Sun, 2 Sep 2001 12:04:03 +0200, skrev "Bess" <bess@nielsen.dk> :
>For mange år siden havde jeg en kogebog (en blå vistnok begynder-en som
>er givet videre til en anden "begynder" i familien) hvori der var en
>opskrift på Dorthes æblekage. Det var en rørt dej i springform med
>æblebåde i "midten" og vistnok drysset ned nødder og perlesukker. Mine
>æbler i haven har lige lyst til at blive puttet i sådan en kage. Nogen
>der har opskriften?
Jeg har en opskrift, der minder lidt om den. Jeg fandt den i et
ugeblad en gang for mange år siden:
Æbletærte
Dej:
150 g sukker
150 g margarine
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 æg
Fyld:
2 - 3 æbler i både
Kanelsukker
Sukker røres med margarine. Æggene røres i og herefter mel og
bagepulver.
Kommes i en smurt springform.
Æblebådene presses godt ned i dejen, og kagen drysses med kanelsukker.
Bages ca. 30 min. ved 200° C.
Der kan evt. spises creme fraiche eller flødeskum til.
--
Gitte Sørensen news@gittes.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens