|
| 80'er mad Fra : B. Kjeldsen |
Dato : 16-09-01 13:15 |
|
Hejsa
Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet bliver en
80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til let at lave
80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne maile direkte til mig.
--
Med Venlig Hilsen
Brian Kjeldsen
brauner@vip.cybercity.dk
| |
Carsten Sørensen (16-09-2001)
| Kommentar Fra : Carsten Sørensen |
Dato : 16-09-01 14:56 |
|
"B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> wrote in
news:9o24sl$125k$1@news.cybercity.dk:
> Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet
> bliver en 80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til
> let at lave 80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne
> maile direkte til mig.
Så må rejecocktail i Martiniglas til forret da næsten være selvskrevet.
Ud over det har jeg ingen forslag.
Carsten Sørensen
| |
Fischer & Døssing (16-09-2001)
| Kommentar Fra : Fischer & Døssing |
Dato : 16-09-01 15:32 |
|
> "B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> wrote in
> news:9o24sl$125k$1@news.cybercity.dk:
> > Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet
> > bliver en 80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til
> > let at lave 80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne
> > maile direkte til mig.
Var det ikke også i 80´erne, at lammekølle provencale eller med
flødekartofler var moderne ...?
Venligst
Henriette Døssing
| |
Jan Boegh (18-09-2001)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 18-09-01 09:00 |
|
"Carsten Sørensen" <surfsmurf@rift.dk.invalid> wrote in message news:Xns911EA21A6A882surfsmurfriftdk@212.242.40.196...
> Så må rejecocktail i Martiniglas til forret da næsten være selvskrevet.
> Ud over det har jeg ingen forslag.
Det var ellers fast standard i ethvert borgerhjem i min ungdom - som jeg nok vil få svært ved at påstå udstrakte sig til firserne.
Men vi var måske bare foran trenden?
mvh
Jan
| |
Lars Pedersen (16-09-2001)
| Kommentar Fra : Lars Pedersen |
Dato : 16-09-01 15:46 |
|
"Så er der pindemadder!"
"B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> wrote in message
news:9o24sl$125k$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet bliver en
> 80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til let at lave
> 80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne maile direkte til mig.
>
>
> --
> Med Venlig Hilsen
> Brian Kjeldsen
>
> brauner@vip.cybercity.dk
>
>
| |
Kæld Gydum \(TDC\) (16-09-2001)
| Kommentar Fra : Kæld Gydum \(TDC\) |
Dato : 16-09-01 19:42 |
|
Lars Pedersen skriver ....:
"Så er der pindemadder!"
Hej Lars Pedersen
Jeg er ked af ikke selv at kunne deltage med 80'er Mad
men pindemadder - der tror jeg vi skal tilbage i slutningen
af 60'erne først i 70'erne.
Jeg husker dem ikke mindst fra Studenter-gilder i de år -
samt til receptioner - med fare for at blive kaldt - kværulant
vil jeg påstå at pindemadder - blev opfundet sidst i 60'erne ...
Skal jeg absolut finde på noget må det være Vildsvin - jeg
mener det at spise Vildsvin kom på mode i begyndelsen af
80'erne som en ny slagt vildt på det Danske bord ...
Med venlig hilsen
Kæld Gydum
--
E-mail: gydum@hotmail.com
Homepage: http://www.qsl.net/oz1pll
WebCam: http://bangsbo.camarades.com
Kunde ved TDC - Bruger Netexpres 256/128
| |
Neta & Peter (16-09-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 16-09-01 20:10 |
|
"B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> skrev i en meddelelse
news:9o24sl$125k$1@news.cybercity.dk...
Tærter, porretærte, løgtærte og Quiche Lorraine.
Pizza og lasagne blev folkeeje i firserne. I Sen-80erne var det pesto.
MVH
Peter
| |
Jesper (16-09-2001)
| Kommentar Fra : Jesper |
Dato : 16-09-01 21:02 |
|
"B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> wrote in message >
> Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet bliver en
> 80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til let at lave
> 80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne maile direkte til mig.
Pizza og pasta er selvfølgelig meget 80er-agtigt da det var her det for
alvor kom frem. Men når man skal holde 80er-fest er der selvfølgelig ikke
meget ved at servere noget der med tiden er blevet hverdagsmad. Du skal nok
finde noget der bare var fremme i 80erne for derefter at blive gemt grundigt
af vejen - og der har jeg kun et bud:
LANDGANGSBRØD
--Jesper
| |
Kæld Gydum \(TDC\) (16-09-2001)
| Kommentar Fra : Kæld Gydum \(TDC\) |
Dato : 16-09-01 22:11 |
|
Jesper skriver :
> Du skal nok
> finde noget der bare var fremme i 80erne for derefter at blive gemt
grundigt
> af vejen - og der har jeg kun et bud:
>
> LANDGANGSBRØD
Hej Jesper ... UNDSKYLD ...men Landgangsbrød er ikke
opfundet i 80'erne - det var normalt som "skrub af mad" til
Fester tilbage - sammen med Pindemadderne - det er rigtigt
de blev luftet igen i 80'erne - men stammer fra 1967/1975 hvor
jeg var med til at lave dem som Natmad til "Selskaber" ...
Måske er de "ældre" .... ?
Men du har da ret så langt at de fik et come back i 80'erne
selv om de som nævnt er meget ældre ....
Med venlig hilsen
Kæld Gydum
--
E-mail: gydum@hotmail.com
Homepage: http://www.qsl.net/oz1pll
WebCam: http://bangsbo.camarades.com
Kunde ved TDC - Bruger Netexpres 256/128
| |
Kristian Stephansen (24-09-2001)
| Kommentar Fra : Kristian Stephansen |
Dato : 24-09-01 23:33 |
|
Hey...
> Pizza og pasta er selvfølgelig meget 80er-agtigt da det var her det for
> alvor kom frem. Men når man skal holde 80er-fest er der selvfølgelig ikke
> meget ved at servere noget der med tiden er blevet hverdagsmad.
[klip]
Der er nu et enkelt særkende ved pasta i 80'erne, som jeg husker det - det
var temmelig godt gennemkogt og alt andet end al dente, skidtet;)
/ Kristian
| |
kautaq (16-09-2001)
| Kommentar Fra : kautaq |
Dato : 16-09-01 22:45 |
|
B. Kjeldsen wrote:
> Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet bliver en
> 80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til let at lave
> 80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne maile direkte til mig.
80'er retten over alle: koteletter i fad.
--
Mike http://home2.inet.tele.dk/kautaq
| |
Gitte S. (17-09-2001)
| Kommentar Fra : Gitte S. |
Dato : 17-09-01 07:15 |
|
"B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> wrote in message
news:9o24sl$125k$1@news.cybercity.dk...
> Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet bliver en
> 80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til let at lave
> 80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne maile direkte til mig.
Retter som jeg husker blev serveret ofte i 80'erne:
(Nogle af retterne stammer sikkert fra tidligere, men de havde da en
opblomstring i 80'erne).
Foretter:
Surbrød med gravad laks + sennepsdressing
Hel dampet ørred (kold) med 'sauce verte' (dengang som regel blot en creme
fraiche med diverse klippede krydderurter i)
1/2 eller 1/4 ananas fyldt med hønsesalat
Rejecocktail
Hovedretter:
Glaseret (sennep + brun farin) bayonneskinke med kartoffelsalat
Kalv eller svin stegt som vildt med diverse tilbehør (waldorffsalat, halve
æbler med gelé o.s.v.)
Rijstaffel med alverdens tilbehør
Fondue
Desserter:
Hjemmelavet is
Mandelrand med is + hindbærsauce
Appelsintrifli (appelsinfiléter + makroner + sherry el.lign. + vanillecreme
+ flødeskum som pynt)
Chokolademoussé (gerne portionsanrettet i glas på fod)
Lun æblekage med flødeskum eller creme fraiche
- Gitte
| |
Erna Andersen (17-09-2001)
| Kommentar Fra : Erna Andersen |
Dato : 17-09-01 08:44 |
|
"Gitte S." <gydda@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:9o44di$kva$1@sunsite.dk...
- en masse forslag.
Jeg kan nikke genkendende til de fleste af disse 80er retter.
De tidligere nævnte landgangsbrød fik vi ikke til alm fester, men
kun til Grand Prix aftenen.
Hilsen Erna
| |
R.N. (17-09-2001)
| Kommentar Fra : R.N. |
Dato : 17-09-01 11:11 |
|
"Erna Andersen" skrev i en meddelelse
> - en masse forslag.
>
Her kommer et par stykker mere.
Culottestegen var lige netop kommet frem i slutningen af 70'erne, men i
80'erne blev den for alvor enormt udbredt. I begyndelsen ledsaget af en fin
kartoffelsalat men senere gik man over til hjemmebagte flutes og en stor
skål salat, eller bagte kartofler.
En typisk forret var en halv avocado fyldt med enten kaviar eller rejer
eller begge dele. Eller en udhulet tomat f.eks. fyldt med tun, der var
blendet og rørt sammen med creme fraice, hakkede løg, krydderurter og en
lille skefuld fine ærter øverst til pynt.
Desserten kunne f.eks. være et par fine bløde oste, samt pærer og vindruer.
Rigtig god fest.
elena@io.dk
| |
Jan Boegh (18-09-2001)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 18-09-01 09:02 |
|
"R.N." <elena@io.dk> wrote in message news:9o4iam$1k9b$1@news.cybercity.dk...
> Culottestegen var lige netop kommet frem i slutningen af 70'erne, men i
> 80'erne blev den for alvor enormt udbredt. I begyndelsen ledsaget af en fin
> kartoffelsalat men senere gik man over til hjemmebagte flutes og en stor
> skål salat, eller bagte kartofler.
Flødekartofler + grøn salat.
mvh
Jan
| |
B. Kjeldsen (17-09-2001)
| Kommentar Fra : B. Kjeldsen |
Dato : 17-09-01 13:33 |
|
Mange tak
Der er kommet mange og rigtig gode ideer, og har I flere, så kom bare med
dem, da der er en helt måned til jeg skal igang.
Men tak for hjælpen
Med Venlig Hilsen
Brian
| |
Lise Aakjær (17-09-2001)
| Kommentar Fra : Lise Aakjær |
Dato : 17-09-01 18:38 |
|
B. Kjeldsen <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> skrev i en
nyhedsmeddelelse:9o4qb4$1ukr$1@news.cybercity.dk...
> Mange tak
>
> Der er kommet mange og rigtig gode ideer, og har I flere, så kom bare med
> dem, da der er en helt måned til jeg skal igang.
>
Ok - jeg synes fondue, som er foreslået, eller raklet er helt genialt totalt
80'er. Ellers forbinder jeg hasselbagte kartofler og tarteletter med
80'erne.
Lise
--
Kig forbi!
www.cinemaonline.dk
| |
Jan Boegh (18-09-2001)
| Kommentar Fra : Jan Boegh |
Dato : 18-09-01 09:04 |
|
"Lise Aakjær" <liseaa@get2net.dk> wrote in message news:gzqp7.5394$lk7.112846@news.get2net.dk...
> Ok - jeg synes fondue, som er foreslået, eller raklet er helt genialt totalt
> 80'er. Ellers forbinder jeg hasselbagte kartofler og tarteletter med
> 80'erne.
Fondue er tidligere ligesom tarteletter - de hasselbagte lyder derimod som et godt bud på 80'er-mad
mvh
Jan
| |
Lars Pedersen (18-09-2001)
| Kommentar Fra : Lars Pedersen |
Dato : 18-09-01 12:28 |
|
Hvad med Kinakål?
Jeg mindes ikke at have fået denne spise i 90'erne, og jeg kunne ikke drømme
om aktivt at opsøge den.
"B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> wrote in message
news:9o4qb4$1ukr$1@news.cybercity.dk...
> Mange tak
>
> Der er kommet mange og rigtig gode ideer, og har I flere, så kom bare med
> dem, da der er en helt måned til jeg skal igang.
>
> Men tak for hjælpen
>
> Med Venlig Hilsen
> Brian
>
>
>
| |
B. Kjeldsen (17-09-2001)
| Kommentar Fra : B. Kjeldsen |
Dato : 17-09-01 13:33 |
|
Mange tak
Der er kommet mange og rigtig gode ideer, og har I flere, så kom bare med
dem, da der er en helt måned til jeg skal igang.
Men tak for hjælpen
Med Venlig Hilsen
Brian
| |
Helle Skoett (17-09-2001)
| Kommentar Fra : Helle Skoett |
Dato : 17-09-01 23:59 |
|
Hej Brian og resten af gruppen.
Jeg har lige læst alle forslagene, og jeg er da rystet over, at I ikke
har nævnt pølsebordet. Dette store bord med alle mulige "spændende" pølser.
Æggesalat og tunsalat ikke at forglemme. (Og jeg taler ikke om grøn salat
med æg og tun) I starten af '80erne levede vi vel nærmest af disse
pølse/salat borde.
Til tøsekomsam'ner stod den altid på lasagne.
Og bradepandekager. Honningkagebradepanden var selvskrevet hjemme hos os,
når den da ikke stod på drømmekage eller store marengs med chokoladestykker.
slurpende hilsen
helle s
"B. Kjeldsen" <brauner@vip.cybercity.dk-slet-dette> skrev i en meddelelse
news:9o24sl$125k$1@news.cybercity.dk...
> Hejsa
>
> Jeg skal holde en lille tema fest for ca. 12 mennesker. Temaet bliver en
> 80'er fest, og så ville jeg gerne have gode forslag til let at lave
> 80'er-agtig mad, nogen gode ideer, I må meget gerne maile direkte til mig.
>
>
> --
> Med Venlig Hilsen
> Brian Kjeldsen
>
> brauner@vip.cybercity.dk
>
>
| |
R.N. (18-09-2001)
| Kommentar Fra : R.N. |
Dato : 18-09-01 22:20 |
|
"Helle Skoett" skrev i en meddelelse
..
> Jeg har lige læst alle forslagene, og jeg er da rystet over, at I ikke
> har nævnt pølsebordet. Dette store bord med alle mulige "spændende"
pølser.
> Æggesalat og tunsalat ikke at forglemme. (Og jeg taler ikke om grøn salat
> med æg og tun) I starten af '80erne levede vi vel nærmest af disse
> pølse/salat borde.
> Til tøsekomsam'ner stod den altid på lasagne.
>
Til de pige-sammenkomster jeg var med til i 80'erne stod den for det meste
på lammekølle som i Jugoslavien, d.v.s med kartoffelbåde bagt i ovnen og
tilbehør af syltede peberfrugter samt frisk tomatsalat med fetaost.
Somme tider bunker af friske jordbær til dessert evt. sammen med vanillieis.
Festlig hilsen elena@io.dk
| |
|
|