Nhan (Indisk brød)
25 gr gær, 2 dl vand, 1 tsk salt, 1 spsk olie, ca 300 gr mel (5 dl)
Lun vandet knap håndvarmt (35 grader), smuldr gæren ud i det lunkne
vand og rør det glat. Rør salt, olie og lidt af melet i. Ælt resten af
melet i dejen. Den skal være let og smidig. Stil den til hævning lunt
og tildækket ½ time. Tryk luften ud af dejen og tril den til en lang
pølse. Del den i 10 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hånden. Lad
brødene hæve tildækket endnu ½ time. Varm en stegepande godt op, og
læg så mange brød på der kan være, de hæver men breder sig ikke. Dæmp
varmen lidt og steg brødene 3-4 min på hver side. Steg resten af
brødene på samme måde. Læg de bagte brød i et klæde og servér dem
lune.
Tips: I Indien bages brødene på ydersiden af en speciel kubeformet
lerovn, som opvarmes indefra med kul. Byd brødene til karryretter og
sammenkogte retter, fx lam i yoghurt eller til kebab med lammekød,
Indisk Nhan kan også flækkes og lægges sammen om pålæg eller spises
med smør. De smager bedst friskbagte.
Håber de kan bruges
Camilla
|