/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vinen til juleaften
Fra : Ulrik Gammelgård


Dato : 28-10-01 18:39

Jeg er meget glad for vin, men har temmelig svært ved at give et
kvalificeret bud på, hvilken vin der passer til hvilken mad osv.
Andesteg, brune kartofler og den gode sovs juleaften,- er der nogen, der har
et bud? Enten nogle stikord (område, drue osv.) eller helt konkrete navne på
vine.

Venlig hilsen
Ulrik Gammelgård



 
 
Jan Boegh (28-10-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 28-10-01 19:57

"Ulrik Gammelgård" <ulgal@worldonline.dk> wrote in message news:2pXC7.351$Dj2.65458@news010.worldonline.dk...

> Jeg er meget glad for vin, men har temmelig svært ved at give et
> kvalificeret bud på, hvilken vin der passer til hvilken mad osv.
> Andesteg, brune kartofler og den gode sovs juleaften,- er der nogen, der har
> et bud? Enten nogle stikord (område, drue osv.) eller helt konkrete navne på
> vine.

Jeg vover det ene øje - idet jeg går ud fra det er røde, du efterlyser:

Brugelige til ovenstående:
Pinot Noir (IMHO er ægte bourgogner uden sammenligning de bedste til formålet)
Primitivo eller zinfandel (gerne mednogen syre).
Barolo, Nebiolo di Alba, Barberesco, Barbera
måske nogle af de oversøiske merlot'er
Cote de Rhone, Cht. du Pape.
Måske noget ungt Utiel Requena eller lignende ganske uprentiøse og billige vine.

Dårlige:
Chianti og andre Sangiovesebaserede vine.
Store tørre bordeaux'er

Personligt plejer jeg at droppe de store vine til netop denne aften, en billig
frugtrig og noget syreholdig (rødkål!) vin er at foretrække.

mvh
Jan


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408872
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste