"Fru Hof" <1008046m001@mail1.stofanet.dk> skrev i meddelandet...
> jeg har set nogle steder, at man anbefaler at lufte/sigte mel til
> bagning.
> Skulle det forbedre hæveevnen eller hva'??
Udover tidligere nævnte råd, - er det hensigtsmæssigt at sigte melet,
hvis der tale om, at man skal have en blanding af flere forskellige
melsorter i samme portion.
Derudover er det også meget fornuftigt (af sikkerheds mæssige grunde) at
sigte melet for at undgå eventuelle fremmedlegemer, såsom melorme,
karkerlakker, papirstumper, tegnestifter -og hvad ved jeg. - (så alene
af den grund - har man allerede et lettere og luftigere brød)
---
*Apropos bagepulver, - så har jeg også et godt bud på en meget nem og
god blanding...
125 g tvekulsurt natron (se leksikon)
250 g cremor tartari (*vinsten, se leksikon)
25 g ris- el. kartoffelmel
20 g hjortetaksalt (*se leksikon)
De forskellige dele blandes grundigt og sigtes 2-3 gange. Bagepulveret
kan evt. opbevares i en tætsluttende dåse på et tørt sted.
---
MIT LEKSIKON:
*Tvekulsurt natron: ældre betegnelse for natriumhydrogenkarbonat,
tidligere også benævnt natriumbikarbonat.
*Vinsten: surt kaliumtartrat; syrligt smagende stof, der findes opløst i
druer, men udskilles i vinfadene ved druesaftens gæring, idet det er
uopløseligt i spritblandinger. Det er derimod letopløseligt i rent vand
og i finsprit.
(cremor tartari -latinsk, kremortartari -dansk = vinsten)
*Hjortetaksalt: blanding af ammoniumbikarbonat og ammoniumkarbaminat;
fremstilledes tidligere af hjortetakker. Anvendes som bagepulver, idet
det ved opvarmning udvikler kultveilte og ammoniak, der får dejen til at
hæve.
Hvor svært kan det være.
God bless America!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
At gifte sig med en mand, bare fordi han ser godt ud,
er som at købe en ost uden at have smagt den.
-Brigitte Bardot