Sun, 19 Aug 2001 17:23:57 +0200, skrev "Mette & Steinar"
<mette.steinar@it.dk> :
>Da vores chilihøst i år er gået helt amok, kunne vi godt tænke os at sylte
>nogle af dem. Men hvordan gør man det ?
Jeg brugte denne opskrift fra "Tørsleff's Grønne Syltebog" med succes
sidste år:
pr. 100 g chilier bruges:
1 3/4 dl vineddike (jeg brugte hvidvinseddike)
1 3/4 dl vand
1 3/4 spsk sukker
3/4 spsk salt
4 - 5 skalottteløg
1/2 tsk Atamon
Chilierne befries for stilke og prikkes med en gaffel, så væske bedre
kan trænge ind.
Vineddike, vand, sukker og salt koger op med chilierne og de hele
skrællede skalotteløg.
Væsken hældes fra og gives et opkog.
Tag gryden af blusset og tilsæt Atamon.
Chilierne og løgene lægges lagvis i glas, væsken hældes over og
glasset lukkes.
Trækker ca. 4 uger.
Obs !!
Hvis I skal ordne mange chilier, er det en god idé, at bruge et par
plastikhandsker - da jeg ordnede chili'er sidste år sved mine hænder
i 2 døgn efter
--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens