/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kanelsnegle
Fra : Sidse


Dato : 29-10-01 17:52

Hejsa med jer.

jeg kunne godt tænke mig en nem lækker
opskrift på kanelsnegle, de må gerne være
bløde og lidt saftige!
Er der nogen som kan hjælpe mig med det?

mange hilsner
sidse
sidse@stubnet.dk



 
 
Kim Juul (29-10-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 29-10-01 22:07


> Hejsa med jer.
>
> jeg kunne godt tænke mig en nem lækker
> opskrift på kanelsnegle, de må gerne være
> bløde og lidt saftige!
> Er der nogen som kan hjælpe mig med det?
>
> mange hilsner
> sidse
> sidse@stubnet.dk
>

Kanelsnegle

Dette skal du bruge:
Dej:
Gær 20g
Mælk 4 spsk.
Kærgården 40g
Sukker 20g
Salt ¼ tsk.
Æg 1 stk.
Mel 200g (3½ dl)

Fyld:
Margarine (blødt) 30g
Sukker el. farin 30g
Kanel 2 tsk.

Hvis du har lyst så put 40g rosiner el. korender i.

Dette skal du gøre:
1) Ælt en almindelig gærdej.
2) Rul dejen ud i en firkant ca. 20x30 cm.
3) Rør margarine, sukker el. farin og kanel sammen til fyld og smør det på
dejen.
4) Rul dejen sammen fra den smalle ende. skær rullen i ca. 1,5 cm. bredde
skiver.
5) stil alle skiverne på en smurt plade med den yderste ende dej bøjet ind
under kagen.
6) Tryk kagerne flade med en paletkniv dyppet i mel.
7) Dæk kagerne med vådt bagepapir el. et vådt viskestykke. (ikke driv
vådt!!)
8) Bag dem 10-12 min. ved 225 grader. Afkøl på bagerist.
9) Stryg evt. lidt glasur på dem inden de er helt afkølede.



--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Psyman (29-10-2001)
Kommentar
Fra : Psyman


Dato : 29-10-01 23:44

"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> wrote in message
news:3bddc4a4$0$25407$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

snip..

> 6) Tryk kagerne flade med en paletkniv dyppet i mel.
> 7) Dæk kagerne med vådt bagepapir el. et vådt viskestykke. (ikke driv
> vådt!!)
> 8) Bag dem 10-12 min. ved 225 grader. Afkøl på bagerist.
> 9) Stryg evt. lidt glasur på dem inden de er helt afkølede.

Har lige et par spørgsmål:

1) Hvad er ideen med at dække over med noget vådt?
2) Når det er en gærdej, skal den så ikke hæve?

/Henrik
--
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
- Tiden er den bedste lærer; uheldigvis dræber den alle sine elever!
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤




Kim Juul (30-10-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 30-10-01 15:02

>
> snip..
>
> > 6) Tryk kagerne flade med en paletkniv dyppet i mel.
> > 7) Dæk kagerne med vådt bagepapir el. et vådt viskestykke. (ikke driv
> > vådt!!)

Stilles til hævning et lunt sted

> > 8) Bag dem 10-12 min. ved 225 grader. Afkøl på bagerist.
> > 9) Stryg evt. lidt glasur på dem inden de er helt afkølede.
>
> Har lige et par spørgsmål:
>
> 1) Hvad er ideen med at dække over med noget vådt?
> 2) Når det er en gærdej, skal den så ikke hæve?
>
> /Henrik
1) For ikke at de skal blive tørre og danne skorp. Ved bagning vil de
"sprække" og det ser ikke pænt ud.
2) Jo, det var en smutter


--
Kim Juul
----------------
bager-kim@mail.dk
Besøg min side om bager og konditorfaget
www.bager-kim.dk



Peter W. Bosse (30-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 30-10-01 07:08

"Sidse" <Sidse@stub.dk> skrev överraskande, följande i meddelandet...

> jeg kunne godt tænke mig en nem lækker
> opskrift på kanelsnegle, de må gerne være
> bløde og lidt saftige!
> Er der nogen som kan hjælpe mig med det?

Bragt i tidl. indlæg...
Kanelsnegle (af wienerbrødsdej):
(ca. 10-12 stk)

25 g gær
0,75 dl vand el. mælk
0,5 æg (1 helt æg sammenpiskes, gem resten til penling)
1 spsk melis
125 g mel
100 g smør el. margarine

Kanel-remonce:
50 g blødt smør
50 g melis
1 spsk kanel (el. efter smag).

Dej:
Gæren udrøres med det kolde vand. Æg, sukker og mel slås i. Dejen
stilles koldt ca. 15. min.
Rulles ud på et melet bord til en firkant ca. 30x30 cm.
Det kolde smør skæres i tynde skiver og fordeles over halvdelen af
dejen.
Den anden halvdel foldes over.
Dejen rulles ud med en let pigehånd, foldes sammen i 3 lag på hver led
og stilles koldt ca. 15 min.
Det sidste punkt gentages 2-3 gange.
Efter sidste udrulning rulles dejen ud i et stort aflang rektangulær
stykke, og påsmøres med kanel-remonce. Derefter trillles det hele sammen
som en roulade, skæres ud i passende stykker og stilles på en bageplade.
Derefter trykkes sneglene ned med fire fingre, pensles med æg og
efterhæver ca. 15 minutter.

Bages ved stærk varme (225°) 10-15 min., alt efter størrelsen (mandag-
el. onsdags snegle?)


Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse

Tycho Brahe Planetarium & Omnimaxteater blev indviet den 31. oktober
1989 og åbnet den 1. november 1989.
Det økonomiske grundlag for Planetariet blev skabt i november 1983,
da ægteparret Bagermester Bodil & Helge Pedersen donerede 50 mill.
kroner til opførelse af et planetarium i København. - (bliv bager og
bliv stenrig) )



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408876
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste