Er det ikke velset at lægge links ud her?
Nå, men da opskriften er rimelig kort, vil jeg lige lægge den her (endnu engang oversat på afslappet vis, jeg ved fx endnu ikke hvad
"cumin" er (hvis nogen kan opklare gåden for mig, vil det være fedt).
Mojo Picón (den røde mojo ... jeg har desværre ikke opskriften på den grønne):
Ingredienser
2-4 tørre chili
1 hvidløgsfed
1 tsk salt
200 ml olie
100-200 ml hvidvinseddike
1/2 tsk cumin (ved ikke hvad det hedder på dansk)
1/2 tsk hot paprika
1 drys safran (stødt)
Hæld kogende vand over chiliene og lad dem trække i 1 time. Pil hvidløget og skær det i ikke alt for små bidder.
Put chiliene, hvidløg, salt, 100 ml. hvidvinseddike, cumin, paprika og safran i en mixer og mix det indtil blandingen har en
ensartet konsistens. Tilsæt olie lidt ad gangen uden at stoppe mixeren. Tilsæt evt. mere hvidvinseddike - alt efter smag og behag.
Hvis du ønsker at gøre mojo'en mere cremet, kan du mixe rød peberfrugt med.
-Gitte
Jan Boegh wrote:
> "Jens Olsen" <dunja@mail.dk> wrote in message news:9odh5t$12n$1@sunsite.dk...
>
> > Jeg skulle spørge fra min livsledsager, om der ikke er en,
> > der har en god opskrift på saltkogte kartofler.
> > Jeg har en vag idé om, at emnet har været oppe og vende
> > før (noget med de kanariske øer), men jeg kan ikke komme
> > i tanker om hvornår.
>
> Husk at der til de kanariske kartofler hører den sovs, der hedder Mojo-sauce.
> Af hensyn til de ømskindede stakler, der ikke kan lide links, vil jeg anbefale dig at søge på ordet 'Mojo' i Google (men det var
> så'n set lettere at give dig en link
>
> mvh
> Jan