/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Græske frikadeller
Fra : izeqb


Dato : 05-11-01 00:45

Hej alle...

Er der en der har en god opskrift på græske frikadeller, altså dem med
Feta-ost indeni?

Og så syntes jeg selv at jeg er blevet rimelig god til at lave
taiziki, men hvad skal man spise det til eller på?
--
MVH.
Hjalte aka. izeqb

 
 
Peter W. Bosse (05-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 05-11-01 05:58

"izeqb" <izeqb@secret.dk> skrev följande i meddelandet...

> Er der en der har en god opskrift på græske frikadeller, altså dem med
> Feta-ost indeni?

Kender ikke den med fetaost i.
Jeg har en alm. opskrift på "græske kødboller" (Keftedes). Du kan selv
tilsætte smeltet eller lidt finthakket fetaost...

¾ kg hakket hakket okse- eller lammekød
2 æg
1 dl smuldret franskbrødskrumme
1 stort finthakket løg
1 spsk hakket persille
1 spsk frisk krusemynte
¼ tsk kanel
salt, peber
1 fed knust hvidløg
3-4 spsk hvidvin

Bland alle ingredienserne til farsen, rør eller ælt den grundigt, farsen
skal være temmelig fast, og lad den stå koldt et par timer. Dyp hænderne
i mel og tril farsen til små boller på størrelse med en valnød.
Steg dem i varm olie på panden eller i frituregryden, til de er
lysebrune og gennemstegte. Ryst jævnligt panden så bollerne bliver helt
runde. Serveres meget varme.

PS: I øvrigt stammer retten fra orienten og indgår i de andre
balkanlandes køkken. Den tilberedes med forskellige andre ingredienser,
i fx Jugoslavien og Tyrkiet, de arabiske lande og Iran - det sidste
sted, med bl.a. gurkemeje, safran, korender, valnødder og krydderiet
"sumak", som vist ikke kan fås i Danmark.

I en jugoslavisk version "Bosniske kødboller", bruger man fx
yoghurt/tykmælk, kommen, paprika og purløg. Stegningen foregår i ovnen
ved svag varme, og en blanding af æg, yoghurt samt kommen røres ud, og
hældes over kødbollerne i den sidste del af stegetiden. - Så, alt i
alt - er der er tusind måder at lave kødboller på.

> Og så syntes jeg selv at jeg er blevet rimelig god til at lave
> taiziki, men hvad skal man spise det til eller på?

Du mener vel "Tzatziki".
Tzatziki er en græsk dressing som meget ofte serveres som en
"dyppesauce" før måltidet, evt. sammen med sorte / grønne oliven, små
skiver ræddike, små stykker ristet brød, farserede vinblade osv. -
(altså som en Mézé - "lille hors d'oeuvres" - forret el. appetitvækker).

"Ouzo" er heller ikke ringe som appetitvækker! )

--
Mvh.
Petro W. Papadopoulos

De, der forspiser sig eller drikker sig fulde,
har hverken forstand på at drikke eller spise.
-Brillat-Savarin



Tina (05-11-2001)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 05-11-01 17:44


"izeqb" <izeqb@secret.dk> skrev i en meddelelse
news:glkbut411ktvnot7j7mqd6oigoso1m8c60@4ax.com...
> Hej alle...

>klip<

> Og så syntes jeg selv at jeg er blevet rimelig god til at lave
> taiziki, men hvad skal man spise det til eller på?

Hejsa

Jeg spiser tzatziki til næsten alt: pastaretter, hvori der indgår kødsovs,
pizza, kylling, frikadeller, retter, hvor der ikke er så meget sovs, og
tilbehøret er ris og grøntsager osv. Prøv dig frem!

Tina



Gitte Sørensen (05-11-2001)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 05-11-01 21:24

Mon, 05 Nov 2001 00:44:51 +0100, skrev izeqb <izeqb@secret.dk> :

>Er der en der har en god opskrift på græske frikadeller, altså dem med
>Feta-ost indeni?

Jeg plejer at lave dem lidt på slump med halvt lamme- og halt
svinekød, æg, rasp, mælk, finthakket løg, hvidløg, persille og lidt
smuldret fetaost samt salt og friskkværnet peber.

>Og så syntes jeg selv at jeg er blevet rimelig god til at lave
>taiziki, men hvad skal man spise det til eller på?

Tzatziki smager helt genialt som pynt på 'lammemadder' - rugbrød med
tynde skiver koldt lammekød (f.esk. bov eller kølle), drysset med lidt
groft salt og så en god klat tzatziki ovenpå.

--
Gitte Sørensen news@gittes.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408872
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste