/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Søges opskrifter m Gl.Dansk.
Fra : Peter Larsen


Dato : 25-10-01 15:42

Hej Ng
Er der nogen der ligger inde med opskrifter hvor man bruger Gammel Dansk i
retten (nej , morgenmad og Brunch dur ikke )

Mvh Peter



 
 
Torben Abilgaard (25-10-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abilgaard


Dato : 25-10-01 20:32

Først for retten, så på bålet, gammel dansk gør kål på skrålet.

Lad være med at indtage den slags.

vh/Torben
"Peter Larsen" <prl@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:3bd824bb$0$228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Ng
> Er der nogen der ligger inde med opskrifter hvor man bruger Gammel Dansk i
> retten (nej , morgenmad og Brunch dur ikke )
>
> Mvh Peter
>
>



Jan Hald (25-10-2001)
Kommentar
Fra : Jan Hald


Dato : 25-10-01 21:03

Jeg hørte en gang for mange år siden nogle der, sikkert ganske 'stegte' ved en fest, mente at tiden
var inde til noget fast føde. Derfor kreerede de en Gammel Dansk rand. Så vidt jeg husker bestod den
udelukkende af Gammel Dansk og husblas. Jeg vil ikke anbefale den til morgenmad eller brunch, men
til natmad er den sikkert fortrinlig

Mere alvorligt har jeg ikke før tænkt i de baner. Men da Gammel Dansk bl.a. indeholder større
mængder af rønnebær kunne jeg forestille mig, at man kan kreere noget til vildt. Jeg ved ikke
hvordan et skvæt i saucen vil smage. Måske kunne man bruge den i et tilbehør af en slags til vildt
????
--
Med venlig hilsen/kindly regards
Jan Hald
Snekkersten, Elsinore, Denmark


"Peter Larsen" <prl@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:3bd824bb$0$228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Ng
> Er der nogen der ligger inde med opskrifter hvor man bruger Gammel Dansk i
> retten (nej , morgenmad og Brunch dur ikke )




Peter Westh (26-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 26-10-01 07:39


"Peter Larsen" <prl@privat.dk> wrote in message
news:3bd824bb$0$228$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Ng
> Er der nogen der ligger inde med opskrifter hvor man bruger Gammel Dansk i
> retten (nej , morgenmad og Brunch dur ikke )


Jeg har ikke prøvet, men mon ikke du kan lave en glimrende barbecue-marinade
med gammel dansk som basis - suppler med hvidløg, eddike, brunt sukker,
chili.

Jeg vil også troat skyen ved et stykke kød, braiseret i lang tid i f.eks.
porter mned masser af løg, hvidløg og urter (rosmarin, timian, løvstikke
etc), vil have godt af et skvæt gammel dansk til sidst. Oksekød, eller
vildt, som Jan foreslår.

Eller tag udgangspunkt i følgende, og brug noget GD i stedet for
krydderierne: (fra http://www.img.ca/ubrew/recipes.htm )

Beer and Soy Braised Beef
a.. 1 pound beef stew meat

b.. 1/4 teaspoon white pepper

c.. 1 teaspoon vegetable oil

d.. 3 tablespoons low-sodium soy, sauce

e.. 1 (1 2 once) bottle dark Caribou Brewmaster Beer

f.. 2 thin gingerroot slices

g.. 2 green onions

h.. 1 (3-inch) cinnamon stick

i.. 2 *star anise pods (optional)

j.. 2 cups sliced carrot

k.. 2 cups sliced leek (about 2 medium)

l.. 6 cups hot cooked couscous


Trim fat from meat: cut meat into 3/4 inch cubes, and sprinkle with
pepper. Heat oil in a Dutch oven over medium- high heat. Add meat, and cook
3 minutes or until browned, stirring frequently. Add soy sauce and next 4
ingredients (soy sauce through cinnamon): stir in star anise, if desired,
and bring to a boil. Cover meat mixture, reduce heat, and simmer 1 hour.,.
Add carrot and leek; cook, uncovered, an additional 30 minutes or until
vegetables are tender. Discard gingerroot, green onions, cinnamon, and star
anise. Serve over couscous. Yield: 6 servings (serving size 3/4 cup meat
mixture and 1 cup couscous)

*Star anise is a dark-brown pod with a distinctive licorice flavor similar
to that of aniseeds.



MVH



Peter




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408876
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste