|
| Gode ideer! Fra : AMF |
Dato : 21-08-01 14:48 |
|
Hejsa!
Jeg er 16 år, og står i den situation, at jeg skal lave aftensmad til hele
min familie en gang i ugen. Mit problem er bare, at jeg snart ikke længere
ved hvad jeg skal lave. Jeg vil gerne lave noget lækkert, men ikke særlig
indviklet og krævende mad - ikke noget der tager lang tid, men det må gerne
være lidt specielt.
Er der nogen der har nogle gode idder/opskrifter?
Mvh
AMF
| |
Esben (21-08-2001)
| Kommentar Fra : Esben |
Dato : 21-08-01 21:23 |
|
"AMF" <anja@rallez.dk> wrote in message
news:3b826578$0$76912$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa!
>
> Jeg er 16 år, og står i den situation, at jeg skal lave aftensmad til hele
> min familie en gang i ugen. Mit problem er bare, at jeg snart ikke længere
> ved hvad jeg skal lave. Jeg vil gerne lave noget lækkert, men ikke særlig
> indviklet og krævende mad - ikke noget der tager lang tid, men det må
gerne
> være lidt specielt.
Kan du ikke skrive lidt af dit repetoire?
--
Esben
| |
AMF (22-08-2001)
| Kommentar Fra : AMF |
Dato : 22-08-01 14:26 |
|
> Kan du ikke skrive lidt af dit repetoire?
>
> --
> Esben
Mener du hvad jeg kan finde ud af at lave?
Igår lavede jeg løgsuppe for første gang.. det gik nu meget godt.. ellers
har jeg indtil nu lavet "alm. hverdagsmad" - boller i karry, spaghetti og
kødsovs, frikadeller, lasagne o.s.v.. Ikke det helt vilde! Men jeg kan da
finde ud af at følge en opskrift, og samtidig alligevel sætte mit eget præg.
Mvh
AMF
"Esben" <esben@huleboer.dk> wrote in message news:9lufe9$f64$1@sunsite.dk...
>
> "AMF" <anja@rallez.dk> wrote in message
> news:3b826578$0$76912$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Hejsa!
> >
> > Jeg er 16 år, og står i den situation, at jeg skal lave aftensmad til
hele
> > min familie en gang i ugen. Mit problem er bare, at jeg snart ikke
længere
> > ved hvad jeg skal lave. Jeg vil gerne lave noget lækkert, men ikke
særlig
> > indviklet og krævende mad - ikke noget der tager lang tid, men det må
> gerne
> > være lidt specielt.
>
| |
Emil (22-08-2001)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 22-08-01 23:35 |
|
On Wed, 22 Aug 2001 15:25:33 +0200, AMF wrote:
>Igår lavede jeg løgsuppe for første gang.. det gik nu meget godt.. ellers
>har jeg indtil nu lavet "alm. hverdagsmad" - boller i karry, spaghetti og
>kødsovs, frikadeller, lasagne o.s.v.. Ikke det helt vilde! Men jeg kan da
>finde ud af at følge en opskrift, og samtidig alligevel sætte mit eget præg.
Hej
Jeg vil anbefale dig at lave nogle "temadage". Det kan være hvad
du nu lige har lyst til. Som eks. kylling. Det kan laves på
utallige måder, stegt, kogt, suppe, grilled og en masse andre
muligheder.
Formålet er at familien får en varieret kost, og at du udforsker
én ting af gangen, indtil du behersker denne ting til
fuldkommenhed, eller deromkring til du er tilfreds.
Andre muligheder kan være fisk (kogt, stegt, dampet, grilled,
marineret, frikadeller, boller o.s.v.), indmad, lam, gris, ko,
kalv, kat, vegetarretter, supper eller hvad du nu lige har lyst
til at udforske. Det er lysten og nysgerrigheden som driver
værket.
Men mit råd er, at du skal koncentrere dig om ét emne, indtil du
kender det godt nok, eller indtil du (eller familien) keder
dig/sig med det emne. Prøv også at tænke på hvad der billigst og
bedst lige nu (årstidens frugter).
Et gammelt råd er, at ethvert måltid skal indeholde farverne rød,
gul og grøn for at øjet bliver mæt. Det er naturligvis noget
sludder, men tænk alligevel over det. Et glad ansigt over en pæn
borddækning er prikken over iét.
m.v.h. Emil
| |
Afroman (22-08-2001)
| Kommentar Fra : Afroman |
Dato : 22-08-01 20:16 |
|
Prøv at lav noget Thailandsk mad , det smager kanont , men tager ikke ret
lang tid at lave... Og føtex og bilka har de fleste ingredienser !!!
Kim
| |
|
|