"Frank Tolstrup" <frank.tolstrup@get2net.dk> skrev i meddelandet...
>
> Men jeg mangler lige en snack eller velkomstdrink - der skulle vel
> ikke være nogen, der var en god ide til et-eller-andet let med
> cacao/chokolade ?
Hvad med prøve med disse meget lækre chokolade-orange trøfler. De skal i
køleskabet og holder sig kun i nogle dage...
Chokolade-orange trøfler:
200 g bitter chokolade af god kvalitet
50 g kakao
1 dl meget stærk kaffe
1 likørglas orangelikør
2½ dl piskefløde
Smelt chokoladen i kaffen i et vandbad eller en gryde. Rør kakaoen i -
der må ikke være klumper. Rør likøren i. Varm piskefløden i en tykbundet
gryde. Bland den i chokolademassen. Sæt trøffelmassen i køleskabet nogle
timer.
Tag en teskefuld af massen ad gangen og form den lynhurtigt til i
hånden. Rul dem i kakao, det gøres lettest ved at komme kakaoen i en
skål og ryste trøflerne i det. -færdig arbejde!
-oo-
En anden mulighed er måske denneher... konfektchokolade i form...
Fyldte chokolader med kirsebær:
(ca. 50 stk.)
250 g mørk kogechokolade, smeltet
50 stk plisserede alukonfektforme
Fyld:
110 g mørk chokolade, groft hakket
1¼ dl piskefløde
2 spsk kaffelikør
100 g kandiserede kirsebær, i kvarter
Hæld 1 tsk smeltet chokolade i hver konfektform. Med en lille pensel
dækkes indersiden af hver form med et tykt lag chokolade, så den er helt
tæt.
Sæt formene til tørre med bunden i vejret på en rist. Hæld resten af
chokoladen i en lille sprøjtepose af papir og sprøjt små krusseduller ud
på et stykke bagepapir eller alufolie. Lad dem størkne.
Fyld: Kom chokoladen i en lille ildfast skål, som sættes over en gryde
med kogende vand og rør, til chokoladen er smeltet. Tilsæt fløde og
likør og rør det glat.
Læg et stykke kirsebær i hver form. Hæld fyldet i op til randen af
formen. Bankes forsigtigt mod bordet, så der ikke er bobler. Læg eller
sprøjt en chokolade-krusedulle øverst på hver. -færdig arbejde!
PS: Opbevares mørkt og køligt i op til 2 uger.
Som apéritifs vil jeg anbefale en St. Raphaël (indeholder kakao og
appelsiner etc.), -eller måske et lille glas champagne i dagens
anledning.
Held og lykke med arrangementet!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Her står jeg i timer og steger og koger.
Og hør så her, hvad der sker:
Først kommer de ikke til tiden, de lover,
Så æder de det hele på et kvarter!
-Poul Henningsen