Hej Rene
Der er forskel på krustader og tarteletter. Krustader er fedtkogte og
tarteletter er bagt i ovn. Men når de først er bagt kan de jo fyldes med det
samme.
Krustader:
125g mel
½ tsk salt
1 dl øl
1 dl mælk
1 æg + fedtstof til kogning, palmin eller olie
Mælk og salt røres til en jævning med øl,mælk og æg.
Konsistensen skal være som i pandekagedej.
Dejen hviler ca. 20 min.
Krustadejernet varmes godt igennem i det hede fedtstof.Hæld dejen i en kop,
jernet dyppes ned deri, til dejen når ca 1 cm fra kanten.
Jernet sættes derpå hurtigt ned i det varme fedtstof.
Krustaden holdes på jernet, indtil den er lysebrun, og skubbes så af med en
gaffel eller strikkepind. Krustaderne tages op og lægges med bunden i vejret
på fedtsugende papir. Krustaderne kan opbevares i tætsluttende kagedåser, og
opvarmes nogle minutter i ovnen inden de fyldes.
Tarteletter:
150 g mel
100 g smør
1/4 tsk salt
1 æg + linseforme
Smørret smuldres i melet, saltet blandes i.Ægget tilsættes. Dejen samles med
let hånd og hviler koldt ca ½ time.
Dejen udrulles ret tyndt og trykkes fast udvendig på formene. Bages midt i
ovnen ved 200 grader i ca 8 min.
god fornøjelse Jette
"Rene Nyberg" <Rene.Nyberg@erl6.siemens.de> skrev i en meddelelse
news:3BC13F8F.6556DAC9@erl6.siemens.de...
> Hej alle
>
> Jeg ville høre om der nogle der ved hvordan man bager Tarteletter eller
> koger.
> og om der nogle der har en opskrift på dejen.
>
> Jeg ved af man føre i tiden bruget et krüstadjern som så kom ned i varm
> palmin.
> Jeg har sådan et krüstadejern
>
> MVH
>
> René
>
|