"Kristina Søndergaard" <Kristina_sondergaard@hotmail.com> skrev i
> meddelandet...
> er der nogen, der kender en lækker opskrift på spinatbrød/boller?
Næh, men jeg har fundet én eneste på google-søgeren...
Spinatbrød:
50 g gær
6 dl lunkent vand
1 tsk salt
250 g frossen hk. spinat
800-950 g mel
Der laves to portioner dej, en hvid en grøn: Tø spinaten op og varm den
op sammen med 2½ dl vand. Rør 25 g gær ud heri, tilsæt ½ tsk salt og ca.
halvdelen af melet. Ælt og lad den hæve 30-40 min.
Ælt resten til den hvide dej og lad den hæve 30-40 min.
Del de to deje i to stykker hver og rul dem ud til rektangler. Læg dem
sammen to og to - grøn og hvid - og rul dem sammen.
Efterhæver på pladen med samlingen nedad 20 min. Rids med en kniv og bag
nederst i ovnen ca. 15 min. ved 250º.
Skru ned til 175º og bag endnu 20 min.
Fryse-egnet.
God bless America!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Gå efter duften...
Johansen's Konditori på Gammel Kongevej leverer de spinatbrød,
der bruges til sandwich samt stedets chokoladekage. Sandwichene
til 35 kroner serveres med...
www.aok.dk/E/V/CPHDK/0006/52/95/cs1.html