/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
blodpølse
Fra :
Strid
Dato :
08-10-01 17:46
Hejsa
er der nogen der har erfaringer med at lave blodpølse ? nogen gode
opskrifter ?
Astrid
Torben Abildgaard (
11-10-2001
)
Kommentar
Fra :
Torben Abildgaard
Dato :
11-10-01 20:17
Har fået denne færøske blodpølse-recept fra min mor:
Blodmørdur (úr Nolsoy) - Blodpølse fra Nolsø
Opskrift 1
Ca. 1 l blod (helst af lam)
1 kallun (kogeposer kan også bruges)
3 tsk. kanel
2 tsk. allehånde
2 tsk. nelliker
1 ¼ pund melis (= 750 g)
3 kopper havregryn (gerne grovvalsede)
1 pund groft rugmel (= 500 g)
evt. hvedemel (”efter skøn”)
250 g rosiner
1 kg talg (fåretælle siges at sænke kolestoroltallet)
Opskrift 2
Ca. 1 l blod
1 kallun (kogeposer kan også bruges)
500 g sukker
3 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. allehånde
1 tsk. peber
ca. 400 g hvedemel
500 g rugmel
250 g rosiner
1 kg talg
· Den rensede kallun (mave) klippes i fire dele.
· Syes og sættes i vand med salt.
· Talgen skæres i små stykker
· Blodet røres sammen med krydderier og sukker.
· Rør mel i. Skal være som en tyk pandekagedej.
· Blodet hældes i kallunet sammen med 200 g
· talg og 50 g rosiner i hver pølse. Åbningen sys til.
· En stor gryde med vand tilsat salt bringes i kog
· Pølsen prikkes jævnt med en stoppenål
· og koger ca. en time ved svag varme,
idet de vendes et par gange.
· Prøv med en strikkepind, om der siver blod ud.
· Hvis ikke, er pølsen færdig.
Opskrift nr. 1 er den bedste, synes jeg. Der kan
spares på sukkeret. I stedet for kallun, kan man
bruge kogeposer (men kallun er bedst (og sundt).
Hæld blodet i kallunen/kogeposen igennem en
tragt (eks.tragten til filtersalt til opvaskemaskinen).
Talgen er bedst, når den først har fået et opkog
i vand og er hældt over med groft salt.
Der kan også bages blodpandekager af dejen. Men
så skal der mere vand i.
Strid skrev i meddelelsen ...
>Hejsa
>
>er der nogen der har erfaringer med at lave blodpølse ?
nogen gode
>opskrifter ?
>
>Astrid
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177557
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408876
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.