|
| Bornholmske Rugkiks Fra : TERJE REFSNES |
Dato : 09-09-01 15:30 |
|
Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?
Hilsen Aud
| |
palle.holm@get2net.d~ (10-09-2001)
| Kommentar Fra : palle.holm@get2net.d~ |
Dato : 10-09-01 19:30 |
|
On Sun, 09 Sep 2001 14:29:40 GMT, "TERJE REFSNES" <t.refsnes@c2i.net> wrote:
>Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?
>
>Hilsen Aud
>
Desværre, så er det vist en "hemmelig" opskrift, som i generationer har været
hos familien Dam i Åkirkeby. Den er vist ikke lige til at skaffe. Det er blevet
lidt af et salgs eventyr for bageren herovre.
Hilsen fra en Bornholmer
Palle Holm
www.rallyteambornholm.dk
| |
Peter Westh (10-09-2001)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 10-09-01 19:44 |
|
"TERJE REFSNES" <t.refsnes@c2i.net> skrev i en meddelelse
news:o1Lm7.13029$em.358930@juliett.dax.net...
> Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?
Selvom opskriften er hemmelig, er der så vidt jeg ved da bare tale om kiks
bagt med smør, og krydret med kommen. Prøv følgende:
Fine rugkiks
(ca. 50 stk.)
Ingredienser:
125 g smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 spsk. kommen
1/3 tsk. eddike
¾ dl koldt vand
50 g smør
Fremgangsmåde
Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Bland salt og
kommen i. Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen. Rulles ud på melet
bord. Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på 2/3 af
dejen. Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min. Gentag
udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange. Rul dejen på den modsatte
led hver gang. Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i
firkanter 7x5 cm) med en kniv eller kagespore. Lægges på plade. Bages på
næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225 C° i 8-10 min.
Afkøles på rist.
Opbevares i kagedåse.
MVH
Peter
| |
TERJE REFSNES (11-09-2001)
| Kommentar Fra : TERJE REFSNES |
Dato : 11-09-01 07:39 |
|
Tusen takk!
Jeg gleder meg til å prøve, men jeg vil ha LITT sukker i!
Mvh. Aud.
"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i melding
news:9nj1mb$82gas$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> "TERJE REFSNES" <t.refsnes@c2i.net> skrev i en meddelelse
> news:o1Lm7.13029$em.358930@juliett.dax.net...
> > Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?
>
> Selvom opskriften er hemmelig, er der så vidt jeg ved da bare tale om kiks
> bagt med smør, og krydret med kommen. Prøv følgende:
>
> Fine rugkiks
>
> (ca. 50 stk.)
>
> Ingredienser:
>
>
> 125 g smør
> 125 g rugmel
> 125 g hvedemel
> ¼ tsk. salt
> 1 spsk. kommen
> 1/3 tsk. eddike
> ¾ dl koldt vand
> 50 g smør
> Fremgangsmåde
>
> Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Bland salt og
> kommen i. Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen. Rulles ud på melet
> bord. Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på 2/3 af
> dejen. Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min. Gentag
> udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange. Rul dejen på den modsatte
> led hver gang. Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i
> firkanter 7x5 cm) med en kniv eller kagespore. Lægges på plade. Bages på
> næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225 C° i 8-10 min.
>
> Afkøles på rist.
>
> Opbevares i kagedåse.
>
> MVH
>
> Peter
>
>
| |
|
|