"lise hansen" <lisemargit@get2net.dk> skrev följande lustigheter i
meddelandet...
> Er der nogen, der har en god opskrift hvor kålrabi indgår?
Her er en sønderjysk opskrift fra øhh.. efter Første Verdenskrig...
Kålrabimos med kogt skinke eller flæsk:
1 stor kålrabi
1 kg røget skinke eller stribet flæsk
250 g kartofler
250 g gulerødder
Kødet koges mørt. Grøntsagerne renses og skæres i små stykker, koges i
flæskesuppen og presses gennem en sigte. Smages til med salt og peber og
serveres med kødet, senep og rugbrød, som spises af en sidetallerken.
NB: Under Første Verdenskrig var der mangel på næsten alle fødevarer,
også kartofler, og kålrabien vandt derfor indpas i mange retter. - Dette
er ganske givet årsagen til, at der fortsat spises meget kålrabi i
Sønderjylland.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
- Det Digitale Køkken