Her er en opskrift på indbagte rejer (Rejeboller) - som kan serveres som en
forret.
Der anvendes : Til 4 personer
a.. 500 gram friske rejer
b.. 125 gram hvedemel
c.. 125 gram majsmel (kan erstattes af kartoffelmel)
d.. ½ tsk. bagepulver
e.. 1 1/4 dl. vand
f.. Fritureolie til stegning
g.. salt og peber
Fremgangsmåde :
1 : Dup rejerne helt tørre, drys dem med salt og peber og lad dem stå og
trække i 10 minutter.
2 : Rør en frituredej af hvedemel, majsmel, bagepulver og vand. Dejen skal
være temmelig tyndtflydende. Tilsæt lidt salt og lad dejen hæve 30 minutter
i køleskab.
3 : Varm olien op i en frituregryde. Bland rejerne i dejen, kom en skefuld
ad gangen i den hede olie og lad dem bage til små boller.
Tip : Man kan piske 1-2 æggehvider stive og vende dem i frituredejen. Det
gør de små boller fastere.
http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk
"Denver" <denver@klarupnet.dk> skrev i en meddelelse
news:9ocm0m$o97$1@sunsite.dk...
> Hej
>
> Jeg søger hjælp til opskrifter på eksempelvis indbagte rejer el.
> kyllingestykker.
>
> Jeg har søgt diverse steder, og fundet nogle gode opskrifter. Men jeg
tænkte
> at der måske var nogen af jer som har et par gode råd i lommen eller
> erfaringer med emnet?
>
> Ligeledes om det ville være en god ide at nedfryse de indbagte stykker,
før
> tilberedning i evt. friture?
>
> /Allan
>
>