|
| Majsmel Fra : Jesper |
Dato : 24-10-01 15:41 |
|
Hej
Det kan godt være at det her er et meget dumt spørgsmål, men jeg prøver
alligevel.
Jeg skal lave nogle majspandekager og til det skal jeg bruge noget majsmel
(det siger næsten sig selv), men jeg kan ikke opdrive majsmel nogen steder
og da jeg spurgt en ekspedient svarede han, at jeg bare kunne bruge
majsstivelse i stedet for, altså Maizena. Jeg kiggede lidt underligt på ham,
men købte det alligevel, nu spørger jeg kan det virkelig passe, at majsmel
og majsstivelse er det samme, eller kan brugen af Maizena ødelægge min
pandekager?
På forhånd tak
Jesper
| |
Tina (24-10-2001)
| Kommentar Fra : Tina |
Dato : 24-10-01 16:07 |
|
"Jesper" <jesperts@oncable.dk> skrev i en meddelelse
news:3bd6d340$0$206$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej
> Det kan godt være at det her er et meget dumt spørgsmål, men jeg prøver
> alligevel.
> Jeg skal lave nogle majspandekager og til det skal jeg bruge noget majsmel
> (det siger næsten sig selv), men jeg kan ikke opdrive majsmel nogen steder
> og da jeg spurgt en ekspedient svarede han, at jeg bare kunne bruge
> majsstivelse i stedet for, altså Maizena. Jeg kiggede lidt underligt på
ham,
> men købte det alligevel, nu spørger jeg kan det virkelig passe, at majsmel
> og majsstivelse er det samme, eller kan brugen af Maizena ødelægge min
> pandekager?
Jeg ville nok ikke bruge det. Maizena og majsmel er ikke det samme.
Her i mit område findes majsmelet på hylderne med helsekost. Altså dér, hvor
man kan finde div. Nutana (vegetariske) produkter. Så prøv at kigge efter på
de hylder.
Mvh.
Tina
| |
Klaus Alexander Seis~ (24-10-2001)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 24-10-01 17:42 |
|
Jesper skrev:
> kan det virkelig passe, at majsmel og majsstivelse er det
> samme, eller kan brugen af Maizena ødelægge min pandekager?
Majsmel og majsstivelse er bestemt ikke det samme. At bruge Maizena
til at lave majspandekager af vil svare lidt til at bruge kartoffel-
mel til at lave kartoffelmos af - det går bare _slet_ ikke!
Som det osse er nævnt i denne tråd, kan man som regel finde det gule
majsmel ("polenta") i helsekostafdelingen i supermarkederne. I hvert
fald i københavnsområdet vil det være underligt hvis et supermarked
_ikke_ har gult majsmel.
En efter min mening bedre majmel, er den hvide, som til gengæld kan
være svær at finde herhjemme i en ordentlig kvalitet. Der er størst
chance hos afrikanske eller arabiske købmænd/grønthandlere (gå efter
de afrikanske først, for de skal bruge en god majsmel for at kunne
lave nshima/fufu/pap/majsgrød). Jo hvidere og jo mere fintmalet
majsmelet er - og jo mere det dufter af frisk majs - jo bedre kvalitet
er det gerne.
// Klaus
--
><>° vandag, môre, altyd saam
| |
boleslav (26-10-2001)
| Kommentar Fra : boleslav |
Dato : 26-10-01 20:15 |
|
"Jesper" <jesperts@oncable.dk> wrote ...
> Jeg skal lave nogle majspandekager og til det skal jeg bruge noget majsmel
> (det siger næsten sig selv), men jeg kan ikke opdrive majsmel nogen steder
> og da jeg spurgt en ekspedient svarede han, at jeg bare kunne bruge
> majsstivelse i stedet for, altså Maizena. Jeg kiggede lidt underligt på
ham,
> men købte det alligevel, nu spørger jeg kan det virkelig passe, at majsmel
> og majsstivelse er det samme, eller kan brugen af Maizena ødelægge min
> pandekager?
Det ville være dumt at bruge Maizena...
Men faktisk husker jeg, at man engang kunne få majsmel meget billigt,
muligvis gratis, ved at henvende sig til Kellog's. Majsmel skulle være et
biprodukt fra cornflakesproduktionen - og det lyder jo ikke helt tosset.
Jeg har ikke checket det, men det er da værd at prøve?
- boleslav
| |
|
|