"KA" <kijea@get2net.dk> skrev i meddelandet...
> Jeg har netop inversteret i en sådan,
> og er kommet i tvivl om :
>
> Når man skal gennemvæde Römertopf ´en,inden brug, er det så nok "bare"
> at fylde den op med vand, og lade den stå, - eller skal man stille den
> helt i blød. Er der nogen som ved noget om dette ?
Hi Kirsten, - helt i blød!
En helt ny Römertorpf må stilles i blød natten over i så meget vand, at
den er helt dækket (*brug evt. køkkenvasken el. en spand med vand), og
den skal børstes inden brugen, så evt. lerstøv fjernes.
Derefter, igen-igen...
Hvergang når gryden skal anvendes, må den ligeledes dækkes af vand (*se
ovenfor) ca. 15 minutter - og til særlig fedtfattige retter må den helst
ligge i blød i længere tid (ca. 1 time).
PS: Husk ved opbevaring, skal gryden være gennemtør, før den sættes væk.
Stil den i et luftigt rum. Læg låget omvendt i gryden, så den kan holdes
luftig.
---
Det gode ved en Römertorpf er, - der er ingen rengøring af ovn.
Go' fornøjelse!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Den eneste forskel mellem mig og en gal mand er, at jeg ikke er gal.
Den eneste forskel mellem mig og en gal mand er, at jeg ikke er gal.
-Salvador Dali
|