/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Bornholmske Rugkiks
Fra : TERJE REFSNES


Dato : 09-09-01 15:30

Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?

Hilsen Aud



 
 
palle.holm@get2net.d~ (10-09-2001)
Kommentar
Fra : palle.holm@get2net.d~


Dato : 10-09-01 19:30

On Sun, 09 Sep 2001 14:29:40 GMT, "TERJE REFSNES" <t.refsnes@c2i.net> wrote:

>Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?
>
>Hilsen Aud
>
Desværre, så er det vist en "hemmelig" opskrift, som i generationer har været
hos familien Dam i Åkirkeby. Den er vist ikke lige til at skaffe. Det er blevet
lidt af et salgs eventyr for bageren herovre.

Hilsen fra en Bornholmer


Palle Holm

www.rallyteambornholm.dk

Peter Westh (10-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 10-09-01 19:44

"TERJE REFSNES" <t.refsnes@c2i.net> skrev i en meddelelse
news:o1Lm7.13029$em.358930@juliett.dax.net...
> Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?

Selvom opskriften er hemmelig, er der så vidt jeg ved da bare tale om kiks
bagt med smør, og krydret med kommen. Prøv følgende:

Fine rugkiks

(ca. 50 stk.)

Ingredienser:


125 g smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 spsk. kommen
1/3 tsk. eddike
¾ dl koldt vand
50 g smør
Fremgangsmåde

Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Bland salt og
kommen i. Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen. Rulles ud på melet
bord. Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på 2/3 af
dejen. Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min. Gentag
udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange. Rul dejen på den modsatte
led hver gang. Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i
firkanter 7x5 cm) med en kniv eller kagespore. Lægges på plade. Bages på
næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225 C° i 8-10 min.

Afkøles på rist.

Opbevares i kagedåse.

MVH

Peter



TERJE REFSNES (11-09-2001)
Kommentar
Fra : TERJE REFSNES


Dato : 11-09-01 07:39

Tusen takk!
Jeg gleder meg til å prøve, men jeg vil ha LITT sukker i!
Mvh. Aud.


"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i melding
news:9nj1mb$82gas$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> "TERJE REFSNES" <t.refsnes@c2i.net> skrev i en meddelelse
> news:o1Lm7.13029$em.358930@juliett.dax.net...
> > Kan noen skaffe meg en oppskrift på Bornholmske rugkiks?
>
> Selvom opskriften er hemmelig, er der så vidt jeg ved da bare tale om kiks
> bagt med smør, og krydret med kommen. Prøv følgende:
>
> Fine rugkiks
>
> (ca. 50 stk.)
>
> Ingredienser:
>
>
> 125 g smør
> 125 g rugmel
> 125 g hvedemel
> ¼ tsk. salt
> 1 spsk. kommen
> 1/3 tsk. eddike
> ¾ dl koldt vand
> 50 g smør
> Fremgangsmåde
>
> Hak smør og mel sammen og findel det til en grynet masse. Bland salt og
> kommen i. Tilsæt eddike og vand og ælt dejen sammen. Rulles ud på melet
> bord. Skær smørret, som skal være koldt, i skiver og fordel dem på 2/3 af
> dejen. Læg dejen tredobbelt sammen og læg den koldt i 15-20 min. Gentag
> udrulning, sammenlægning og hvile i alt 3 gange. Rul dejen på den modsatte
> led hver gang. Rul dejen tyndt ud. Prik den med en gaffel og skær den i
> firkanter 7x5 cm) med en kniv eller kagespore. Lægges på plade. Bages på
> næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225 C° i 8-10 min.
>
> Afkøles på rist.
>
> Opbevares i kagedåse.
>
> MVH
>
> Peter
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408875
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste