"Ole Mogensen" <ole.mogensen@fysik.dtu.dk> skrev i meddelandet...
> Jeg skal lave sub. , nogle der har en god opskrift ?
Nu hvor vi er i det fine hjørne
- hvor du har modtaget original
opskriften på rejecocktail fra Maxim's i Paris, - så synes jeg også,
at jeg ville videregive denne originale rejecocktail-opskrift fra Ritz.
("Mad for to" Fritze Juel, 1973)
Rejecocktail fra Ritz:
2 pers.
50 g mayonnaise
¾ spsk mango-chutney
½ spsk koncentreret tomatpuré
½ spsk finklippet karse
1 spsk crème fraiche
¼ tsk salt
100-150 optøede, dybfrosne rejer
2 salatblade
1 lille glas kaviar
¼ citron
Tilbehør:
2 skiver nyristet franskbrød
1. Rør mayonnaisen sammen med mango-chutney, koncentreret tomatpuré,
karse og crème fraiche og tilsæt salt og de afdryppede rejer
2. Stil blandingen og de to glas, rejecocktailen senere skal serveres i,
i køleskabet i ca. 1¼ time.
3. Skyl salatbladene, ryst dem godt af og læg dem i en plasticpose i
køleskabet. Anbring også kaviaren her.
4. Bland umiddelbart før serveringen salaten med salatbladene, der er
skåret eller klippet i smalle strimler. Fordel det i de afkølede glas.
5. Top kaviaren op på anretningerne og pynt hver med et par ganske små
citronsnitter.
6. Server forretten straks med nyristet franskbrød til.
*Forslag til drikkevarer: Hvidvin, let rødvin, vin rosé, øl el. tomat
el. grapesaft.
PS: Denne opskrift kunne måske godt lyde som om den kom fra Hotel Ritz i
Roskilde, - og ikke fra Paris
Mango-chutney hmm?
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Det er ikke let at fastslaa med fulkommen Nøjagtighed,
hvorledes Smagsorganet egentlig er sammensat. Det er et
mere indviklet Apparat, end det ved første Øjekast kan se ud til.
Selvfølgelig spiller Tungen en vigtig Rolle i Smagprocessens
Mekanik; den ret anselige Muskelkraft, den er i Besiddelse af,
gør den jo nemlig velegnet til at ælte, vende, presse og sluttelig
synke Næringsmidlerne. (Brillat-Savarin)