|
| Vinen til juleaften Fra : Ulrik Gammelgård |
Dato : 28-10-01 18:39 |
|
Jeg er meget glad for vin, men har temmelig svært ved at give et
kvalificeret bud på, hvilken vin der passer til hvilken mad osv.
Andesteg, brune kartofler og den gode sovs juleaften,- er der nogen, der har
et bud? Enten nogle stikord (område, drue osv.) eller helt konkrete navne på
vine.
Venlig hilsen
Ulrik Gammelgård
| |
Jan Boegh (28-10-2001)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 28-10-01 19:57 |
|
"Ulrik Gammelgård" <ulgal@worldonline.dk> wrote in message news:2pXC7.351$Dj2.65458@news010.worldonline.dk...
> Jeg er meget glad for vin, men har temmelig svært ved at give et
> kvalificeret bud på, hvilken vin der passer til hvilken mad osv.
> Andesteg, brune kartofler og den gode sovs juleaften,- er der nogen, der har
> et bud? Enten nogle stikord (område, drue osv.) eller helt konkrete navne på
> vine.
Jeg vover det ene øje - idet jeg går ud fra det er røde, du efterlyser:
Brugelige til ovenstående:
Pinot Noir (IMHO er ægte bourgogner uden sammenligning de bedste til formålet)
Primitivo eller zinfandel (gerne mednogen syre).
Barolo, Nebiolo di Alba, Barberesco, Barbera
måske nogle af de oversøiske merlot'er
Cote de Rhone, Cht. du Pape.
Måske noget ungt Utiel Requena eller lignende ganske uprentiøse og billige vine.
Dårlige:
Chianti og andre Sangiovesebaserede vine.
Store tørre bordeaux'er
Personligt plejer jeg at droppe de store vine til netop denne aften, en billig
frugtrig og noget syreholdig (rødkål!) vin er at foretrække.
mvh
Jan
| |
|
|