/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Rejecoctail
Fra : Ole Mogensen


Dato : 19-09-01 07:50

Hej alle

Jeg skal lave sub. , nogle der har en god opskrift ?

mvh.

Ole

--
ole.mogensen@fysik.dtu.dk



 
 
Kristina Søndergaard (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 19-09-01 09:09


> Jeg skal lave sub. , nogle der har en god opskrift ?

et lækkert alternativ til den traditionelle 'røde' skaldyrsdressing med
creme fraiche er en avocadocreme, hvor du simpelthen bare blender avoacdo og
hvidløg, rører lidt fløde i og krydrer med salt og peber.

du kan også marinere rejerne i en hvidløgs-persillelage, og så droppe
dressingen. (så skal du bare bruge nogle gode, store rejer; det både smager
bedre, samt tager sig bedre ud!)

champignon er desuden et must i en rejecocktail, hvorimod agurk er
bandlyst - ihvert fald i min familie

/kristina






Claus Lerbech Jensen (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 19-09-01 17:30


"Kristina Søndergaard" <Kristina_sondergaard@hotmail.com> wrote in message
news:9o9jqr$21l6$1@news.cybercity.dk...
>
> > Jeg skal lave sub. , nogle der har en god opskrift ?
>
> et lækkert alternativ til den traditionelle 'røde' skaldyrsdressing med
> creme fraiche er en avocadocreme, hvor du simpelthen bare blender avoacdo
og
> hvidløg, rører lidt fløde i og krydrer med salt og peber.
>
> du kan også marinere rejerne i en hvidløgs-persillelage, og så droppe
> dressingen. (så skal du bare bruge nogle gode, store rejer; det både
smager
> bedre, samt tager sig bedre ud!)
>
> champignon er desuden et must i en rejecocktail, hvorimod agurk er
> bandlyst - ihvert fald i min familie
>
> /kristina
>
>
>
>
>

hvis du kommer champignon i en rejecocktail så er det da ikke en
rejecocktail mere der findes 1 orginalopskrift på rejecocktail og kun en fra
opfinderen af den og den kommer her. alt andet er ikke en rejecocktail der
skal heller ikke agurk eller tomat på og da slet ikke aspars

Rejecocktail
Det inderste af 1 salathoved

400 g rejer

6 spsk mayonnaise

4 spsk tomatsaft

2tsk engelsk sovs

2 tsk cognac

til pynt 2 tsk hakket persille

tilbehør ristet børd, hvidvin

udstriml salaten fint og bland dem med rejerne i høje portionsglas. Stil dem
koldt i 2 time. Bland mayonnaisen med tomatsaft, engelsk sovs og cognac og
hæld den over lad rejecocktailen stå endnu 2 timer

server ristet brød og hvidvin til

variation: anret jomfruhummerhaler på samme måde




Kæld Gydum \(TDC\) (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum \(TDC\)


Dato : 19-09-01 18:46

Hej Claus Lerbech Jensen ...

Du skriver bla. meget voldsomt .....

> hvis du kommer champignon i en rejecocktail så er det da ikke en
> rejecocktail mere der findes 1 orginalopskrift på rejecocktail og kun en
fra
> opfinderen af den og den kommer her. alt andet er ikke en rejecocktail
der
> skal heller ikke agurk eller tomat på og da slet ikke aspars

Vil du ikke godt fortælle en gammel "kok / kold varm jomfru" hvem
der har opfundet denne "rigtige rejecocktail" og hvornår .... ????

Det er noget af et postulat du sender i luften - uden at fortælle hvem
og hvor - omtalte rejecocktail blev opfundet ....

Da jeg stod i lære i 1969 - havde vi Specielle Rejecocktail glas - to
glas sat ind i hinanden så der kunne være knust is i det nederste ....

Det nederste lignede nærmest et Cognac glas ... du har sikkert set
dem - men lad os endelig høre hvorfra og hvem der stod "fadder"
til det du kalder "den originale rejecocktail".

Med venlig hilsen
Kæld Gydum

I øvrigt vil jeg give dig ret så langt at jeg nok ikke vil anvende
champignon til denne forret ... men vil gerne vide hvor du har
den "originale" opskrift fra .... ????




Claus Lerbech Jensen (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Claus Lerbech Jensen


Dato : 19-09-01 20:24


"Kæld Gydum (TDC)" <gydum@hotmail.com> wrote in message
news:3ba8d9f1$0$235$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Claus Lerbech Jensen ...
>
> Du skriver bla. meget voldsomt .....
>
> > hvis du kommer champignon i en rejecocktail så er det da ikke en
> > rejecocktail mere der findes 1 orginalopskrift på rejecocktail og kun en
> fra
> > opfinderen af den og den kommer her. alt andet er ikke en rejecocktail
> der
> > skal heller ikke agurk eller tomat på og da slet ikke aspars
>
> Vil du ikke godt fortælle en gammel "kok / kold varm jomfru" hvem
> der har opfundet denne "rigtige rejecocktail" og hvornår .... ????
>
> Det er noget af et postulat du sender i luften - uden at fortælle hvem
> og hvor - omtalte rejecocktail blev opfundet ....
>
> Da jeg stod i lære i 1969 - havde vi Specielle Rejecocktail glas - to
> glas sat ind i hinanden så der kunne være knust is i det nederste ....
>
> Det nederste lignede nærmest et Cognac glas ... du har sikkert set
> dem - men lad os endelig høre hvorfra og hvem der stod "fadder"
> til det du kalder "den originale rejecocktail".
>
> Med venlig hilsen
> Kæld Gydum
>
> I øvrigt vil jeg give dig ret så langt at jeg nok ikke vil anvende
> champignon til denne forret ... men vil gerne vide hvor du har
> den "originale" opskrift fra .... ????
>
>
>
>

gerne den blev opfundet på resturent maxim lidt udenfor Paris mener det var
engang i 1930'erne



Kæld Gydum \(TDC\) (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum \(TDC\)


Dato : 19-09-01 21:14

Hej igen Claus Lerbech Jensen

Først UNDSKYLD der røg et "privat" mail afsted
til dig - det er ikke noget jeg bruger og skete ved
en fejl .... - beklager ...

Du skriver :

> gerne den blev opfundet på resturent maxim lidt udenfor Paris
> mener det var engang i 1930'erne.

Hej igen Claus ....

Undskyld - men dit svar er meget svævende og det kan
ingen bruge til noget ....

Den viden du sidder med må stamme fra et sted - Kogebog
eller lignende - din forklaring er efter bedste overbevisning for
tynd.

Opskriften vil ikke kunne bruges til a la carte efter mit skøn
derfor lyder den ikke rigtig sandsynlig - undskyld ... :-/

Kunne du referer til en Køkkenchef - Gastronom eller bog hvor
du kommer med dine oplysninger fra vil det være helt fint ...

Jeg tror det vil interesse mange her i gruppen ....

I dag er få vel i tvivl - hvis de har været til fest og fået Rejecocktail
man ved så nogen lunde hvad den består af og hvordan sådan en
ser ud ....

Personlig ville jeg sætte stor pris på at få oplyst hvor man kan læse
om Rejecocktail a la Maxim - Paris omkring 30'erne ...

Med venlig hilsen
Kæld Gydum
--
E-mail: gydum@hotmail.com
Homepage: http://www.qsl.net/oz1pll
WebCam: http://bangsbo.camarades.com
Kunde ved TDC - Bruger Netexpres 256/128





Kristina Søndergaard (20-09-2001)
Kommentar
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 20-09-01 08:14


"Claus Lerbech Jensen" <claus@lerbech.dk> wrote in message
news:3ba8c7c6$0$241$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...

> hvis du kommer champignon i en rejecocktail så er det da ikke en
> rejecocktail mere der findes 1 orginalopskrift på rejecocktail og kun en
fra
> opfinderen af den og den kommer her. alt andet er ikke en rejecocktail
der
> skal heller ikke agurk eller tomat på og da slet ikke aspars

nu er det jo heldigvis sådan, at der er forskellig smag og behag der
findes vel nærmest heller ikke den ret, der ikke er blevet eksperimenteret
med i dag, hvilket, efter min mening, er noget af dét, der gør madlavning så
spændende! det ville da være trist, hvis vi alle blot konsekvent fulgte den
samme opskrift, hver eneste gang vi lavede mad...

jeg går nu heller ikke af vejen for asparges i min rejecocktail, men det
skal være friske, grønne letkogte asparges - ikke de slimede hvide på dåse!

mvh. kristina







Jan Boegh (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 19-09-01 17:31

"Ole Mogensen" <ole.mogensen@fysik.dtu.dk> wrote in message news:3BA84020.1EA7C744@fysik.dtu.dk...

Google says:
http://www.google.com/search?hl=da&q=rejecocktail&btnG=Google-s%F8gning&lr=lang_da

mvh
Jan


Kæld Gydum \(TDC\) (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum \(TDC\)


Dato : 19-09-01 19:01

Jan Bøgh skriver _ingen ting_ - men sender os
blot en "link".

Er du begyndt at skære ned på dine indlæg og
brug af staveplade Jan ???

Det er med til at gøre denne "gruppe" fattig ....

Det vil ende med at vi blot henviser til en bestemt
kogebog - giver Side og Nr - samt "Forlag" det
er for nemt Jan og kedeligt ....

Med venlig hilsen
Kæld

E-mail: gydum@hotmail.com
Homepage: http://www.qsl.net/oz1pll
WebCam: http://bangsbo.camarades.com
Kunde ved TDC - Bruger Netexpres 256/128




Torben Abildgaard (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 19-09-01 19:39

Knusende enig.
vh/Torben

Kæld Gydum (TDC) skrev
>Er du begyndt at skære ned på dine indlæg og
>brug af staveplade Jan ???
>
>Det er med til at gøre denne "gruppe" fattig ....




Jan Boegh (20-09-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 20-09-01 17:54

"Kæld Gydum (TDC)" <gydum@hotmail.com> wrote in message news:3ba8dd94$0$235$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Jan Bøgh skriver _ingen ting_ - men sender os
> blot en "link".

Ignorer blot indlægget - det er helt OK med mig.

mvh
Jan


ole larsen (20-09-2001)
Kommentar
Fra : ole larsen


Dato : 20-09-01 18:02


Jan Boegh skrev i meddelelsen <9od6vp$uv2$1@news.net.uni-c.dk>...
>"Kæld Gydum (TDC)" <gydum@hotmail.com> wrote in message
news:3ba8dd94$0$235$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>> Jan Bøgh skriver _ingen ting_ - men sender os
>> blot en "link".
>
>Ignorer blot indlægget - det er helt OK med mig.
>
>mvh
>Jan


Umådeholden fnisen

Ole



Kæld Gydum \(TDC\) (20-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum \(TDC\)


Dato : 20-09-01 19:57

ole larsen skriver ...

> Umådeholden fnisen

TAK Ole, jeg var ved at blive alvorlig ...

Kæld Gydum




Karsten Klit (20-09-2001)
Kommentar
Fra : Karsten Klit


Dato : 20-09-01 22:37

I kan vel ikke komme op at skændes om en rejecocktail ?
MVH
FESTKOKKEN
"Kæld Gydum (TDC)" <gydum@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3baa3c32$0$271$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> ole larsen skriver ...
>
> > Umådeholden fnisen
>
> TAK Ole, jeg var ved at blive alvorlig ...
>
> Kæld Gydum
>
>
>



Kæld Gydum \(TDC\) (20-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum \(TDC\)


Dato : 20-09-01 23:35

Hej Karsten Klit ...

Jeg tror det er lidt godmodig mobning af
Jan Bøgh - jeg ville ikke deltage hvis der
blot var skyggen af alvor i dette ...

Ta' du det blot med ro - Jan kommer sig nok
igen .... vi undrede os blot over hans indlæg -
eller mangel på samme - hi hi .....

I øvrigt er dette "dybt" (OT) ...

Med venlig hilsen
Kæld Gydum



ole larsen (21-09-2001)
Kommentar
Fra : ole larsen


Dato : 21-09-01 06:04


Karsten Klit skrev i meddelelsen
<3baa651c$0$286$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
>I kan vel ikke komme op at skændes om en rejecocktail ?
>MVH
>FESTKOKKEN


På ingen måde.
Jans elegante artighed morede mig blot

Ole



Ole Mogensen (21-09-2001)
Kommentar
Fra : Ole Mogensen


Dato : 21-09-01 09:20

Jan Boegh wrote:

> "Kæld Gydum (TDC)" <gydum@hotmail.com> wrote in message news:3ba8dd94$0$235$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Jan Bøgh skriver _ingen ting_ - men sender os
> > blot en "link".
>
> Ignorer blot indlægget - det er helt OK med mig.
>
> mvh
> Jan

Nææ, det var faktisk ikke så tosset , jeg fandt bla.opskrift på:
NEW ORLEANS GUMBO
http://www.netby.net/Nord/Appelsingade/Opskrifter/fiskeretter2.htm
Det skal prøves.

Ole


--
ole.mogensen@fysik.dtu.dk



Kvan (21-09-2001)
Kommentar
Fra : Kvan


Dato : 21-09-01 10:30

Ole Mogensen <ole.mogensen@fysik.dtu.dk> writes:

> Nææ, det var faktisk ikke så tosset , jeg fandt bla.opskrift på:
> NEW ORLEANS GUMBO
> http://www.netby.net/Nord/Appelsingade/Opskrifter/fiskeretter2.htm
> Det skal prøves.

Det er sikkert en udmærket fiske/skaldyrsuppe, men "New Orleans gumbo"
er det ikke. Enhver ordentlig cajunopskrift baserer sig på en roux,
som eksempelvis de her:

http://www.accesscom.net/gumbo/gumborec.html

- Kvan.

Peter W. Bosse (21-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 21-09-01 05:35

"Ole Mogensen" <ole.mogensen@fysik.dtu.dk> skrev i meddelandet...
> Jeg skal lave sub. , nogle der har en god opskrift ?

Nu hvor vi er i det fine hjørne - hvor du har modtaget original
opskriften på rejecocktail fra Maxim's i Paris, - så synes jeg også,
at jeg ville videregive denne originale rejecocktail-opskrift fra Ritz.
("Mad for to" Fritze Juel, 1973)

Rejecocktail fra Ritz:
2 pers.

50 g mayonnaise
¾ spsk mango-chutney
½ spsk koncentreret tomatpuré
½ spsk finklippet karse
1 spsk crème fraiche
¼ tsk salt
100-150 optøede, dybfrosne rejer
2 salatblade
1 lille glas kaviar
¼ citron

Tilbehør:
2 skiver nyristet franskbrød

1. Rør mayonnaisen sammen med mango-chutney, koncentreret tomatpuré,
karse og crème fraiche og tilsæt salt og de afdryppede rejer
2. Stil blandingen og de to glas, rejecocktailen senere skal serveres i,
i køleskabet i ca. 1¼ time.
3. Skyl salatbladene, ryst dem godt af og læg dem i en plasticpose i
køleskabet. Anbring også kaviaren her.
4. Bland umiddelbart før serveringen salaten med salatbladene, der er
skåret eller klippet i smalle strimler. Fordel det i de afkølede glas.
5. Top kaviaren op på anretningerne og pynt hver med et par ganske små
citronsnitter.
6. Server forretten straks med nyristet franskbrød til.

*Forslag til drikkevarer: Hvidvin, let rødvin, vin rosé, øl el. tomat
el. grapesaft.


PS: Denne opskrift kunne måske godt lyde som om den kom fra Hotel Ritz i
Roskilde, - og ikke fra Paris Mango-chutney hmm?

--
Mvh.
Peter W. Bosse

-Det er ikke let at fastslaa med fulkommen Nøjagtighed,
hvorledes Smagsorganet egentlig er sammensat. Det er et
mere indviklet Apparat, end det ved første Øjekast kan se ud til.
Selvfølgelig spiller Tungen en vigtig Rolle i Smagprocessens
Mekanik; den ret anselige Muskelkraft, den er i Besiddelse af,
gør den jo nemlig velegnet til at ælte, vende, presse og sluttelig
synke Næringsmidlerne. (Brillat-Savarin)



Ole Mogensen (21-09-2001)
Kommentar
Fra : Ole Mogensen


Dato : 21-09-01 09:11

Ole Mogensen wrote:

> Hej alle
>
> Jeg skal lave sub. , nogle der har en god opskrift ?
>
> mvh.
>
> Ole
>
> --
> ole.mogensen@fysik.dtu.dk

Puhh, det bliver svært , der var et par opskrifter der skal prøves.

Jeg kan selvfølgelig lave et par stykker af hver , og så lade mine
gæster stemme om det

Ole


--
ole.mogensen@fysik.dtu.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408876
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste