"Nicholas" <megalas@nicho.linux> skrev i en meddelelse
news:20010927.204654.120842963.6373@nicho.linux...
> er den nogen der kan give mig en opskrift på skibberlabsovs?
Her er en gammel opskrift på Skipperlabskovs - Jeg mener at man i gamle dage
brugte saltet kød - som i denne opskrift
SKIPPERLABSKOVS
Der anvendes : Til ca. 4 personer
800 g klump oksekød mellemskært eller inderlår
1,5 kg store melede kartofler
4 mellemstore løg hakket i grove tern
1,5 l vand eller supper
2 spsk. sorte peberkorn
5 laurbærblade
salt
friskkværnet sort peber
Saltlage af :
2,5 l vand
800 g havsalt eller alm. groft salt
80 g sukker
4 laurbærblade
10 hele sorte peberkorn
Tilbehør :
tykke humbler hjemmebagt rugbrød
kolde smørkugler
friskhakket purløg
syltede rødbeder
Fremgangsmåde :
1 : Saltlage : Bland ingredienserne og kog dem i ca. 5 min. Køl godt af
inden brug,
gerne i et døgn før brug. Lagen kan bruges igen og igen, hvis den opbevares
på køl i en
skoldet beholder.
2 : Skær oksekødet i store tern ad ca. 1,5 x 1,5 cm, dæk med saltlagen og
lad det
trække i ca. et døgn. Skyl kødet i koldt vand, sæt det i koldt vand og skyl
igen i koldt
vand. Et nyt hold vand eller suppe hældes ved kødet. Lad det koge i ca. 1
time, til det
er omtrent mørt. Husk at skumme urenhederne fra under kogningen.
3 : Tilsæt laurbærbladene og peberkorn (bind evt. krydderierne ind i et
lille stykke
gaze, så det kun afgiver smag til labskovsen). Skræl kartoflerne og skær dem
i tern
af 1,5 x 1,5 cm. Sammen med det hakkede løg lægges kartoflerne ved kødet og
koges
med, til det er mørt. Vend så kød, løg og kartofler sammen (husk at fjerne
gazeposen
inden!). Labskovsen skal jævne, men ikke være tyk og bastant. Smag til med
salt og
friskkværnet sort peber, og retten er klar til servering.
http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk