|
| Genbrug af olie? Fra : lcj@wanadoo.dk |
Dato : 22-10-01 13:20 |
|
Kan man gemme olie, der f.eks. har været brugt til stegning af
falafler - naturligvis med henblik på at stege det samme i igen - i
længere tid. Kan den evt. fryses eller er der en anden mere
hensigsmæssig form for opbevaring for at undgå, at den ændrer smag.
vh
Lars
| |
Peter Westh (22-10-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 22-10-01 13:41 |
|
<lcj@wanadoo.dk> wrote in message
news:fj38ttk228qg6tg8r9mn62jv4i2k8co6je@4ax.com...
> Kan man gemme olie, der f.eks. har været brugt til stegning af
> falafler - naturligvis med henblik på at stege det samme i igen - i
> længere tid. Kan den evt. fryses eller er der en anden mere
> hensigsmæssig form for opbevaring for at undgå, at den ændrer smag.
Man kan udmærket filtrere og fryse f.eks. rapsolie. Bare hæld den tilbage i
plastikflasken når den er kold. Si den i et kaffefilter.
Jeg har gjort det netop med falaffelolie.
Vær dog opmærksom på friskhed og harskning, især med knap så stabile olier
(dvs. olier med højt indhold af flerumættede fedtsyrer,
solsikke,vindruekerne etc). Harsk olie smager ikke alene dårligt, det er
tillige meget usundt. Hvor lang tid olie maksimalt kan holde ved jeg ikke.
MVH
Peter
| |
Kristian Stephansen (25-10-2001)
| Kommentar Fra : Kristian Stephansen |
Dato : 25-10-01 17:35 |
|
Hej!
[klip]
> Vær dog opmærksom på friskhed og harskning, især med knap så stabile olier
> (dvs. olier med højt indhold af flerumættede fedtsyrer,
> solsikke,vindruekerne etc). Harsk olie smager ikke alene dårligt, det er
> tillige meget usundt. Hvor lang tid olie maksimalt kan holde ved jeg ikke.
På en restaurant hvor jeg engang arbejdede, siede vi nogen gange olien i et
dørslag (af metal;) med et stykke ostelærred i bunden, mens den stadig var
varm. Ikke kogende, bare varm...
Det var som om, den så holdt sig længere uden at komme til at smage dårligt
(vi frøs den også) - måske fordi den blev renset bedre ?
/ Kristian
| |
|
|