|
| Alternativ til kokosmælk Fra : Gitte J.L |
Dato : 24-08-01 11:26 |
|
Hejsa
Findes der et alternativ til kokosmælk? Kokosmælk indgår ofte i
spændende opskrifter på wokmad osv., men hører desværre også til de ting
min kæreste ikke må spise.
- Gitte
| |
(Sebastian Løc (24-08-2001)
| Kommentar Fra : (Sebastian Løc |
Dato : 24-08-01 18:42 |
|
Ne, kun kokosmælk smager af kokosmælk.
Man bliver vådt når man vasker sig.
hilsen
Sebastian
| |
Mona Holm (24-08-2001)
| Kommentar Fra : Mona Holm |
Dato : 24-08-01 18:51 |
|
Sebastian Løck <sebalo_nounderscore_@worldonline.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:1eynt6q.1nn856m1y14cqoN%sebalo_nounderscore_@worldonline.dk
....
>
> Ne, kun kokosmælk smager af kokosmælk.
> Man bliver vådt når man vasker sig.
Man kan lave et plagiat af kokosmel overhældt med varmt vand.
Det smager (lidt) af kokosmælk.
Men hvis det er kokosen/kokosfedtet han ikke kan tåle, så tror jeg ikke der
er noget at gøre..
Mvh Mona
-fjern x og z i mailen, hvis...
| |
Gitte J.L (24-08-2001)
| Kommentar Fra : Gitte J.L |
Dato : 24-08-01 20:03 |
|
Det er fedtet, der er det store problem. Men måske vi godt kan tillade os at
bruge kokosmælk-plagiatet en sjælden gang imellem, da den jo næppe er lige så
fed som rigtig kokosmælk.
Tak for svaret
-Gitte
Mona Holm wrote:
> Man kan lave et plagiat af kokosmel overhældt med varmt vand.
> Det smager (lidt) af kokosmælk.
> Men hvis det er kokosen/kokosfedtet han ikke kan tåle, så tror jeg ikke der
> er noget at gøre..
>
> Mvh Mona
>
> -fjern x og z i mailen, hvis...
| |
Aakjær (02-09-2001)
| Kommentar Fra : Aakjær |
Dato : 02-09-01 15:28 |
|
Gitte J.L <gjlo98nulspam@hum.auc.dk> wrote in message
news:3B86A4D6.521EDE58@hum.auc.dk...
> Det er fedtet, der er det store problem. Men måske vi godt kan tillade os
at
> bruge kokosmælk-plagiatet en sjælden gang imellem, da den jo næppe er lige
så
> fed som rigtig kokosmælk.
> Tak for svaret
> -Gitte
>
Jeg har set en light-version af kokosmælk i - jeg mener det var - Kvickley.
Ved dog ikke med sikkerhed, om den virkelig er afgørende light!
| |
(Sebastian Løc (25-08-2001)
| Kommentar Fra : (Sebastian Løc |
Dato : 25-08-01 18:05 |
|
Mona Holm <mxfh@poszt8.texle.dk> wrote:
> Man kan lave et plagiat af kokosmel overhældt med varmt vand.
Kokosmælk laves ved at hæle varmt vand eller damp over kokosmel.
Det du laver når du bruger kokosmel, som man typisk køber det i
butikkerne er et "2. afkog".
Så kan man lige så godt bruge fortyndet kokosmælk.
BTW:
Jeg kom lige i tanke om, at mange tai retter kan føres over i en
vestafrikanisk variation ved at bruge palmolie (dog MEGET svært at få
fat i).
hilsen
Sebastian
| |
Neta & Peter (03-09-2001)
| Kommentar Fra : Neta & Peter |
Dato : 03-09-01 07:09 |
|
"Gitte J.L" <gjlo98@hum.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:3B862B99.CAEA9FA8@hum.auc.dk...
> Hejsa
> Findes der et alternativ til kokosmælk? Kokosmælk indgår ofte i
> spændende opskrifter på wokmad osv., men hører desværre også til de ting
> min kæreste ikke må spise.
I indiske retter har jeg en gang imellem erstattet kokosmælk mey youghurt,
men det virker kun i tykke saucer, hvor substansen kommer fra tomat eller
andet. Det smager selvfølgelig ikke af det samme, men giver dog noget
tykkelse og tæthed. Smagen kan der så kompenseres for på anden måde.
Jeg tror IKKE kokosmel-tricket er væsentligt mere magert end købt kokosmælk.
Kokosmælk-light har så vidt jeg husker ca 1/3 så højt fedtindhold som den
rigtige, men den smager også af 1/3 så meget...
Hvis din kæreste virkelig elsker kokosmælk, og absolut ike må få det, har
jeg set opskrifter der bruger skummetmælk og kokos-essens! Kan vist få i
Cityarkaden. Jeg ville ikke gide, men det kunne være en løsning...
Ellers kan de fleste thaikarryer laves i en vand-udgave. Det stiller større
krav til ingrediensernes smag, og man må give sauces fylde på anden måde,
f.eks. ved hjælp af palmesukker og limesaft.
MVH
Peter
| |
|
|