Michael Olsen skrev i meddelelsen
<9q2faq$blr$1@sunsite.dk>...
>jeg vil hellere stege slubberten. Så spørgsmålet er ganske
>enkelt: Hvor længe og hvor høj temperatur, efter at sværen
er ridset?
>
>mvh Michael Olsen
>
>
Kjære Michael
Nedenstående må være noget for en mand med dine
tilbøjeligheder.
Ølstegt svineskank:
Den øl ,der vælges kan enten være lys, så smager øllet ikke
så meget igennem, eller mørk øl som fx porter, der i så fald
giver retten en dejlig krydret smag.
Man kan evt. tage fedtet fra, hvilket gør retten noget mere
fedtfattig.
Ingredienser:
2 svineskanke á ca. 1 kg
300 gr pastinak
200 gr persillerod
1/4 knold selleri
3 gulerødder
2 store løg
3 - 4 kartofler
1 - 2 tsk salt
1 kvist timian eller 1 tsk timian
1 - 2 laurbærblade
10 peberkorn
1 lys øl (prøv evt. med en porter)
Fremgangsmåde:
Skær dybe ridser flere steder i sværen på skankene (kræver
en skarp kniv). Stil dem i et stort ovnfast fad. Skræl og
pil alle urterne og skær dem i ret store tern. Læg dem
omkring kødet sammen med krydderierne. Hæld også pilsneren
ved.
Sæt fadet på nederste ovnrille. Tænd ovnen på 180°C (356°F)
og lad retten stege i ca. 2 1/4 time. Øs lidt sky over kødet
af og til. Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den
halve stegetid.
Skankene er færdige, når kødet næsten løsner sig fra benet.
Servér dem hele ved bordet eller skær kødet fra benene.
Servér urterne til.
Tilbehør: rugbrød eller landbrød, sennep og hakket persille
(saxet fra
http://www.danish-deli-food.com/Danish/cookbook/recepdetail.
asp?recid=32)