|
| fondue... Fra : rune og stinne |
Dato : 21-08-01 19:15 |
|
Hejsa
Vi skal holde en lille familiekomsammen og har besluttet os for at menuen
skal stå på fondue. Vi har tidligere lavet fondue og har sådan set gryder og
tilbehøret på plads, men jeg vil gerne prøve det med rødvin frem for olie.
Så kommer mine spørgsmål - hvilken slags vin vil give det bedste resultat?
Det dyreste, det billigste, en tør eller kraftig rødvin?? Og selvfølgelig -
hvordan fungerer det, skal vi bare gøre som med olie eller hvor varmt skal
det ca. være??
Håber nogen kan hjælpe...
Mvh
Stinne
| |
Bettina Madsen (22-08-2001)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 22-08-01 20:50 |
|
> Vi skal holde en lille familiekomsammen og har besluttet os for at menuen
> skal stå på fondue. Vi har tidligere lavet fondue og har sådan set gryder og
> tilbehøret på plads, men jeg vil gerne prøve det med rødvin frem for olie.
>
> Så kommer mine spørgsmål - hvilken slags vin vil give det bedste resultat?
> Det dyreste, det billigste, en tør eller kraftig rødvin?? Og selvfølgelig -
> hvordan fungerer det, skal vi bare gøre som med olie eller hvor varmt skal
> det ca. være??
Hej!
Jeg har prøvet at bruge rødvin til fondue, og da brugte jeg en 30 kroners vin, det var udemærket. Jeg har ikke så meget forstand på
det, men jeg vil ikke tro at man kan smage den store forskel på rødvinen, så er det vel bedre at drikke en god rødvin til maden.
Men hensyn til temparatur, så skal vinen bare op at koge/simre, så er det fint. Jeg synes det er en god ide både at have olie og
rødvin (2 fondue gryder), da noget bliver bedre i olie fremfor rødvin. De fleste grønsager er bedst i olie.
Ha´en god aften
Bettina
| |
Helle Skoett (24-08-2001)
| Kommentar Fra : Helle Skoett |
Dato : 24-08-01 00:24 |
|
Hej.
De få gange, jeg har lavet fondue, har jeg lavet en marinade af rødvin,
soja, løg, ol., som jeg så har pladret kødet ned i i flere timer. Det plejer
at virke fint, selv om det er billig vin.
vh
helle s
"Bettina Madsen" <bettina@cyberdude.dk> skrev i en meddelelse
news:3b840d03$0$292$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Vi skal holde en lille familiekomsammen og har besluttet os for at
menuen
> > skal stå på fondue. Vi har tidligere lavet fondue og har sådan set
gryder og
> > tilbehøret på plads, men jeg vil gerne prøve det med rødvin frem for
olie.
> >
> > Så kommer mine spørgsmål - hvilken slags vin vil give det bedste
resultat?
> > Det dyreste, det billigste, en tør eller kraftig rødvin?? Og
selvfølgelig -
> > hvordan fungerer det, skal vi bare gøre som med olie eller hvor varmt
skal
> > det ca. være??
>
> Hej!
>
> Jeg har prøvet at bruge rødvin til fondue, og da brugte jeg en 30 kroners
vin, det var udemærket. Jeg har ikke så meget forstand på
> det, men jeg vil ikke tro at man kan smage den store forskel på rødvinen,
så er det vel bedre at drikke en god rødvin til maden.
> Men hensyn til temparatur, så skal vinen bare op at koge/simre, så er det
fint. Jeg synes det er en god ide både at have olie og
> rødvin (2 fondue gryder), da noget bliver bedre i olie fremfor rødvin. De
fleste grønsager er bedst i olie.
>
> Ha´en god aften
>
> Bettina
>
>
| |
Torben Abildgaard (07-09-2001)
| Kommentar Fra : Torben Abildgaard |
Dato : 07-09-01 22:24 |
|
Waffor igge bægge dehle?
hup/Torben
rune og stinne <3r@vip.cybercity.dk> skrev i meddelelsen
<9lu8ib$e5u$1@news.cybercity.dk>...
>Hejsa
>
>Vi skal holde en lille familiekomsammen og har besluttet os
for at menuen
>skal stå på fondue. Vi har tidligere lavet fondue og har
sådan set gryder og
>tilbehøret på plads, men jeg vil gerne prøve det med rødvin
frem for olie.
| |
|
|