/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
æblekagerasp?
Fra : egclasen


Dato : 01-11-01 21:29

Hvordan er det nu lige at man laver æblekagerasp af tvebakker.
Man knuser tvebakkerne og rister dem på stegepanden med sukker, skal der
også "smør/magarine" med eller hvordan? Jeg har lige lavet det. men fik
nogle små hårde klumper ligesom karamel i raspen, det er ikke så
hensigtsmæssigt. Havde jeg for meget varme?

Mvh.

Ester C.



 
 
Kim Larsen (01-11-2001)
Kommentar
Fra : Kim Larsen


Dato : 01-11-01 23:02

En god ting er at komme mandler i også, eller nødder, jumi.

Kim Larsen




Casper (02-11-2001)
Kommentar
Fra : Casper


Dato : 02-11-01 14:07

Æblekagerasp
Ja, der skal bruges smør og almindelig rasp - ikke nødvendigvis af
tvebakker. her er en opskrift til ca. 500 gram æbler og en kvart
fløde.

50 gram smør
50 gram sukker
75 gram rasp

Ingredienserne ristes på panden ved svag til jævn varme under konstant
omrøring. Når massen efter nogen tid (ca. 10 minutter) begynder at
skrumpe ind (det sker pludseligt) og antager farve, er den færdig.
Derefter køles den ned - og det er meningen, at det skal være
karameliseret. Man kan efterfølgende støde det lidt i en morter for at
adskille de hårde klumper og opnå den passende finhedsgrad.
Mvh
Casper


"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> wrote in message news:<3be1afd5$0$265$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
> Hvordan er det nu lige at man laver æblekagerasp af tvebakker.
> Man knuser tvebakkerne og rister dem på stegepanden med sukker, skal der
> også "smør/magarine" med eller hvordan? Jeg har lige lavet det. men fik
> nogle små hårde klumper ligesom karamel i raspen, det er ikke så
> hensigtsmæssigt. Havde jeg for meget varme?
>
> Mvh.
>
> Ester C.

Torben Abilgaard (18-11-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abilgaard


Dato : 18-11-01 22:27

Jeg har netop testet Caspers rasp, og ja, der er en gud!

Jeg sværger hermed, aldrig igen at købe det sammenfej, de kalder
æblekagerasp!

vh/Torben

"Casper" <casperdahl2000@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:c8fc1d6e.0111020506.691c3bb0@posting.google.com...
> Æblekagerasp
> Ja, der skal bruges smør og almindelig rasp - ikke nødvendigvis af
> tvebakker. her er en opskrift til ca. 500 gram æbler og en kvart
> fløde.
>
> 50 gram smør
> 50 gram sukker
> 75 gram rasp
>
> Ingredienserne ristes på panden ved svag til jævn varme under konstant
> omrøring. Når massen efter nogen tid (ca. 10 minutter) begynder at
> skrumpe ind (det sker pludseligt) og antager farve, er den færdig.
> Derefter køles den ned - og det er meningen, at det skal være
> karameliseret. Man kan efterfølgende støde det lidt i en morter for at
> adskille de hårde klumper og opnå den passende finhedsgrad.
> Mvh
> Casper




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408589
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste