|
| Råstegte kartofler som i Jensens Bøfhus Fra : Svend |
Dato : 17-09-01 16:05 |
|
Hej NG
er der nogen der har et tip til hvordan man laver råstegte kartofler så de
bliver præsis som i Jensens Bøfhus ?
mvh
Svend
| |
Kåre Weng Madsen (17-09-2001)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 17-09-01 16:22 |
|
"Svend" skrev i en meddelelse
> er der nogen der har et tip til hvordan man laver råstegte kartofler så de
> bliver præsis som i Jensens Bøfhus ?
Køb de billigste kattofelbåde su kan finde i Bilka. Evt. fem kilos poser og
gerne dem med masser af sorte og grønne pletter.
Lad dem tø i poserne, så kartofflerne bliver meget bløde og våde. Når de er
helt optøet hælder du dem i et tykt lag ud i en braddepande og hælder for
meget olie over. Så kommer du dem under grillen i 10 til 15 minutter så de
øverste er brandte og de nederste bløde og fulde af olie.
Herefter serverer du dem med en færdiglavet sauce blandet med fløde og
servere dem med en tynd venebøf stegt som fodsål med et vissent blad
bredbladet persille.
Eller sagt på en anden måde.....Jensens Bøfhus laver i mine øjne ikke
kartoffler der er værd at efterligne.....
Tilgengæld kan du med fordel købe nogle kartofler selv og skære i både.
Vende i olie og stege i ovnen til de er sprøde.
God fornøjelse.
Kåre
| |
Peter Westh (17-09-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 17-09-01 16:35 |
|
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:9o54ju$pi5$1@sunsite.dk...
> Tilgengæld kan du med fordel købe nogle kartofler selv og skære i både.
> Vende i olie og stege i ovnen til de er sprøde.
Tricket er, at når du har skåret dem i både, skal du tørre dem godt af i et
rent visestykke, inden du vender dem i olie, salt, peber og evt. andre
krydderier (rosmarin). Det gør bestemt ikke noget, hvis det er olivenolie.
Hvis bradepanden er varm, før du kommer kartoflerne på, brænder de ikke så
let fast. Steg dem ved 225 i ca 1/2 time, og vend dem efter ca. 1 kvarter,
derefter hver fem-tiende minut.
Har du små kartofler kan de steges hele. De bliver mere melede, men det er
kun godt hvis du har en god sovs.
MVH
Peter
| |
Fru Hof (18-09-2001)
| Kommentar Fra : Fru Hof |
Dato : 18-09-01 17:52 |
|
>
> Hvis bradepanden er varm, før du kommer kartoflerne på, brænder de ikke så
> let fast.
læg dem på bagepapir, så sker der ikke noget.
mvh
Tove
| |
Kæld Gydum \(TDC\) (17-09-2001)
| Kommentar Fra : Kæld Gydum \(TDC\) |
Dato : 17-09-01 16:37 |
|
Kåre Weng Madsen skriver:
> Eller sagt på en anden måde.....Jensens Bøfhus laver i mine øjne ikke
> kartoffler der er værd at efterligne.....
TAK Kåre lige hvad jeg "tænkte" - men kunne ikke få sat ord på.
Uden "humor" ingen god mad ...
Med venlig hilsen
Kæld Gydum
| |
Svend (18-09-2001)
| Kommentar Fra : Svend |
Dato : 18-09-01 15:03 |
|
> Uden "humor" ingen god mad ...
>
Ha-ha, vi prøver så. (Jeg troede faktisk at det var noget med en
frituregryde...)
mvh
Svend
| |
Karsten Klit (20-09-2001)
| Kommentar Fra : Karsten Klit |
Dato : 20-09-01 22:41 |
|
Hvor har du ret Kåre.......
Tak for det
"Kåre Weng Madsen" <kwma00@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:9o54ju$pi5$1@sunsite.dk...
>
> "Svend" skrev i en meddelelse
>
> > er der nogen der har et tip til hvordan man laver råstegte kartofler så
de
> > bliver præsis som i Jensens Bøfhus ?
>
> Køb de billigste kattofelbåde su kan finde i Bilka. Evt. fem kilos poser
og
> gerne dem med masser af sorte og grønne pletter.
>
> Lad dem tø i poserne, så kartofflerne bliver meget bløde og våde. Når de
er
> helt optøet hælder du dem i et tykt lag ud i en braddepande og hælder for
> meget olie over. Så kommer du dem under grillen i 10 til 15 minutter så de
> øverste er brandte og de nederste bløde og fulde af olie.
>
> Herefter serverer du dem med en færdiglavet sauce blandet med fløde og
> servere dem med en tynd venebøf stegt som fodsål med et vissent blad
> bredbladet persille.
>
> Eller sagt på en anden måde.....Jensens Bøfhus laver i mine øjne ikke
> kartoffler der er værd at efterligne.....
>
> Tilgengæld kan du med fordel købe nogle kartofler selv og skære i både.
> Vende i olie og stege i ovnen til de er sprøde.
>
> God fornøjelse.
>
> Kåre
>
>
| |
Ole Mogensen (21-09-2001)
| Kommentar Fra : Ole Mogensen |
Dato : 21-09-01 09:44 |
|
Du har også været derinde ?
Jeg har været derinde 3 gange , første , eneste og sidste gang.
Ole
--
ole.mogensen@fysik.dtu.dk
| |
|
|