Hejsa !
Jeg har selv tænkt mig at forsøge mig med denne pie. Jeg har fundet
opskriften på nettet, den skulle stamme fra "Mad magasinet, oktober 2000"
Venlig hilsen
Kirsten
http://hjem.get2net.dk/Jullemor_And
Amerikansk Pumkinpie.
Ca. 8 personer.
Tærtedej :
225 g mel
1 æggeblomme
75 g sukker
125 g koldt smør
Græskar puré :
600 g græskar i små stykker - uden skal & kerner
Kagefyld :
3 dl græskarpuré
1 dl fløde
1 1/2 dl mælk
1 dl ahornsirup
1/2 dl brun farin
1/2 dl sukker
4 æg
2 spsk mel
1/4 tsk stødt muskatnød
1/4 tsk stødt ingefær
3/4 stødt kanel
Tilbehør :
Flødeskum eller vanilleis
Fremgangsmåde :
1. Tærtedej :
Sigt melet ud på bordet. Lav en fordybning i midten og læg en æggeblomme,
sukker og små stykker af smør. Ælt alt sammen til en glat dej, form det til
en kugle som stilles koldt 30 min.
Mørdejen trykkes ud i en en smurt tærteform ( 25 cm i diameter ).
Lav en høj kant og skær det overskydende dej fra. Prikkes med en gaffel, og
bages ved 200 grader ca. 12-15 min - til den er gylden.
2. Græskarpuré :
Fordel de mindre stykker græskar i en bradepande, med bagepapir. Bag dem ved
125 grader i 2 timer, sluk herefter ovnen og lad dem stå i ovnen til tørre i
ca. 1 time. Blend græskarstykkerne til det er puré.
3. Kagefyld :
Varm græskarpuréen op i en gryde, kom fløde og mælk i, og rør til det er en
ensartet masse. Det må ikke koge.
I en skål røres æg og sukker sammen. Pisk de tørre ingredienser i - undtagen
mel. herefter tilsættes mel og sirup i dejen. Rør i æggemassen, mens den
varme græskarpuré hældes i æggemassen i en tynd stråle. Kom fyldet i
tærtedejen. Bages midt i ovnen ved 160 grader i ca. 50-55 min.
Afkøles.
Tip:
Den overskydende dej kan evt. bruges til at lave blade til pynt på pien.