/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Opsk: blomkålssuppe m.chili
Fra : Esther Selig


Dato : 18-09-01 05:20


hej. jeg har været så heldig at være med på en tur til Claus Meyers
ødegård i Sverige. Her fik vi (blandt meget andet fantastisk) en
utroligt god blomkålssuppe. Jeg har forsøgt at rekonstruere den og
resultatet er tæt på:

Du tar:
2 blomkålshoveder
l porre
1/2 selleri
l gulerod
l pastinak
l par skalotteløg
1-2 friske chilis (røde, ikke alt for højt på scoville skalaen)
1-2 spsk æbleeddike
l liter god hønsebouillon
1/4 piskefløde (måske lidt mer', og hedder du Anne Larsen finder du
bare et eller andet syntetisk jævnemiddel)

tag buketterne fra ca et halvt blomkålshovede og blancher dem i ca 4-5
minutter - skal være sprøde. gem kogevandet.

rens grøntsagerne, skær dem i småstykker, flæk chilierne og skrab
frøene ud. smag evt. på chilien, er den hundestærk så nøjs med en
mindre end en).


svits skalotterne i lidt smør,kom chilierne ned til, så resten af
grøntsagerne inkl. blomkålen, undtagen de blancherede butikker.
tilsæt eddiken.
tilsæt hønsebouillon og blomkålsvand. lad koge i ca 3 min.
Nu tar du stavblenderen og blender til du har en helt jævn suppe.
Hæld piskefløde i. lad koge igennem.
Smag til med salt, peber og måske lidt mere eddike. eddikken gir en god
skarphed, men må selvfølgelig ikke dominere. til sidst kommer du
blomkålsbuketterne i. Hjemmebagt brød og ost til.

hilsen esther

 
 
esther (18-09-2001)
Kommentar
Fra : esther


Dato : 18-09-01 15:15

In article <170920012119315748%selig@mail.tele.dk>, Esther Selig
<selig@mail.tele.dk> wrote:


> tilsæt hønsebouillon og blomkålsvand. lad koge i ca 3 min.
> Nu tar du stavblenderen og blender til du har en helt jævn suppe.
> Hæld piskefløde i. lad koge igennem.
> Smag til med salt, peber og måske lidt mere eddike. eddikken gir en god
> skarphed, men må selvfølgelig ikke dominere. til sidst kommer du
> blomkålsbuketterne i. Hjemmebagt brød og ost til.
>
> hilsen esther

....og der skulle naturligvis ha stået "koge i ca 30 minutter.."


hilsen esther

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408874
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste