"Jesper" skrev d. 15-08-01 08:40 dette indlæg :
> Hej
> Jeg håber at der er nogle af jer der har nogle gode ideer til hvad jeg
kan
> bruge ca. 1 kg mirabeller til, jeg har forsøgt at finde en opskrift på
> marmelade men uden held, andre forslag er også velkomne men især
marmalade
> har interesse.
>
> På forhånd tak
> Jesper
>
>
Hej Jesper
Denne opskrift af Camilla Plum var i Politiken for nogle år siden. Jeg
har siden lavet det flere gange, og det er bare super.
Mirabellesyltetøj ( det bliver stift, ikke løbende)
1 kg mirabeller
800 g sukker
1 dl vand
cognac til skylning af glas
skyl frugten og fjern alle blade, stilke og smådyr. Det er lettest at
lægge dem i en balje med rigeligt koldt vand,røre godt rundt med
hænderne og lade det stå i 10 min, så stiger skidtet op til overfladen.
Kom blommerne i en meget tykbundet gryde med sukker og vand og lad det
putre til frugten brister. Mos lidt i det med skeen så stenene kommer op
til overfladen. Tag dem op med en ske, men hold op i tide. (der må godt
være lidt sten i for smagens skyld ifølge Camilla Plum, men jeg bliver
ved til der ikke er flere sten)
Kog syltetøjet ind ved svag varme til det er jævnt. rør i det hvert
femte minut. Smag til med sukker. Lad en skefuld køle af på en tallerken
i køleskabet, hvis det stivner, er det færdigt, ellers koges roligt ind
til det gør det. Kom i glas skyllet med cognac, lågene sættes på med det
samme
m.v.h. Jette M
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"