Så er det vel nok den discountkæde, der har lavest status overhovedet. Hvis
Carsten Jensen ikke vil sætte sin fod i Netto, så er Aldi så langt ude at
han næppe overhovedet aner, at den eksisterer.
Det princip, Aldis indkøbere følger, er at finde alternative, ofte tyske,
mærker, som er billigere end de, andre kæder fører. Nogle af varerne er af
da også af lavere kvalitet, f.eks. deres kaffe, og man føler sig decideres
u-trendy ved bare at komme der.
Men faktisk er der også en del Aldi-varer, som er langt bedre end
konkurrenternes. I lang tid havde Aldi den bedste billige olivenolie (et
portugisisk mærke, jeg har ikke prøvet den de fører nu). På min indkøbstur i
går, fandt jeg primært to interessante ting:
* Deres rosiner: Det er samme sort som de evindelige Californiske rosiner.,
man får alle andre steder, men de kommer fra Tyrkiet. De er mindre, mere
koncentrerede, næsten som korender. De smager som rosiner købt på et støvet,
græsk eller tyrkisk marked, af sol og blå himmel.
* Deres Oksebacon: Midt mellem stegemargarine og havregryn fandt jeg nogle
pakker med Presuta Oksebacon til 90 kroner kiloet. Røget, tørret oksekød
lavet i Danmark efter de bedste østeuropæiske traditioner af firmaet
Bosanski Lonac (se
http://www.bosanskilonac.dk/dansk.html ). Næsten sorte,
benhårde stykker kød med et stykke snor i enden der viser, at det er lavet
efter naturmetoden. Det smager ganske enkelt fantastisk.
Så, en tur i Aldi er hermed anbefalet.
MVH
Peter