"Kirsten Bøgh" skrev d. 14-08-01 16:48 dette indlæg :
> Hej!
>
> Jeg har en røget lammekølle som jeg meget gerne vil servere med røræg
og en
> god SPINATTÆRTE. Nogle forslag ???
>
> På forhånd tak
> Kirsten
>
Hej Kirsten
Jeg lavede denne tærte i går
Mørdej ( der bliver til 2 bunde, frys den ene)
250 g hvedemel
150 g smør
½ tsk salt
1 æggeblomme
4 spsk koldt vand
Jeg laver dejen på food-processoren, ruller den ud med det samme,
prikker med en gaffel, fryser den ene og sætten den ande bund i
køleskabet 1 time.
Bunden blindbages. d.v.s. læg bagepapir i bunden, og fyld op med tørrede
bønner eller ris( de gemmes fra gang til gang) Bag ved 225 grader midt i
ovnen i 20 min.
Fyld:
300 g frisk spinat
1 løg
100 g reven cheddar
3 hele æg + æggehviden fra bundene
2 dl mælk (eller fløde)
muskat,salt og peber.
Rens spinaten, hak løget og sauter begge dele i smør, ca 5 min.Krydder
med salt,peber og reven muskat.
Pisk æg og mælk sammen.
Fordel spinat-løgblandingen i den forbagte bund(husk at presse væden
fra, ellers bliver tærten ikke sprød i bunden), drys med reven ost og
hæld æggeblandingen over. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
Vi fik tærten til middag, så jeg dryssede også med strimler af
parmaskinke inden den blev bagt.
Velbekomme
m.v.h. Jette M
>
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"