Michael Olsen <Michael.Olsen@bt.dk> wrote:
> Nemlig
Referencen til ovenstående er nok ikke så klar.
Men vi kom fra 'Kander' og 'Støvler' ... jeg mener, at Frandsen har ret
i ingredienserne. Måske har der nok været (er?) varianter hvor Rød
Aalborg indgår (ref: dig selv).
Balancen derimod .... tror jeg nok er sådan, at det er porteren der
dominerer. Øllet er lidt opspædning, Pernod'en er et levn fra dengang,
hvor vi ikke kendte andre mærker af Pastis i Danmark. Lad mig foreslå
Ricard eller Pastis 51 i stedet. Citronvanden (se andet indlæg) er for
det let sure og brusende.
Mit forslag (og det er kun et forslag til afprøvning) er derfor:
2 portere (Carlsbergs er god)
1 pilsner
1 citronvand (eller bare en halv, den anden halve kan hældes .... ja,
hvorsomhelst hen, bare ikke direkte i halsen - )
2 cl. Pastis (eller 4 om man er til det)
Et stænk AngstOgUro er en smagssag. Men jeg mener ikke det skal med.
Beholderen skal være rimelig stor - +1 ltr. ... det her er vel nærmest
Porter Light i smagen, men ikke i styrken.
Færgekroen i Skolegade i Århus havde sådan en slags drik på 'kortet' i
Thyras og Cosmys tid. Måske nok med et andet blandingsforhold? Om de har
det i dag ved jeg ikke.
--
venlig hilsen,
Mich. Ottosen - og det var så det
for en signatur