/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Råstegte kartofler som i Jensens Bøfhus
Fra : Svend


Dato : 17-09-01 16:05

Hej NG

er der nogen der har et tip til hvordan man laver råstegte kartofler så de
bliver præsis som i Jensens Bøfhus ?

mvh

Svend



 
 
Kåre Weng Madsen (17-09-2001)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 17-09-01 16:22


"Svend" skrev i en meddelelse

> er der nogen der har et tip til hvordan man laver råstegte kartofler så de
> bliver præsis som i Jensens Bøfhus ?

Køb de billigste kattofelbåde su kan finde i Bilka. Evt. fem kilos poser og
gerne dem med masser af sorte og grønne pletter.

Lad dem tø i poserne, så kartofflerne bliver meget bløde og våde. Når de er
helt optøet hælder du dem i et tykt lag ud i en braddepande og hælder for
meget olie over. Så kommer du dem under grillen i 10 til 15 minutter så de
øverste er brandte og de nederste bløde og fulde af olie.

Herefter serverer du dem med en færdiglavet sauce blandet med fløde og
servere dem med en tynd venebøf stegt som fodsål med et vissent blad
bredbladet persille.

Eller sagt på en anden måde.....Jensens Bøfhus laver i mine øjne ikke
kartoffler der er værd at efterligne.....

Tilgengæld kan du med fordel købe nogle kartofler selv og skære i både.
Vende i olie og stege i ovnen til de er sprøde.

God fornøjelse.

Kåre



Peter Westh (17-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 17-09-01 16:35

"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:9o54ju$pi5$1@sunsite.dk...
> Tilgengæld kan du med fordel købe nogle kartofler selv og skære i både.
> Vende i olie og stege i ovnen til de er sprøde.

Tricket er, at når du har skåret dem i både, skal du tørre dem godt af i et
rent visestykke, inden du vender dem i olie, salt, peber og evt. andre
krydderier (rosmarin). Det gør bestemt ikke noget, hvis det er olivenolie.

Hvis bradepanden er varm, før du kommer kartoflerne på, brænder de ikke så
let fast. Steg dem ved 225 i ca 1/2 time, og vend dem efter ca. 1 kvarter,
derefter hver fem-tiende minut.

Har du små kartofler kan de steges hele. De bliver mere melede, men det er
kun godt hvis du har en god sovs.

MVH

Peter





Fru Hof (18-09-2001)
Kommentar
Fra : Fru Hof


Dato : 18-09-01 17:52


>
> Hvis bradepanden er varm, før du kommer kartoflerne på, brænder de ikke så
> let fast.

læg dem på bagepapir, så sker der ikke noget.

mvh
Tove



Kæld Gydum \(TDC\) (17-09-2001)
Kommentar
Fra : Kæld Gydum \(TDC\)


Dato : 17-09-01 16:37

Kåre Weng Madsen skriver:

> Eller sagt på en anden måde.....Jensens Bøfhus laver i mine øjne ikke
> kartoffler der er værd at efterligne.....

TAK Kåre lige hvad jeg "tænkte" - men kunne ikke få sat ord på.

Uden "humor" ingen god mad ...

Med venlig hilsen
Kæld Gydum



Svend (18-09-2001)
Kommentar
Fra : Svend


Dato : 18-09-01 15:03

> Uden "humor" ingen god mad ...
>
Ha-ha, vi prøver så. (Jeg troede faktisk at det var noget med en
frituregryde...)

mvh
Svend



Karsten Klit (20-09-2001)
Kommentar
Fra : Karsten Klit


Dato : 20-09-01 22:41

Hvor har du ret Kåre.......
Tak for det
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:9o54ju$pi5$1@sunsite.dk...
>
> "Svend" skrev i en meddelelse
>
> > er der nogen der har et tip til hvordan man laver råstegte kartofler så
de
> > bliver præsis som i Jensens Bøfhus ?
>
> Køb de billigste kattofelbåde su kan finde i Bilka. Evt. fem kilos poser
og
> gerne dem med masser af sorte og grønne pletter.
>
> Lad dem tø i poserne, så kartofflerne bliver meget bløde og våde. Når de
er
> helt optøet hælder du dem i et tykt lag ud i en braddepande og hælder for
> meget olie over. Så kommer du dem under grillen i 10 til 15 minutter så de
> øverste er brandte og de nederste bløde og fulde af olie.
>
> Herefter serverer du dem med en færdiglavet sauce blandet med fløde og
> servere dem med en tynd venebøf stegt som fodsål med et vissent blad
> bredbladet persille.
>
> Eller sagt på en anden måde.....Jensens Bøfhus laver i mine øjne ikke
> kartoffler der er værd at efterligne.....
>
> Tilgengæld kan du med fordel købe nogle kartofler selv og skære i både.
> Vende i olie og stege i ovnen til de er sprøde.
>
> God fornøjelse.
>
> Kåre
>
>



Ole Mogensen (21-09-2001)
Kommentar
Fra : Ole Mogensen


Dato : 21-09-01 09:44

Du har også været derinde ?
Jeg har været derinde 3 gange , første , eneste og sidste gang.

Ole


--
ole.mogensen@fysik.dtu.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408875
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste