/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
sabatier kniv?
Fra : egclasen


Dato : 25-10-01 16:17

Jeg har en stor dejlig kniv af dette navn, som jeg har brugt strygestål på
mange gange og den bliver bare god. Den er ca. 3 år, men nu er der et lille
hak i klingen og et større lidt længere det første ½ mm og det andet 1½ mm
dybt. Jeg mente at dette mærke var nogle gode knive jeg har også været glad
for den men syntes at det er lidt tidligt at dette sker. Den bliver kun
brugt til kød og grøntsager, jeg har ikke hugget fjerkræknogler over
ell.lignende.
Hvilke køkkenknive skal jeg ellers købe?

Mvh.

Ester C.



 
 
Klaus Frederiksen (26-10-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Frederiksen


Dato : 26-10-01 08:36

zwilling - global - global pro - andre japanske knive.
Føtex har et tilbud på 2 zwillling knive til 450,- (tror jeg - se hos
radio/tv-afdelingen)

/klaus


"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3bd82c13$0$211$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har en stor dejlig kniv af dette navn, som jeg har brugt strygestål på
> mange gange og den bliver bare god. Den er ca. 3 år, men nu er der et
lille
> hak i klingen og et større lidt længere det første ½ mm og det andet 1½ mm
> dybt. Jeg mente at dette mærke var nogle gode knive jeg har også været
glad
> for den men syntes at det er lidt tidligt at dette sker. Den bliver kun
> brugt til kød og grøntsager, jeg har ikke hugget fjerkræknogler over
> ell.lignende.
> Hvilke køkkenknive skal jeg ellers købe?
>
> Mvh.
>
> Ester C.
>
>



etta place (26-10-2001)
Kommentar
Fra : etta place


Dato : 26-10-01 12:46

jeg har både sabatier, global og global pro knive og er helt klart gladest
for sabatier. ikke mindst fordi de er bedst at holde ved. de alm.
global-knive er efter min mening forsynet med et for spædt håndtag.

mvh
etta


> Jeg har en stor dejlig kniv af dette navn, som jeg har brugt strygestål på
> mange gange og den bliver bare god. Den er ca. 3 år, men nu er der et
lille
> hak i klingen og et større lidt længere det første ½ mm og det andet 1½ mm
> dybt. Jeg mente at dette mærke var nogle gode knive jeg har også været
glad
> for den men syntes at det er lidt tidligt at dette sker. Den bliver kun
> brugt til kød og grøntsager, jeg har ikke hugget fjerkræknogler over
> ell.lignende.
> Hvilke køkkenknive skal jeg ellers købe?
>
> Mvh.
>
> Ester C.
>
>



Jette Mogensen (26-10-2001)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 26-10-01 15:22

Du kan se en udmærket undersøgelse af knive på
http//:www.fi.dk

m.v.h. Jette
"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3bd82c13$0$211$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har en stor dejlig kniv af dette navn, som jeg har brugt strygestål på
> mange gange og den bliver bare god. Den er ca. 3 år, men nu er der et
lille
> hak i klingen og et større lidt længere det første ½ mm og det andet 1½ mm
> dybt. Jeg mente at dette mærke var nogle gode knive jeg har også været
glad
> for den men syntes at det er lidt tidligt at dette sker. Den bliver kun
> brugt til kød og grøntsager, jeg har ikke hugget fjerkræknogler over
> ell.lignende.
> Hvilke køkkenknive skal jeg ellers købe?
>
> Mvh.
>
> Ester C.
>
>



Jan Boegh (26-10-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 26-10-01 16:42

"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> wrote in message news:3bd82c13$0$211$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> Jeg har en stor dejlig kniv af dette navn, som jeg har brugt strygestål på
> mange gange og den bliver bare god. Den er ca. 3 år, men nu er der et lille
> hak i klingen og et større lidt længere det første ½ mm og det andet 1½ mm
> dybt. Jeg mente at dette mærke var nogle gode knive jeg har også været glad
> for den men syntes at det er lidt tidligt at dette sker. Den bliver kun
> brugt til kød og grøntsager, jeg har ikke hugget fjerkræknogler over
> ell.lignende.

Sabatier *er* gode knive.

> Hvilke køkkenknive skal jeg ellers købe?

Personlig foretrækker jeg Zvilling 5-star, men det hænger nok sammen med at jeg har en ordentlig spade for enden af hver arm og at
5-star knivene har de bedste greb, jeg endnu har prøvet.

mvh
Jan


Peter Fleinert (27-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter Fleinert


Dato : 27-10-01 12:33

Om man bryder sig om en kniv eller ej er jo yderst individuelt fra person
til person. Personligt bruger jeg Dick knive, om hvilke jeg kun kan være
glad for. Måske vil nogle mene de er voldsomme hvad skaft angår,
sammenligenet med f.eks Global, men det er jo en smagssag. En ting jeg vil
anbefale når der skal investeres i en nye knive er at man får lov til at
holde dem og studere dem nærmere. Stålet er måske sværere at forholde sig
til, og der er det nok nødvendigt at trække på andres erfaringer, og evt.
tests af knive.
Venlig hilsen Peter.



Ulrik Gammelgård (28-10-2001)
Kommentar
Fra : Ulrik Gammelgård


Dato : 28-10-01 20:33

Det er vel også muligt at få din kære kniv slebet? En sådan behandling kan
dels fjerne de kedelige hakker (såfremt de ikke er for store) samt gøre
kniven endnu mere skarp og god. Jeg får af og til slebet mine, og det er
meget anbefalelsesværdigt.

/Ulrik


"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3bd82c13$0$211$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jeg har en stor dejlig kniv af dette navn, som jeg har brugt strygestål på
> mange gange og den bliver bare god. Den er ca. 3 år, men nu er der et
lille
> hak i klingen og et større lidt længere det første ½ mm og det andet 1½ mm
> dybt. Jeg mente at dette mærke var nogle gode knive jeg har også været
glad
> for den men syntes at det er lidt tidligt at dette sker. Den bliver kun
> brugt til kød og grøntsager, jeg har ikke hugget fjerkræknogler over
> ell.lignende.
> Hvilke køkkenknive skal jeg ellers købe?
>
> Mvh.
>
> Ester C.
>
>



egclasen (31-10-2001)
Kommentar
Fra : egclasen


Dato : 31-10-01 11:35


"Ulrik Gammelgård" <ulgal@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:x3ZC7.377$dm3.84680@news000.worldonline.dk...
> Det er vel også muligt at få din kære kniv slebet? En sådan behandling kan
> dels fjerne de kedelige hakker (såfremt de ikke er for store) samt gøre
> kniven endnu mere skarp og god. Jeg får af og til slebet mine, og det er
> meget anbefalelsesværdigt.

Jeg havde egentlig ikke tænkt på at jeg kunne få slebet den, når der nu var
to hak i, men jeg vil nu tage den med og forhøre mig om det kan lade sig
gøre.

Tak for alle svar.

Mvh.

Ester C.



Henrik Vest (28-10-2001)
Kommentar
Fra : Henrik Vest


Dato : 28-10-01 23:24


> Hvilke køkkenknive skal jeg ellers købe?

pyyh ... det spørgsmål kunne næsten starte en
"religionskrig"
Men som der er andre der har skrevet, gælder
det vel om at komme ud og prøve at holde og
føle på knivene. Især er det vigtigt at bemærke
knivens balance (mellem blad og skaft) og skaftets
form og størrelse.

Jeg har lige besluttet mig (efter laaangs tids
overvejelse) at investere i Lion Sabatiers FUSO
serie - dels pga ovennævnte dels på grund af
den afrundede knivsryg (modsat Global knivene)
og så hjalp det på beslutningsprocessen, at Bilka
har kørt tilbud på fire af knivene (urtekniv, de to ´
mindste kokkeknive samt brødkniven).

Men Twilling FiveStar, Lion Sabatier SuperChef
eller Raadvand Rosentræ's serien kunne også
være alternativer (for slet ikke at tale om det
amerikanske mærke - Mack ??).
Var det ikke fordi Global havde designet deres
skaft for småt, ville nok jeg også have overvejet
dem - især pga seriens brede (inklusive alm.
bestik).

Henrik V



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408876
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste