|
| fond Fra : Bolette Nielsen |
Dato : 06-09-01 17:54 |
|
Halløjsa
Jeg har et lille spørgsmål. Lige nu er jeg igang med at lave stegeben, og
mit spørgsmål lyder: det vand jeg har hældt ved benene, er det det man
kalder fond?, og kan man fryse noget af det, og bruge det på et senere
tidspunkt?
med venlig hilsen
Bolette Nielsen
| |
Emil (06-09-2001)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 06-09-01 22:09 |
|
On Thu, 6 Sep 2001, Bolette Nielsen wrote:
>Jeg har et lille spørgsmål. Lige nu er jeg igang med at lave stegeben, og
>mit spørgsmål lyder: det vand jeg har hældt ved benene, er det det man
>kalder fond?, og kan man fryse noget af det, og bruge det på et senere
>tidspunkt?
Nej, ikke såén rent teknisk - det er "kun" suppe. Men i
virkeligheden kan den indkogte suppe udmærket bruges som fond.
Det er nok mest en (totalt ligegyldig) faglig strid om ord.
Og suppen/fonden kan indfryses til senere brug.
m.v.h. Emil
--
3 kg perfekt pumpernikkel for kr. 30,- er på vej til fryseren.
| |
Kæld Gydum \(TDC\) (07-09-2001)
| Kommentar Fra : Kæld Gydum \(TDC\) |
Dato : 07-09-01 07:58 |
|
Hej Bolette Nielsen ...
Du skriver bla. :
> Jeg har et lille spørgsmål. Lige nu er jeg igang med at lave stegeben, og
> mit spørgsmål lyder: det vand jeg har hældt ved benene, er det det man
> kalder fond?
Jeg vil nok kalde det "sky" - fond er vel blot et fransk udtryk for det
samme ...
nemlig afkog af - kød eller fisk - tilsat urter m.m.
Når jeg laver tilsvarende ben tilsætter jeg 3-4 løg i kvarte og laurbærblade
og
denne sky kan fint sigtes og fryses til brug i forbindelse med brun sovs til
koteletter - eller frikadeller og andet der ikke naturligt giver "sky" fra
sig ...
Med venlig hilsen
Kæld Gydum
Brun løgene med benene - det giver en kraftigere smag og farve på "skyen"
| |
Morgan Green (27-10-2001)
| Kommentar Fra : Morgan Green |
Dato : 27-10-01 14:44 |
|
Ja
"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
news:9n89nv$1q31$1@news.cybercity.dk...
> Halløjsa
>
> Jeg har et lille spørgsmål. Lige nu er jeg igang med at lave stegeben, og
> mit spørgsmål lyder: det vand jeg har hældt ved benene, er det det man
> kalder fond?, og kan man fryse noget af det, og bruge det på et senere
> tidspunkt?
>
> med venlig hilsen
>
> Bolette Nielsen
>
>
| |
|
|