , han "plejer" mine Global og
Zwilling knive ( også brødkniv med bølgeskær) , jeg får det gjort ca en gang
om året og holder selv vedlige med strygestål.
Mvh Peter
"Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> skrev i en meddelelse
news:983f0e6d-cac6-45f2-adea-9f79bf39ff32@zigzag.magnetic-ink.dk...
> Peter Westh skrev:
>
> > Prøv at se artiklen "Den perfekte kniv" på
> >
http://www.1st-gourmet.dk/gourmet.nsf/allbyid/44C09E936EB21AC3C12569EB002C31
FA
>
> (AKA < http://makeashorterlink.com/?Y17D3582>)
>
> Dejlig tekst, tak for linket.
>
> Men hvad gør vi nu? Kan man være sikker på at skærsliberen kan finde
> ud af at slibe forsiden af æggen 70% og bagsiden 30%?
>
> Og kan man få slebet sin brødkniv med bølgeskær?
>
>
> // Klaus
>
> --
> ><>° vandag, môre, altyd saam
| |
(Sebastian Loeck (15-11-2001)
| Kommentar Fra : (Sebastian Loeck |
Dato : 15-11-01 00:02 |
|
Klaus Alexander Seistrup <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote:
> Og kan man få slebet sin brødkniv med bølgeskær?
også dem - det koster bare lidt extra.
se Stens indslag.
hilsen
Sebastian
| |
Sten Hansen (14-11-2001)
| Kommentar Fra : Sten Hansen |
Dato : 14-11-01 00:25 |
|
Tue, 13 Nov 2001 13:40:13 +0100, skrev Peter N:
>Hej
>Jeg kunne godt bruge lidt råd i forbindelse med mine Global knive, som
>strygeståelt ikke kan holde skarpe mere.
>Skal disse slibes på en bestemt måde, eller er det som med alle andre knive?
>Kan man gøre det med et fornuftigt resultat selv, eller bør man gå til en
>fagmand, hvem så end det måtte være?
>/Peter
>
Hej Peter,
hvis du bor i Københavnsområdet kan jeg anbefale, at du lægger vejen
forbi H. W. Larsen & Sønner i Kødbyen.
De sliber dine knive i løbet af to/tre dage for ca. 25,oo kr og så er de
"skarpe" de næste par år, når du bruger strygestålet jævnligt.
Ellers prøv at spørge din lokale slagter, hvor han får slebet sine
knive.
mvh
Sten
| |
Klaus Frederiksen (15-11-2001)
| Kommentar Fra : Klaus Frederiksen |
Dato : 15-11-01 08:16 |
|
Du skal bruge et keramisk strygestål. Den dybereliggende forklaring er noget
om hærdningen af knivene (er jeg blevet forklaret)
/klaus
"Peter N" <p.n@!REMOVE!mail.dk> wrote in message
news:9sr48a$d33$1@sunsite.dk...
> Hej
> Jeg kunne godt bruge lidt råd i forbindelse med mine Global knive, som
> strygeståelt ikke kan holde skarpe mere.
> Skal disse slibes på en bestemt måde, eller er det som med alle andre
knive?
> Kan man gøre det med et fornuftigt resultat selv, eller bør man gå til en
> fagmand, hvem så end det måtte være?
> /Peter
>
>
| |
|
|