/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Flütes
Fra : Kat


Dato : 09-10-01 14:53

Hejsa.
Jeg kan ikke lave et ordenligt flütes! Enten bliver det stenhårdt
eller også en blød kernemasse...
Derfor søger jeg en god opskrift på et let groft flütes som som
er _idiotsikret_ m.h.t. ingredienser og bageevner.
--
/kat
---
www.symbiose.subnet.dk
Fysisk og psykisk sundhed
Forkæl dig selv eller din nærmeste


 
 
Tine (09-10-2001)
Kommentar
Fra : Tine


Dato : 09-10-01 21:20


"Kat" <katras@REMOVETHISofir.dk> skrev i en meddelelse
news:hmDw7.7247$%D3.530103@news000.worldonline.dk...
> Hejsa.
> Jeg kan ikke lave et ordenligt flütes! Enten bliver det stenhårdt
> eller også en blød kernemasse...
> Derfor søger jeg en god opskrift på et let groft flütes som som
> er _idiotsikret_ m.h.t. ingredienser og bageevner.
> --
> /kat

Hej Kat!

Denne opskrift indeholder godt nok ikke groft mel, men jeg har haft held med
at bage dem. De bliver helt rigtige - sprød skorpe og sej krumme:

Ægte fransk flute. (Baguette)
Til 3 stk.
15 g gær, 2 tsk fint salt, ½ kg sigtet hvedemel, 2½ dl kuldslået vand.

Kom gæren i en skål, drys saltet på og rør gæren flydende. Hæld straks melet
over samtidig med vandet og rør det hele sammen.
Ælt dejen med hænderne, til den føles smidig. Form en kugle, læg den i
skålen, sigt lidt mel over og dæk skålen med et fugtigt viskestykke.
Lad dejen hæve i køleskabet i 12 timer. Slå den så ned, del i 3 dele, der
rulles til lange pølser. Lægges på bagepapir. Dæk med et fugtigt
viskestykke.
Lad dem hæve i ca. ½ time, mens ovnen (med bageplade) bliver hed, 250
grader. Rids brødene 3 steder på langs og før det skråt opad mod midten.
Når ovnen er hed, pensles med varmt vand. Tag den varme bageplade ud og skub
brødene med bagepapiret over på den. Bag dem i ca. 25 minutter.
Efter 10 minutters bagetid pensles brødene igen med vand og igen en gang
efter 15 minutter. Giv eventuelt derefter baguetterne overvarme. (Det har
jeg nu aldrig gjort, da jeg har gasovn).

Jeg håber, du kan bruge opskriften.
Hilsen
Tine



Torben Abilgaard (09-10-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abilgaard


Dato : 09-10-01 23:30

Nedenstående er NESAs elektro-flutes. Har varieret over denne opskrift i
mange år - uden at ødelægge resultatet.

vh/Torben

Ingredienser:
(2 stk.)

5 g gær
2½ dl vand
1½ tsk. salt
Ca. 350 g mel (6 dl)
Æg eller mælk til pensling

Fremgangsmåde:
Fyld gæren i røreskålen og rør den ud med lidt af vandet
Tilsæt resten af vandet og de øvrige ingredienser
Ælt med håndmixer eller røremaskine 3-5 min.
Dæk dejen til med et vådt viskestykke og stil den til hævning i køleskabet i
ca. 1 døgn
Slå dejen ned, når den er hævet. Form flûtene og læg dem på bagepapir på en
bageplade. Lad flûtene efterhæve ca. 30 min.
Flûtene pensles og ridses
Sæt bagepladen i kold ovn på midterste ribbe
Alm. ovn: 225o i ca. 25 min.
Varmluftovn: 200o i ca. 25 min.
Eftervarme: ingen

Tips:
Ønskes mere grove flûtes, anvendes samme opskrift, men 2 dl af melet
erstattes af grahams- eller fuldkornshvedemel.
Bag flere brød ad gangen, det tager den samme tid.
"Kat" <katras@REMOVETHISofir.dk> skrev i en meddelelse
news:hmDw7.7247$%D3.530103@news000.worldonline.dk...
> Hejsa.
> Jeg kan ikke lave et ordenligt flütes!



Peter W. Bosse (10-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 10-10-01 09:44

"Kat" <katras@REMOVETHISofir.dk> skrev i meddelandet

> Jeg kan ikke lave et ordenligt flütes! Enten bliver det stenhårdt
> eller også en blød kernemasse...
> Derfor søger jeg en god opskrift på et let groft flütes som som
> er _idiotsikret_ m.h.t. ingredienser og bageevner.

Jeg har en besværlig opskrift på baguette(flûtes) m. surdej, amerikansk
mel eller fransk flûtes mel, og som giver et rigtig godt og velsmagende
brød.

Det kræver lidt øvelse at lave denne baguette-dej rigtigt, for det er
vigtigt at melmængde og vandmængde passer nøje sammen. - Men, har man
æltet dejen nogle gange, kan man med fingrene føle, at dejen har den
rette konsistens - ikke for blød, ikke for fast.

Baguette:
2-3 stk

Surdej:
5 g gær
2 dl vand
2 dl (120 g) amerikansk hvedemel

Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35°. Melet
tilsættes og dejen piskes med en gaffel, til den er blank og sej. Det
tager blot et par minutter. Surdejen stilles ved almindelig
køkkentemperatur (ca. 18°) i tolv timer. Hvorefter dejen kan lægges.

Dej:
1 dl vand
10 g salt
ca. 380 g amerikansk hvedemel eller fransk flùtes mel

1 dl vand lunes til 35° og tilsættes surdejen sammen med salt og resten
af melet. Hold lidt mel tilbage, indtil du ser hvor meget dejen kan
tage. Dejen æltes grundigt, til den er blank og smidig og slipper bord
og hænder. Den lægges i en skål og stilles til hævning i 4 timer. Dejen
slås ned, deles i tre, evt. fire dele, der trilles ud i lange baguetter
i bagepladens længde. Dejen er meget sej og vanskelig at trille ud,
fordi den hele tiden trækker sig sammen. De formede baguetter lægges på
en smurt bageplade (el. spec. flûte plade) og dækkes med et fugtigt
klæde, hvilket er meget vigtigt for at opnå en god skorpe. Brødene
efterhæver i 45 min. De ridses med et barberblad el. en meget skarp
kniv. Snittene lægges på langs af brødet.
Brødene pensles med vand, og der må pensles påny efter 10 og 15
minutters bagning. Brødene sættes i en 260° varm ovn i 15-20 minutter.
De bør ikke brændes, men tages ud lige før dette sker.

PS: Ønskes mere grove flûtes, kan ca. 100 g af melet erstattes af
grahams- eller fuldkornshvedemel.

En baguette skal under bagningen slippe pladen. Skorpen skal være brun
og glansfuld og den skal brække i skarpe skår, som når glas brækker.
Krummen skal være sej, nærmest vanskelig at rive i stykker. Når man
trykker brødet sammen, skal krummen være så elastisk, at brødet retter
sig ud igen. Desuden skal krummen have en blanding af store og små
lufthuller - og så skal hele herligheden dufte af bageri.

PS: Amerikansk og fransk mel ændrer på opskrifterne, dvs. - hvis der
skal 3 dl vand i en opskrift for dansk mel, så skal der til
amerikansk/fransk mel tilsættes 3½ dl.

Go' bagedag!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Den gl. ordbog:
BAGER-SJÆL '-en... (ty. bäckerseele; næppe alm. br.) Vist kun
i flt., "om hullerne i franskbrød", (når brødet er for stærkt hævet,
mener folketroen, at bageren har bagt sin sjæl ind i brødet);
jf. ty. der bäcker hat seine seele ins brot gebacken, jf. også:
Bageren sidder i brødet. kig kig!



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408875
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste