/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
indisk brød(nan)
Fra : Camilla Larsen


Dato : 26-09-01 19:39


Chapati (Indisk brød)
350 gr hvedemel (6 dl), 1 tsk salt, 1½ dl vand, evt. lidt olie.
Bland mel og salt. Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt dejen smidig.
Lad dejen hvile ca ½ time tildækket på køkkenbordet. Del dejen i 10
stykker. Rul hvert dejstykke meget tyndt ud til en cirkel på ca 15 cm
i diameter. Varm to små stegepander op og gnid dem evt. med lidt olie.
(Grunden til at bruge to pander er, at det ellers tager for lang tid).
Bag chapatierne ca 3 min på hver side ved ret god varme, til de er
gyldne. Chapatierne hæver let under bagningen.
Tips: Chapati nydes varme, især til karryretter.


---
Camilla

 
 
Neta & Peter (27-09-2001)
Kommentar
Fra : Neta & Peter


Dato : 27-09-01 07:28

"Camilla Larsen" <pepperNOSPAM1@albertsen.org> skrev i en meddelelse
news:3584rto2fvrh9kuc1043semgvo1ea3edvs@4ax.com...
>
> Chapati (Indisk brød)

Chapati og Naan er faktisk ikke det samme. Naan er hævet med gær eller
bagerpulver, og bages i ovn, en tandoori-ovn, hvis det skal være rigtigt.

Bland følgende i en stor skål:

600 g mel
1 spsk. sukker
1 spsk. bagepulver
1/4 tsk natron
1/2 tsk salt

Lav en fordybning i midten, og slå 2 æg ud i den. Begynd at ælte dejen
sammen, og tilsæt gradvist 1/4 liter mælk. Ælt dejen, til den er glat og
elastisk. Form den til en kugle. Vask skålen, og msør den med lidt olie
elelr ghee. Læg dejkuglen tilbage i skålen, og vend den så den er dækket af
fedtstof. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i tre timer.

Tænd ovnen på 225, og smør et par bageplader, eller sæt din bagesten ind,
hvis du har sådan en. Del dejen i 6 prtioner. Fedt hænderne med olie eller
ghee, og pres dejportionerne ud til dråbeformede fladbrød på ca 19 x 15 cm.
Bag dem i ca 6 minutter, til de føles faste. Giv til sidst brødene et minuts
tid under grillen, så de bliver gulbrune ovenpå.

Serveres varme eller lunkne.

Grillen og den dråbeformede form er forsøg på at efterligne den originale
metode, hvor de udrullede faldbrød klaskes op på indersiden af en
brændefyret lerovn. De hænger de så og synker lidt, så de blivere bredere
forneden. Samtidig får de en stærk strålevarme på oversiden.

MVH

Peter




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408876
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste