/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvordan tilbereder jeg en hummer ?
Fra : Torben


Dato : 12-10-01 09:10

Hejsa, jeg har lige købt en frossen hummer. Nu vil jeg eksperimentere lidt
med denne fyr, inden at jeg køber en noget dyrere fersk hummer.

Men hvordan tilbereder jeg den, så jeg får det bedste resultat ?
Og hvad bør jeg servere sammen med, udover selvfølgelig en god hvidvin ?

På forhånd tak!
Torben



 
 
Tokyo Square (13-10-2001)
Kommentar
Fra : Tokyo Square


Dato : 13-10-01 15:27

Damp den med en god øl eller hvid vine.

"Torben" <usenet_mail@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:3bc6a547$0$223$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa, jeg har lige købt en frossen hummer. Nu vil jeg eksperimentere lidt
> med denne fyr, inden at jeg køber en noget dyrere fersk hummer.
>
> Men hvordan tilbereder jeg den, så jeg får det bedste resultat ?
> Og hvad bør jeg servere sammen med, udover selvfølgelig en god hvidvin ?
>
> På forhånd tak!
> Torben
>
>



Jan Boegh (13-10-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 13-10-01 19:36

"Torben" <usenet_mail@yahoo.dk> wrote in message news:3bc6a547$0$223$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa, jeg har lige købt en frossen hummer. Nu vil jeg eksperimentere lidt
> med denne fyr, inden at jeg køber en noget dyrere fersk hummer.

Hvis det er en af disse her canadiske fyre, der ligger i
en portion is, er der ingen som helst kvalitetsmæssig
sammenhæng med en ægte sort hummer.
Det første en IMHO noget slattent sekundaføde, mens
den sorte er himmelsk. Server den efter en klassisk
opskrift - findes i enhver kogebog.
Min anbefaling: Hummer Thermidor

http://www.lobsterclambake.com/recipe.html
eller host Strats Place, der er en god side med meget om mad
og vin (samt kunst og havebrug):
http://www.stratsplace.com/rogov/lobster_thermidor.html

Hvis du ønsker det, kan du godt få min egen opskrift.

> Men hvordan tilbereder jeg den, så jeg får det bedste resultat ?
> Og hvad bør jeg servere sammen med, udover selvfølgelig en god hvidvin ?

Brød. Og hvidvinen kan godt være en af de mange chardonays fra den
nye verden - selvom jeg ville foretrække en god Montrachet eller Mearsault.

mvh
Jan


Peter W. Bosse (14-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 14-10-01 09:10

"Torben" <usenet_mail@yahoo.dk> skrev i meddelandet...
> Hejsa, jeg har lige købt en frossen hummer. Nu vil jeg eksperimentere
> lidt med denne fyr, inden at jeg køber en noget dyrere fersk hummer.
>
> Men hvordan tilbereder jeg den, så jeg får det bedste resultat ?
> Og hvad bør jeg servere sammen med, ?

Når når du er færdig med at eksperimentet med den frosne hummer, kan du
prøve diesen hier "på tysk" oversatte rezept von Maxim's *** i Paris.
Retten er tilegnet den spanske (meget excentriske) maler Salvador Dali,
som elskede at besøge de dyre franske restauranter for at spise og
drikke fine vine.

Evt: Du kan sikkert få den oversat til dansk hos Google's
oversættelses-service.

Hummer mit schwarzen Perlen:
1 Hummer (etwa 1½ bis 2 kg)
½ l Weißwein, ½ l wasser
1 Würfel Hühnerbrühe, 6 Scharlotten
1 Sträußchen Petersilie, 1 Dessertlöffel Ingwer
4 Scheiben Thunfisch
1 kg Trompetenschnecken, 1 kg Miesmuscheln
Pfannkuchenteig: 150 g Mehl, 2 Eier
1 Eßlöffel Olivenöl, ½ l Bier, 3 avocados
2 Eßlöffel Maizena, 1 gläschen Kaviar

Die Kochflüssigkeit bereiten Sie mit trockenem Weißwein, zum Beispiel
einem Côtes de Provence, Wasser, Hühnerbrühe, Kleingehackten Schalotten,
Petersilie und Ingwer. Wenn sie zu kochen beginnt, geben Sie die
Miesmuscheln hinein und lassen sie so lange darin, bis sie sich öffnen.
Mit dem Schaumlöffel herausfischen, nun die vorher gut gesäuberten
Trompetenschnecken hineingeben und 1 stunde sanft kochen lassen.
Dann legen Sie den hummer in die Brühe, eine Viertelstunde später die
Thunfischscheiben und lassen alles noch 15 Minuten auf dem Feuer. Jetzt
nehmen Sie Fisch und Krustentiere heraus, gießen die Brühe durch ein
Tuch und stellen sie wieder aufs Feuer, um sie einkochen zu lassen.
Inzwischen werden die Hummerpanzer geöffnet und der »corail« entfernt.
Aus dem mehl, den 2 eiern und dem langsam in Bier verrührten Olivenöl
bereiten Sie einem Krapfenteig, den Sie salzen und dann 3 stunden ruhen
lassen. In einer sehr heißen Pfanne werden mit ganz wenig Fett 12
hauchdünne Eierkuchen gebacken, die übereinandergetürmt im Backofen
warmgehalten werden.
Mit einer Gabel werden der Thunfisch, der »corail« vom Hummer und die
geschälten Avocados zerkleinert, mit etwas Fischud vermischt, gesalzen
und gepfeffert. Diese Paste streichen Sie auf die Eierkuchen, rollen sie
ein und stellen sie wieder warm.
Der eßbare Teil des Hummerschwanzes wird herausgelöst und in feine
Medaillons geschnitten, die als Verzierung auf den gefüllten Eierkuchen
dienen, um die die Miesmuscheln und Trompetenschnecken ringsum
angeordnet werden.
In den Fischud, der unterdessen eingekocht ist, geben Sie das mit etwas
kalter Milch angerührte Maizena. Schon beim ersten Aufkochen wird die
Soße sämig, so daß Sie sie gleich vom Feuer nehmen und den Kaviar
hineinschütten, kosten und gegebenfalls nachwürzen können.
Keinesfalls schon voher salzen!
Die gefüllten Eierkuchen und die Hummermedaillons werden mit etwas Soße
beträufelt, den Rest servieren Sie in einer Saucier.

*Den lille ordbog:*
Miesmuscheln: Blåmusling
Trompetenschnecken: trompetsnegle
Ingwer: ingefær
Kochflussigkeit: kogelage
Hühnerbrühe: Hønsekødsuppe
Tischud: fiskelage
Krustentiere: krebsdyr
Phannkuchenteig: pandekagedej
Krapfenteig: æbleskivedej
Zerkleinert: findele, smuldre, i småstykker
Eßlöffel: spiseske
Gabel: gaffel
Tuch: klæde
Hauchdünne: hårtynde
Trockenem: tør
Corail: Hummerrogn, indmaden hos hummer og krabber
Daß ist nicht so schwer: det er så ikke svært)

Mahlzeit!: velbekommen

"Die Diners mit Gala" Gastronomiches Gala-Dali,
Paris 18. Juli 1973. P. Roumeguère

--
Mvh.
Peter W. von Bosse

Hvilken Nydelse det dog er at have en god Appetit,
naar man er sikker paa inden ret længe at faa et
virkelig udsøgt Maaltid serveret. -Brillat-Savarin



Torben (15-10-2001)
Kommentar
Fra : Torben


Dato : 15-10-01 16:08

Hej gruppe!

Jeg takker for alle de gode råd

Hej
Torben



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177511
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408589
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste