On Wed, 19 Sep 2001 15:29:53 +0200, Heidi wrote:
>Emil skrev
>>
www.tomatina.org
>Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvor på siden den opskrift er??
Ja, man skal ligesom vide hvad man leder efter.
Tomatpuré er simpelthen ituskårne tomater som er kogt til de er
møre, puréret gennem en sigte (så kødet findeles og frø og skind
tilbageholdes) og evt atter indkogt til det er jævnt. Intet
andet! Der findes ikke andre opskrifter.
På
www.tomatina.org finder du videoklip af mennesker som vælter
sig i, og slås med tonsvis af tomater i den spanske overophedede
hede og laver herved tomatpuré.
Det var måske den opskrift Gerner efterlyste, men det var jo
svært at gætte.
Taler vi om almindelige opskrifter, vil nogle (vantro) tilsætte
20 gram sukker og 20 gram salt pr kg tomat, og koge et par
skivede løg med. OK; det giver den bedste og fineste smag, og er
faktisk min egen fremgangsmåde, men det er så ikke længere den
ægte vare. (husk konserveringsmiddel).
For herved er det faktisk allerede blevet tomatketchup, som er:
tomatpuré tilsat varierende mange krydderier og frugter (løg,
hvidløg, peberfrugter, ingefær, peber, osv).
Som du kan se, er det lidt af et spørgsmål om at holde sig til
definationerne.
Jeg håber du fik lidt morskab ud af linket, for det var min
hensigt. Beklager hvis du blev vildledt.
m.v.h. Emil