|
| æblekagerasp? Fra : egclasen |
Dato : 01-11-01 21:29 |
|
Hvordan er det nu lige at man laver æblekagerasp af tvebakker.
Man knuser tvebakkerne og rister dem på stegepanden med sukker, skal der
også "smør/magarine" med eller hvordan? Jeg har lige lavet det. men fik
nogle små hårde klumper ligesom karamel i raspen, det er ikke så
hensigtsmæssigt. Havde jeg for meget varme?
Mvh.
Ester C.
| |
Kim Larsen (01-11-2001)
| Kommentar Fra : Kim Larsen |
Dato : 01-11-01 23:02 |
|
En god ting er at komme mandler i også, eller nødder, jumi.
Kim Larsen
| |
Casper (02-11-2001)
| Kommentar Fra : Casper |
Dato : 02-11-01 14:07 |
|
Æblekagerasp
Ja, der skal bruges smør og almindelig rasp - ikke nødvendigvis af
tvebakker. her er en opskrift til ca. 500 gram æbler og en kvart
fløde.
50 gram smør
50 gram sukker
75 gram rasp
Ingredienserne ristes på panden ved svag til jævn varme under konstant
omrøring. Når massen efter nogen tid (ca. 10 minutter) begynder at
skrumpe ind (det sker pludseligt) og antager farve, er den færdig.
Derefter køles den ned - og det er meningen, at det skal være
karameliseret. Man kan efterfølgende støde det lidt i en morter for at
adskille de hårde klumper og opnå den passende finhedsgrad.
Mvh
Casper
"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> wrote in message news:<3be1afd5$0$265$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
> Hvordan er det nu lige at man laver æblekagerasp af tvebakker.
> Man knuser tvebakkerne og rister dem på stegepanden med sukker, skal der
> også "smør/magarine" med eller hvordan? Jeg har lige lavet det. men fik
> nogle små hårde klumper ligesom karamel i raspen, det er ikke så
> hensigtsmæssigt. Havde jeg for meget varme?
>
> Mvh.
>
> Ester C.
| |
Torben Abilgaard (18-11-2001)
| Kommentar Fra : Torben Abilgaard |
Dato : 18-11-01 22:27 |
|
Jeg har netop testet Caspers rasp, og ja, der er en gud!
Jeg sværger hermed, aldrig igen at købe det sammenfej, de kalder
æblekagerasp!
vh/Torben
"Casper" <casperdahl2000@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:c8fc1d6e.0111020506.691c3bb0@posting.google.com...
> Æblekagerasp
> Ja, der skal bruges smør og almindelig rasp - ikke nødvendigvis af
> tvebakker. her er en opskrift til ca. 500 gram æbler og en kvart
> fløde.
>
> 50 gram smør
> 50 gram sukker
> 75 gram rasp
>
> Ingredienserne ristes på panden ved svag til jævn varme under konstant
> omrøring. Når massen efter nogen tid (ca. 10 minutter) begynder at
> skrumpe ind (det sker pludseligt) og antager farve, er den færdig.
> Derefter køles den ned - og det er meningen, at det skal være
> karameliseret. Man kan efterfølgende støde det lidt i en morter for at
> adskille de hårde klumper og opnå den passende finhedsgrad.
> Mvh
> Casper
| |
|
|