"esther" <selig@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:180920011026507182%selig@mail.tele.dk...
>
> >
> > Hov, der mangler et "h"
> >
> > >
http://www.greenandblacks.com/food/food_recipes_001.php4
> >
> >tak for tippet, peter. nej, ovnen er ok (har tjekket) og brownien var
> mislykket (svært at beskrive, men noget med meget hård overflade med
> noget ubestemmeligt flydende nedenunder - slet ikke den "svuppende"
> karakter som en rigtig brownie skal ha'.
> opskriften lyder rigtig god. bruger du "selfraising flour" ? jeg går ud
> fra man bare kan tilsætte l tsk bagepulver hvis man ikke lige orker at
> drage til den amerikanske købmand i p.huitfeldsstræde.
>
> mange hilsener esther
I karolines kogebog/4 side 44 er en opskrift på brownies:
250 g smør
150 g kogechokolade i små stykker
4 æg
250 g sukker (ca. 3 dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
3 spsk kakao
200 g hakkede valnøddekerner
Bagetid ca. 35 min. 175 grader.
Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg
og sukker til en luftig æggesnaps. Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen
og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Vend den afkølede (højst fingervarm)
chokoladeblanding i. Hæld dejen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm)
og bag den midt i ovnen.
Lad kagen køle af og skær den i firkanter.
Og nej: Der er ikke bagepulver i denne kage.
Og ja: Den er fra før hr. Meier holdt foredrag om den rigtige chokolade.
Og det er sandsynligt at Karolines Køkken har afprøvet opskriften i en
konventionel ovn. (Ikke varmluft)
Men jeg har prøvet opskriften med succes.
mvh
Jørgen