/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hovedret til 6 seks personer
Fra : Lasse Jensen


Dato : 04-11-01 22:03

Jeg står og skal have 5 gæster til noget spisning her lørdag aften, og
har fået styr på forretten, men jeg mangler en god ide til
hovedretten. Jeg ville gerne lave noget steg af en eller anden art,
men har ikke specielt meget lyst til culottesteg, så mit spørgsmål er,
om nogen skulle have en god ide til min og gæsters gane ???

-LAsse

 
 
Niels Henriksen (04-11-2001)
Kommentar
Fra : Niels Henriksen


Dato : 04-11-01 21:38

"Lasse Jensen" <røvkrøl@bandit.dk> wrote in message
news:v3bbutsttf10v1bkbhfilhr1pkte4k7gp4@4ax.com...
> Jeg står og skal have 5 gæster til noget spisning her lørdag aften, og
> har fået styr på forretten, men jeg mangler en god ide til
> hovedretten. Jeg ville gerne lave noget steg af en eller anden art,
> men har ikke specielt meget lyst til culottesteg, så mit spørgsmål er,
> om nogen skulle have en god ide til min og gæsters gane ???
>
Hvad med en gang glaseret harmburryg med grønlangkål?


--
Niels Henriksen
Softwareudvikler
www.ryttersnak.dk



Mads Pedersen (05-11-2001)
Kommentar
Fra : Mads Pedersen


Dato : 05-11-01 23:08


"Lasse Jensen" <røvkrøl@bandit.dk> skrev i en meddelelse
news:v3bbutsttf10v1bkbhfilhr1pkte4k7gp4@4ax.com...
> Jeg står og skal have 5 gæster til noget spisning her lørdag aften, og
> har fået styr på forretten, men jeg mangler en god ide til
> hovedretten. Jeg ville gerne lave noget steg af en eller anden art,
> men har ikke specielt meget lyst til culottesteg, så mit spørgsmål er,
> om nogen skulle have en god ide til min og gæsters gane ???

Jeg laver lige en gang klippe-klistre fra et af mine egne indlæg, hvor jeg
efterlyser en forret :

Jeg skal i næste weekend lave mad til en "tøse-polterabend" og har tænkt på
at lave noget helstegt, rødvinsmarineret kalkunbryst med peberfrugtsauce,
ovnstegte kartofler og hvidvinsdampede forårsløg til hovedret + noget med en
halv, udhulet melon med frugtsalat til dessert...og nu er det så jeg står og
mangler et forslag til en forret.

[[Slut på klippe-klistre]]

Jeg har en hovedret + en dessert men ingen forret - du har en forret, men
ingen hovedret. *vinke med en vognstang*

Mvh Mads



Lasse Jensen (06-11-2001)
Kommentar
Fra : Lasse Jensen


Dato : 06-11-01 10:54

On Mon, 5 Nov 2001 23:08:08 +0100, "Mads Pedersen"
<cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote:


>[[Slut på klippe-klistre]]
>
>Jeg har en hovedret + en dessert men ingen forret - du har en forret, men
>ingen hovedret. *vinke med en vognstang*
>
>Mvh Mads

Forret følger herunder...og jeg må indrømme, at jeg så sent som igår
aftes lå og tænkte på noget kalkunbryst, men at jeg manglede en
interessant opskrift på det....sååå, kunne du lokkes til at sende din
??

-LAss

REJER MED HASSELNØDDESAUCE

Tilberedningstid: Ca. 20 minutter samt ovntid/pandetid for nødder.
Den pikante sauce giver rejerne en spændende ny smag. Drikkeforslag:
Tør
hvidvin.

INGREDIENSER:

(2 personer)

Ca. 200 g skalrejer (Jeg har alle gangene brugt de almindelige små
frosne
rejer - ca. 75-100 g pr. person)
1 avocado, skåret i skiver
2 salatblade
Citronskiver
Dildkviste
Hasselnøddesauce:
½ dl hasselnødder
1 skive franskbrød
1½ spsk. vand
3/4 spsk. rødvinseddike
3/4 spsk olivenolie
1 3/4 spsk. mayonnaise
1½ spsk. creme fraiche 9 %
1 lille fed hvidløg, presset
Lidt salt og peber
Paprika og cayennepeber

FREMGANGSMÅDE:

1.
Rist nødderne let i ovnen eller på panden. Gnub skallerne af i et
klæde og
mal nødderne fint.
2.
Skær kanterne af brødet og smuldr det groft ned i en skål. Opløs
krummerne i
vandet under omrøring. Rør eddike, olie, mayonnaise og creme fraiche
i.
Tilsæt hvidløg og smag til med de øvrige krydderier.
3.
Bland det med de malede nødder. Fortynd evt. med lidt vand.
4.
Pil rejerne og portionsanret dem på salat med citrondryppede
avocadoskiver.
Top med saucen og pynt med citronskiver og dild. Server resten af
saucen
til sammen med hvidt brød.



Mads Pedersen (06-11-2001)
Kommentar
Fra : Mads Pedersen


Dato : 06-11-01 23:59


"Lasse Jensen" <røvkrøl@bandit.dk> skrev i en meddelelse
news:ukcfutsbufdv77tluknimb1elst4tcfdt4@4ax.com...
> On Mon, 5 Nov 2001 23:08:08 +0100, "Mads Pedersen"
> <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote:
>
>
> >[[Slut på klippe-klistre]]
> >
> >Jeg har en hovedret + en dessert men ingen forret - du har en forret, men
> >ingen hovedret. *vinke med en vognstang*
> >
> >Mvh Mads
>
> Forret følger herunder...og jeg må indrømme, at jeg så sent som igår
> aftes lå og tænkte på noget kalkunbryst, men at jeg manglede en
> interessant opskrift på det....sååå, kunne du lokkes til at sende din
> ??

Jamen det kan du da sagtens :

En god portion champignoner skæres i kvarte og i lidt olie på en pande med
lidt salt og peber.
Kalkunbrystet gnides med salt og peber. Brunes på panden og smides (kan dog
også lægges blidt) i en bradepande. Champignonerne, et par løg i kvarte,
lidt gulerødder skåret i kiler (skær skråt, drej gulerodden en kvart omgang,
skær skråt, etc etc) og et par laurbærblade lægges ved. Hæld en god sjat
rødvin ved og lidt vand og giv det hele fem kvarter til halvanden time ved
200 grader. Overhæld i ny og næ brystet (altså det i ovnen!) med væde fra
bunden af bradepanden

Hertil kunne passende serveres en gang ovnstegte kartofler : skrub
kartoflerne, skær dem i passende stykker (med skræl), vend dem i lidt olie
og krydderier efter eget valg og giv dem en times tid ved 200 grader.

Sovsen kunne så være en peberfrugtsauce :
2 røde eller gule peberfrugter skæres i mindre stykker og svitses i olie
sammen med 1 skalotteløg og 1 fed hvidløg. Tilsæt 2,5 dl lys bouillon og lad
det koge sammen i et kvarters tid.
Blend hele dynen og hæld det tilbage i gryden.
Pisk 50 g mager flødeost i sammen med 2 spsk. friske basilikumblade _eller_
2 tsk. tørrede. Sovsen må _ikke_ koge (ved ik' hvorfor den ikke må det, men
det står der altså i opskriften, men mon ikke det er fordi den ellers
skiller?)

Så er der sådan set bare tilbage at anrette tingene lidt elegant og at glæde
sig over det bedste af det hele : når du dagen derpå har for mange
tømmermænd (eller bare ikke orker at lave det store madshow) skærer du bare
et par skiver af det levnede kød i store tern, smider det op i flødesovsen
sammen med gulerødderne og væden fra bradepanden, varmer det op og serverer
det med ris. Det er sq så nemt, og så smager det IMHO helt genialt.

God fornøjelse.

Mads



Mads Pedersen (07-11-2001)
Kommentar
Fra : Mads Pedersen


Dato : 07-11-01 13:03


"Mads Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> skrev i en meddelelse
news:9sas0o$21hs$1@news.cybercity.dk...
> En god portion champignoner skæres i kvarte og
....og her faldt ordet "vendes" så ud.

Mvh Mads



Lasse Jensen (09-11-2001)
Kommentar
Fra : Lasse Jensen


Dato : 09-11-01 08:24

On Tue, 6 Nov 2001 23:58:52 +0100, "Mads Pedersen"
<cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote:

[snip om opskrift]

Davs Mads.....jeg kan fortælle dig, at din opskrift også blev
'"godkendt" af kæresten, så den bliver prøvet her på lørdag, og jeg
skal nok vende tilbage med kommentarer, og forhåbenligt ros

-LAsse


Mich. Ottosen (06-11-2001)
Kommentar
Fra : Mich. Ottosen


Dato : 06-11-01 01:35

Lasse Jensen <røvkrøl@bandit.dk> wrote:

> Jeg står og skal have 5 gæster til noget spisning her lørdag aften, og
> har fået styr på forretten, men jeg mangler en god ide til
> hovedretten. Jeg ville gerne lave noget steg af en eller anden art,
> men har ikke specielt meget lyst til culottesteg, så mit spørgsmål er,
> om nogen skulle have en god ide til min og gæsters gane ???

Hvad er din forret?
Hvis vi skal komme med gode forslag, skal vi vel også lige vide, hvad
din forret består af?
>noget steg af en eller anden art,
> men har ikke specielt meget lyst til culottesteg,
er ikke så særligt præcist, vel ?

Lam er godt. (Godt) fjerkræ er også godt. Mange kombinationsmuligheder.
Fisk i mængder .. ?
Oksekød? Tjah, bum, bum ... men nu bliver det vist meget OT og
valgkampsagtigt, ik'?
Kom igen med din forret, så er der sikkert nogle (af alle de andre ....
mad-begavede) mennesker i gruppen, der kan give et godt bud ... held med
det!
--
venlig hilsen,
Mich. Ottosen - og det var så det
for en signatur

Lasse Jensen (06-11-2001)
Kommentar
Fra : Lasse Jensen


Dato : 06-11-01 10:57

On Tue, 6 Nov 2001 01:35:10 +0100, mich.ottosen@post5.tele.dk (Mich.
Ottosen) wrote:

>Hvad er din forret?
>Hvis vi skal komme med gode forslag, skal vi vel også lige vide, hvad
>din forret består af?
>>noget steg af en eller anden art,
>> men har ikke specielt meget lyst til culottesteg,
>er ikke så særligt præcist, vel ?
>
>Lam er godt. (Godt) fjerkræ er også godt. Mange kombinationsmuligheder.
>Fisk i mængder .. ?
>Oksekød? Tjah, bum, bum ... men nu bliver det vist meget OT og
>valgkampsagtigt, ik'?
>Kom igen med din forret, så er der sikkert nogle (af alle de andre ....
>mad-begavede) mennesker i gruppen, der kan give et godt bud ... held med
>det!

Jeg har smidt min forret op i et andet svar, for men for at svare
her..Min kæreste er ikke glad for lam, fisk holder jeg mig langt væk
fra, oksekød er jeg ved at blive en smule træt af......(og lad nu være
med at kalde mig kræsen ) .... Men jeg overvejer stærkt at kaste
mig over noget fjerkræ, nærmere bestemt kalkunbryst ... Så eventuelle
interessante opskriften på dette modtages meget gerne....

-LAsse

Fru Hof (06-11-2001)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 06-11-01 12:37


fjerkræ, nærmere bestemt kalkunbryst ... Så eventuelle
> interessante opskriften på dette modtages meget gerne....
>
> -LAsse

Hej!
her følger en opskrift på farseret kalkunbryst bragt i en tidligere tråd.
Farseringen kan ske på mange måde kun din fantasi sætter grænser:

Farseret kalkunbryst

1 kalkunbryst
salt og peber
evt reven muskatnød
fransk sennep
røget skinke i tynde skiver
rosmarin
smør
spinatblade eller frosset spinat

1 glas hvidvin

Skær brystet op i den ene side og skær det igennem, så det åbner sig som en
bog. Drys indersiden med salt, peber og muskatnød. Smør den ene side af
brystet med sennep og læg skinkeskiver ovenpå. Drys skinken med rosmarin og
fordel små smørklatter henover. På den modsatte side lægges rå spinatblade.
Fold de to halvdele sammen og bind kødet til en pakke. Kom kødet i et smurt
fad. Kom lidt smør på oversiden og krydr med salt.

Steges ved 200 grader i ca 1 ½ time. Tilsæt vinen efter den første halve
time og dryp jævnligt under stegningen. Vend kødet af og til. Lad det trække
i ca 10 min, inden det skæres i skiver.

mvh
Tove


----------------------------------------------------------------------------
----





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408872
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste