|
| Opsk: blomkålssuppe m.chili Fra : Esther Selig |
Dato : 18-09-01 05:20 |
|
hej. jeg har været så heldig at være med på en tur til Claus Meyers
ødegård i Sverige. Her fik vi (blandt meget andet fantastisk) en
utroligt god blomkålssuppe. Jeg har forsøgt at rekonstruere den og
resultatet er tæt på:
Du tar:
2 blomkålshoveder
l porre
1/2 selleri
l gulerod
l pastinak
l par skalotteløg
1-2 friske chilis (røde, ikke alt for højt på scoville skalaen)
1-2 spsk æbleeddike
l liter god hønsebouillon
1/4 piskefløde (måske lidt mer', og hedder du Anne Larsen finder du
bare et eller andet syntetisk jævnemiddel)
tag buketterne fra ca et halvt blomkålshovede og blancher dem i ca 4-5
minutter - skal være sprøde. gem kogevandet.
rens grøntsagerne, skær dem i småstykker, flæk chilierne og skrab
frøene ud. smag evt. på chilien, er den hundestærk så nøjs med en
mindre end en).
svits skalotterne i lidt smør,kom chilierne ned til, så resten af
grøntsagerne inkl. blomkålen, undtagen de blancherede butikker.
tilsæt eddiken.
tilsæt hønsebouillon og blomkålsvand. lad koge i ca 3 min.
Nu tar du stavblenderen og blender til du har en helt jævn suppe.
Hæld piskefløde i. lad koge igennem.
Smag til med salt, peber og måske lidt mere eddike. eddikken gir en god
skarphed, men må selvfølgelig ikke dominere. til sidst kommer du
blomkålsbuketterne i. Hjemmebagt brød og ost til.
hilsen esther
| |
esther (18-09-2001)
| Kommentar Fra : esther |
Dato : 18-09-01 15:15 |
|
In article <170920012119315748%selig@mail.tele.dk>, Esther Selig
<selig@mail.tele.dk> wrote:
> tilsæt hønsebouillon og blomkålsvand. lad koge i ca 3 min.
> Nu tar du stavblenderen og blender til du har en helt jævn suppe.
> Hæld piskefløde i. lad koge igennem.
> Smag til med salt, peber og måske lidt mere eddike. eddikken gir en god
> skarphed, men må selvfølgelig ikke dominere. til sidst kommer du
> blomkålsbuketterne i. Hjemmebagt brød og ost til.
>
> hilsen esther
....og der skulle naturligvis ha stået "koge i ca 30 minutter.."
hilsen esther
| |
|
|