/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
grillgurker
Fra : Jytte Thrane


Dato : 17-10-01 08:08

I Sverige kan man købe noget der hedder "grillgurker". Det er en slags fint
hakket agurkesalat også indeholdende løg og peber - måske også chili. Der er
en lidt tyk substans, men det smager kanon godt. Er der nogen der kender en
opskrift på det eller nogen der ved om man også kan købe det her i Danmark.

venlig hilsen Jytte Thrane




 
 
Torben Abildgaard (17-10-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 17-10-01 11:08


Jytte Thrane skrev i meddelelsen
<3bcd2d3a$0$42126$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
>I Sverige kan man købe noget der hedder "grillgurker".

Hva? Finner har let til kniven og svenskerne er kannibaler.
Jeg er rejst.
vh/Torben



Gitte Sørensen (17-10-2001)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 17-10-01 19:03

Wed, 17 Oct 2001 09:07:34 +0200, skrev "Jytte Thrane"
<jjhornum@mail.tele.dk> :

>I Sverige kan man købe noget der hedder "grillgurker". Det er en slags fint
>hakket agurkesalat også indeholdende løg og peber - måske også chili. Der er
>en lidt tyk substans, men det smager kanon godt. Er der nogen der kender en
>opskrift på det eller nogen der ved om man også kan købe det her i Danmark.

Jeg har aldrig set det til salg i Danmark - men jeg har da selv
prøvet at lave noget tilsvarende engang for mange år siden, og det
blev ganske udmærket.
Så vidt jeg ved, er det det samme, som kendes under navnet
"Boston-Gurka" eller "Boston-Salat" og så vidt jeg husker, er der en
opskrift på dette i Tørsleff's Grønne Syltebog (har den ikke lige ved
hånden, så jeg kan ikke checke det).

--
Gitte Sørensen news@gittes.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Jytte Thrane (18-10-2001)
Kommentar
Fra : Jytte Thrane


Dato : 18-10-01 09:23


Gitte Sørensen <news@gittes.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:vihrstobpa8j36fhvfci87890apfga6g09@4ax.com...

> "Boston-Gurka" eller "Boston-Salat" og så vidt jeg husker, er der en
> opskrift på dette i Tørsleff's Grønne Syltebog (har den ikke lige ved
> hånden, så jeg kan ikke checke det).

Har nu tjekket syltebogen. Der var den desværre ikke.

hilsen Jytte





Gitte Sørensen (19-10-2001)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 19-10-01 16:37

Thu, 18 Oct 2001 10:23:10 +0200, skrev "Jytte Thrane"
<jjhornum@mail.tele.dk> :

>Har nu tjekket syltebogen. Der var den desværre ikke.

Nej, det har du da ret i !!
Jeg har nu frundet opskriften blandt alle mine gamle udklip. Den
indeholder ikke chili, men jeg kunne ofrestille mig, at den kunne få
et lækkert "pift", hvis du tilsatte et par finthakkede friske
chilipebre.

4 agurker (ca. 1 kg ialt)
3 løg
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
Lage af:
3 dl eddike
150 g sukker
1 spsk gul sennepskorn

Peberfrugterne skylles, deles og frøene og frøstolen fjernes.
Frugtkødet hakkes.
Løgene hakkes.
Begge dele overhældes med kogende vand og trækker i 10 min., hvorefter
vandet hældes fra.
Imens er agurkerne skyllet og hakket.
Lagen koges op af eddike, sukker og sennepsfrø og heri kommes alle de
hakkede ting. Det hele småkoger til en "grød" i 20 min. Rør af og til.
Hvis det bagefter skal opbevares udenfor køleskab, skal der tilsættes
flydende konserveringsmiddel.
Hældes på rene glas, der lukkes mens de er varme.
Ifølge opskriften kan agurkemosen også fryses.

--
Gitte Sørensen news@gittes.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Jytte Thrane (22-10-2001)
Kommentar
Fra : Jytte Thrane


Dato : 22-10-01 14:10

Hej Gitte

Tak for opskriften. Den er afprøvet nu og det blev næsten som forventet. Jeg
lavede den nøjagtig som du skrev. Men jeg tror at man kan varierer på mange
måder med den.

hilsen Jytte


Gitte Sørensen <gitte@superbruger.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:hih0tts3jnmkar3plj3p7dqtlot8vjmggt@4ax.com...
> Thu, 18 Oct 2001 10:23:10 +0200, skrev "Jytte Thrane"
> <jjhornum@mail.tele.dk> :
>
> >Har nu tjekket syltebogen. Der var den desværre ikke.
>
> Nej, det har du da ret i !!
> Jeg har nu frundet opskriften blandt alle mine gamle udklip. Den
> indeholder ikke chili, men jeg kunne ofrestille mig, at den kunne få
> et lækkert "pift", hvis du tilsatte et par finthakkede friske
> chilipebre.
>
> 4 agurker (ca. 1 kg ialt)
> 3 løg
> 1 gul peberfrugt
> 1 rød peberfrugt
> 1 grøn peberfrugt
> Lage af:
> 3 dl eddike
> 150 g sukker
> 1 spsk gul sennepskorn
>
> Peberfrugterne skylles, deles og frøene og frøstolen fjernes.
> Frugtkødet hakkes.
> Løgene hakkes.
> Begge dele overhældes med kogende vand og trækker i 10 min., hvorefter
> vandet hældes fra.
> Imens er agurkerne skyllet og hakket.
> Lagen koges op af eddike, sukker og sennepsfrø og heri kommes alle de
> hakkede ting. Det hele småkoger til en "grød" i 20 min. Rør af og til.
> Hvis det bagefter skal opbevares udenfor køleskab, skal der tilsættes
> flydende konserveringsmiddel.
> Hældes på rene glas, der lukkes mens de er varme.
> Ifølge opskriften kan agurkemosen også fryses.
>
> --
> Gitte Sørensen news@gittes.dk
>
> Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
> rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens







Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408875
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste