|  | 		    
					
        
         
          
         
	
          | |  | Jamie Oliver stegepande - skod? Fra : Hans Mouridsen
 | 
 Dato :  08-11-11 18:32
 | 
 |  | Hej
 
 Jeg har for nylig købt en Jamie Oliver 28cm stegepande, i den tro at
 det måtte være en super god stegepande.
 
 Allerede ved start, bemærker jeg at fedtstoffet løber væk fra midten,
 og samles ude i kanten. Jeg har selfølgelig varmet forsigtig op, på min
 induktionsplade, som der foreskrives.
 
 Nu har jeg prøvet at ligge en lineal under bunden, og det viser
 tydeligt at den buler op på midten.
 
 En tilfældig google søgning, fortæller også at andre har haft samme
 problem med Jamie's pande (Tefal).
 
 Er det urimeligt, hvis jeg går til forhandleren, og beder om at få den
 ombyttet til en anden - i givet fald, hvilket _kvalitets_ pande skal
 jeg så gå efter?
 
 På forhånd tak
 
 Hans
 
 
 
 |  |  | 
  Hauge (08-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  08-11-11 19:11
 | 
 |  | Den 08-11-2011 18:31, Hans Mouridsen skrev:
 > i givet fald, hvilket _kvalitets_ pande skal jeg
 > så gå efter?
 
 Jeg har kun Ikea's pander og gryder, de er suveræne og bliver ikke
 skæve, heller ikke hvis man smider dem i koldt vand, når de er varme..
 De har også vundet en test for nogle år siden, mht. skævheder, og prisen
 er ret god (lav).
 
 Jeg bruger også induktion.
 
 Jeg undlader at kommentere din oplevelse af den anden pande, andet end
 at opreklamerede navne typisk kun er af navn, ikke af gavn.
 
 Mvh Hauge
 
 
 |  |  | 
  Gamle (08-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gamle
 | 
 Dato :  08-11-11 19:20
 | 
 |  | Hans Mouridsen wrote:
 > Hej
 >
 > Jeg har for nylig købt en Jamie Oliver 28cm stegepande, i den tro at
 > det måtte være en super god stegepande.
 >
 > Allerede ved start, bemærker jeg at fedtstoffet løber væk fra midten,
 > og samles ude i kanten. Jeg har selfølgelig varmet forsigtig op, på
 > min induktionsplade, som der foreskrives.
 >
 > Nu har jeg prøvet at ligge en lineal under bunden, og det viser
 > tydeligt at den buler op på midten.
 >
 > En tilfældig google søgning, fortæller også at andre har haft samme
 > problem med Jamie's pande (Tefal).
 >
 > Er det urimeligt, hvis jeg går til forhandleren, og beder om at få den
 > ombyttet til en anden - i givet fald, hvilket _kvalitets_ pande skal
 > jeg så gå efter?
 
 
 Det skal den for at varmefordelingen bliver så ensartet som mulig.
 Hvis den ikke gjorde det ville varmen blive for høj på midten.
 Jeg har selv pander til 500 - 600 kr som også har den form.
 Så ingen panik.
 
 Mvh.
 Torben
 
 
 
 
 |  |  | 
  Gamle (08-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gamle
 | 
 Dato :  08-11-11 19:26
 | 
 |  | Gamle wrote:
 >
 > Det skal den for at varmefordelingen bliver så ensartet som mulig.
 > Hvis den ikke gjorde det ville varmen blive for høj på midten.
 > Jeg har selv pander til 500 - 600 kr som også har den form.
 > Så ingen panik.
 >
 
 Går ud fra du mener bunden nedenunder og ikke på stegefladen.
 
 Mvh.
 Torben
 
 
 
 
 |  |  | 
   Hans Mouridsen (08-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hans Mouridsen
 | 
 Dato :  08-11-11 19:53
 | 
 |  | Hej
 
 On 2011-11-08 18:25:54 +0000, Gamle said:
 
 > Gamle wrote:
 >>
 >> Det skal den for at varmefordelingen bliver så ensartet som mulig.
 >> Hvis den ikke gjorde det ville varmen blive for høj på midten.
 >> Jeg har selv pander til 500 - 600 kr som også har den form.
 >> SÃ¥ ingen panik.
 >>
 >
 > Går ud fra du mener bunden nedenunder og ikke på stegefladen.
 >
 > Mvh.
 > Torben
 
 Jeg har haft lineal på bunden, men kunne da forestille mig at
 stegefladen også bulede, efter som alt fedtstof løber væk fra midten….
 
 Mvh
 Hans
 
 
 
 |  |  | 
   Hauge (08-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Hauge
 | 
 Dato :  08-11-11 21:05
 | 
 |  | Hej
 Den 08-11-2011 19:25, Gamle skrev:
 > Går ud fra du mener bunden nedenunder og ikke på stegefladen.
 
 Citat fra første indlæg i denne tråd:
 __
 Allerede ved start, bemærker jeg at fedtstoffet løber væk fra midten, og
 samles ude i kanten.
 __
 
 Altså er det stegefladen.
 
 Mvh Hauge
 
 
 |  |  | 
  Jakob (08-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jakob
 | 
 Dato :  08-11-11 22:34
 | 
 |  | 
 > Er det urimeligt, hvis jeg går til forhandleren, og beder om at få den
 > ombyttet til en anden - i givet fald, hvilket _kvalitets_ pande skal jeg
 > så gå efter?
 
 Jeg købte for nylig en Fiskars Functional Form 28cm og den er jeg rigtig
 godt tilfreds med.
 
 Mvh
 Jakob
 
 
 
 
 |  |  | 
  Lars Kongshøj (08-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Lars Kongshøj
 | 
 Dato :  08-11-11 23:26
 | 
 |  | Den 08/11/11 18.31, Hans Mouridsen skrev:
 > Jeg har for nylig købt en Jamie Oliver 28cm stegepande, i den tro at det
 > måtte være en super god stegepande.
 
 Det var en dum tro. Bare fordi nogen betaler en kendt person for at
 bruge hans navn som varemærke, er det ikke ensbetydende med at de laver
 gode produkter.
 
 /Lars
 
 
 |  |  | 
  Allan Vebel (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Allan Vebel
 | 
 Dato :  09-11-11 00:42
 | 
 |  | 
 
            Lars Kongshøj skrev:
 > Det var en dum tro. Bare fordi nogen betaler en
 > kendt person for at bruge hans navn som
 > varemærke, er det ikke ensbetydende med at
 > de laver gode produkter.
 Jeg har lige arvet et par Henrik Boserup-knive, de
 er da flotte, men skærer ikke bedre end andre.
 I øvrigt er de med træhåndtag, og kan derfor ikke
 gå i opvaskemaskinen.
 -- 
 Allan Vebel
http://vebel.dk |  |  | 
   Kim Schulz (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  09-11-11 08:28
 | 
 |  | On 11/09/2011 12:42 AM, Allan Vebel wrote:
 > Lars Kongshøj skrev:
 >
 >> Det var en dum tro. Bare fordi nogen betaler en
 >> kendt person for at bruge hans navn som
 >> varemærke, er det ikke ensbetydende med at
 >> de laver gode produkter.
 >
 > Jeg har lige arvet et par Henrik Boserup-knive, de
 > er da flotte, men skærer ikke bedre end andre.
 >
 > I øvrigt er de med træhåndtag, og kan derfor ikke
 > gå i opvaskemaskinen.
 >
 
 ehm knive bør aldrig smides i opvaskeren hvis man ønsker at de skal
 forblive skarpe. Der er en årsag til at det står på brugsanvisningen til
 stort set samtlige knive af bedre kvalitet. Hvis du alligevel er
 ligeglad med dine knives kvalitet så smud ud og køb nogle rådvad eller
 scanpan knive hvor knivbladet er lavet af noget ligegyldigt metal.
 
 
 kim
 
 
 |  |  | 
    Steen Jakobsen (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Steen Jakobsen
 | 
 Dato :  09-11-11 15:02
 | 
 |  | 
 "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i meddelelsen
 news:4eba2b6e$0$293$14726298@news.sunsite.dk...
 > On 11/09/2011 12:42 AM, Allan Vebel wrote:
 >> Lars Kongshøj skrev:
 >> Jeg har lige arvet et par Henrik Boserup-knive, de
 >> er da flotte, men skærer ikke bedre end andre.
 >>
 >> I øvrigt er de med træhåndtag, og kan derfor ikke
 >> gå i opvaskemaskinen.
 >>
 >
 > ehm knive bør aldrig smides i opvaskeren hvis man ønsker at de skal
 > forblive skarpe. Der er en årsag til at det står på brugsanvisningen til
 > stort set samtlige knive af bedre kvalitet. Hvis du alligevel er ligeglad
 > med dine knives kvalitet så smud ud og køb nogle rådvad eller scanpan
 > knive hvor knivbladet er lavet af noget ligegyldigt metal.
 
 
 Ja det ved jo alle at der er nogen der påstår.
 Sådan er der hundreder af myter om det ene eller det andet, ikke at jeg
 påstår at dette er én af dem, selvom jeg tror det.
 Hvordan kan man forklare at et knivsblad af superhårdt kvalitetsstål kan
 blive ødelagt af en vandstråle fra en opvaskemaskine.
 Hvis det er pga. rust så gælder det jo kun de knive der ikke er rustfri og
 det er der trods alt nogen af bedre knive der er.
 Hvis det er pga. at de bliver skadet mekanisk så må man jo bare lægge dem
 ordentligt så de ikke kan ramme andre knive.
 Jeg kommer så heller ikke de gode knive med træskæfte i opvaskeren men det
 er pga. træet.
 
 Steen.
 
 
 
 |  |  | 
     Kim Schulz (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  09-11-11 17:07
 | 
 |  | On 11/09/2011 03:01 PM, Steen Jakobsen wrote:
 
 >
 > Ja det ved jo alle at der er nogen der påstår.
 > Sådan er der hundreder af myter om det ene eller det andet, ikke at jeg
 > påstår at dette er én af dem, selvom jeg tror det.
 > Hvordan kan man forklare at et knivsblad af superhårdt kvalitetsstål kan
 > blive ødelagt af en vandstråle fra en opvaskemaskine.
 > Hvis det er pga. rust så gælder det jo kun de knive der ikke er rustfri
 > og det er der trods alt nogen af bedre knive der er.
 > Hvis det er pga. at de bliver skadet mekanisk så må man jo bare lægge
 > dem ordentligt så de ikke kan ramme andre knive.
 > Jeg kommer så heller ikke de gode knive med træskæfte i opvaskeren men
 > det er pga. træet.
 
 Snup et mikroskop og kig på knivsæggen før og efter en tur i
 vaskemaskinen - så vil du vide hvorfor.
 Det er den kraftigt basiske opløsning der er i sådan en vask der smadrer
 æggen.
 
 
 
 |  |  | 
      Gamle (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gamle
 | 
 Dato :  09-11-11 17:22
 | 
 |  | 
 
            Kim Schulz wrote:
 >
 > Snup et mikroskop og kig på knivsæggen før og efter en tur i
 > vaskemaskinen - så vil du vide hvorfor.
 > Det er den kraftigt basiske opløsning der er i sådan en vask der
 > smadrer æggen.
http://www.dreamcutters.dk/kvalitet-af-staal.aspx kig under rustfrit eller ikke rustfrit.
 Mvh
 Torben 
            
             |  |  | 
       Kim Schulz (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  09-11-11 17:42
 | 
 |  | 
 
            On 11/09/2011 05:21 PM, Gamle wrote:
 > Kim Schulz wrote:
 >>
 >> Snup et mikroskop og kig på knivsæggen før og efter en tur i
 >> vaskemaskinen - så vil du vide hvorfor.
 >> Det er den kraftigt basiske opløsning der er i sådan en vask der
 >> smadrer æggen.
 >
 > http://www.dreamcutters.dk/kvalitet-af-staal.aspx >
 > kig under rustfrit eller ikke rustfrit.
 >
 > Mvh
 > Torben
 >
 >
 jeg ser ikke lige noget der hverken undebygger eller modsiger at man må 
 putte knive i opvaskeren. Det fortæller blot basalviden om at rustfrit 
 stål (rust-hæmmet bør det hedde) aldrig bliver lige så skarpt som stål 
 med højt karbon indhold. Det er der intet nyt i, men det gør ingen 
 forskel på om at knivene bliver ødelagt i opvaskeren - rustfri eller ej.
 Jeg er bedøvende ligeglad med om mit stål bliver mørkt og plettet, bare 
 det er skarpt som en i helv...
            
             |  |  | 
        Gamle (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Gamle
 | 
 Dato :  09-11-11 17:51
 | 
 |  | 
 
            Kim Schulz wrote:
 >
 > jeg ser ikke lige noget der hverken undebygger eller modsiger at man
 > må putte knive i opvaskeren. Det fortæller blot basalviden om at
 > rustfrit stål (rust-hæmmet bør det hedde) aldrig bliver lige så
 > skarpt som stål med højt karbon indhold. Det er der intet nyt i, men
 > det gør ingen forskel på om at knivene bliver ødelagt i opvaskeren -
 > rustfri eller ej. Jeg er bedøvende ligeglad med om mit stål bliver
 > mørkt og plettet, bare det er skarpt som en i helv...
 Det var heller ikke meningen.
 Blot til alm oplysning for os der ikke kender så meget til egenskaberne for 
 stål.    Mvh.
 Torben 
            
             |  |  | 
       Jakob (11-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jakob
 | 
 Dato :  11-11-11 20:03
 | 
 |  | 
 > http://www.dreamcutters.dk/kvalitet-af-staal.aspx >
 > kig under rustfrit eller ikke rustfrit.
 Det var dog en værre gang sludder for en sladder, han skulle holde sig 
 til at klippe hår.
 Der er meget bedre info her, det kræver dog lidt mere af læseren.
 Mvh
 Jakob
            
             |  |  | 
        Jakob (11-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Jakob
 | 
 Dato :  11-11-11 20:04
 | 
 |  |  |  |  | 
    Grethe Hoff (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Grethe Hoff
 | 
 Dato :  09-11-11 20:05
 | 
 |  | 
 "Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4eba2b6e$0$293$14726298@news.sunsite.dk...
 > On 11/09/2011 12:42 AM, Allan Vebel wrote:
 >> Lars Kongshøj skrev:
 >>
 >>> Det var en dum tro. Bare fordi nogen betaler en
 >>> kendt person for at bruge hans navn som
 >>> varemærke, er det ikke ensbetydende med at
 >>> de laver gode produkter.
 >>
 >> Jeg har lige arvet et par Henrik Boserup-knive, de
 >> er da flotte, men skærer ikke bedre end andre.
 >>
 >> I øvrigt er de med træhåndtag, og kan derfor ikke
 >> gå i opvaskemaskinen.
 >>
 >
 > ehm knive bør aldrig smides i opvaskeren hvis man ønsker at de skal 
 > forblive skarpe. Der er en årsag til at det står på brugsanvisningen til 
 > stort set samtlige knive af bedre kvalitet. Hvis du alligevel er ligeglad 
 > med dine knives kvalitet så smud ud og køb nogle rådvad eller scanpan 
 > knive hvor knivbladet er lavet af noget ligegyldigt metal.
 >
 >
 > kim
 I Miele sine maskiner blir knivene liggende med den skarpe eggen 
 oppad...Miele har en egen skuff øvst til bestikk og skarpe kniver.
 -- 
 Grethe    Deilig å være norsk i DK 
            
             |  |  | 
     Kim Schulz (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  09-11-11 21:12
 | 
 |  | On 11/09/2011 08:04 PM, Grethe Hoff wrote:
 > "Kim Schulz"<kim@schulz.dk>  skrev i en meddelelse
 > news:4eba2b6e$0$293$14726298@news.sunsite.dk...
 >> On 11/09/2011 12:42 AM, Allan Vebel wrote:
 >>> Lars Kongshøj skrev:
 >>>
 >>>> Det var en dum tro. Bare fordi nogen betaler en
 >>>> kendt person for at bruge hans navn som
 >>>> varemærke, er det ikke ensbetydende med at
 >>>> de laver gode produkter.
 >>>
 >>> Jeg har lige arvet et par Henrik Boserup-knive, de
 >>> er da flotte, men skærer ikke bedre end andre.
 >>>
 >>> I øvrigt er de med træhåndtag, og kan derfor ikke
 >>> gå i opvaskemaskinen.
 >>>
 >>
 >> ehm knive bør aldrig smides i opvaskeren hvis man ønsker at de skal
 >> forblive skarpe. Der er en årsag til at det står på brugsanvisningen til
 >> stort set samtlige knive af bedre kvalitet. Hvis du alligevel er ligeglad
 >> med dine knives kvalitet så smud ud og køb nogle rådvad eller scanpan
 >> knive hvor knivbladet er lavet af noget ligegyldigt metal.
 >>
 >>
 >> kim
 >
 > I Miele sine maskiner blir knivene liggende med den skarpe eggen
 > oppad...Miele har en egen skuff øvst til bestikk og skarpe kniver.
 
 
 det har, i modsætning til hvad mange tror, intet med at de rusjer rundt
 eller ej. Det er simpelthen fordi den kraftige opløsning der er i sæben
 ætser i metallet. Da æggen på metallet er meget tynd, så vil den
 forsvinde først.
 At folk så også smadrer deres knive ved at stikke dem ned i skåle og
 lignende hvor de hamrer sammen med andre redskaber er en helt anden
 historie, men det er jo ren dumhed.
 
 
 |  |  | 
  Sonny T. Larsen (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Sonny T. Larsen
 | 
 Dato :  09-11-11 22:52
 | 
 |  | On Wed, 09 Nov 2011 21:11:55 +0100, Kim Schulz wrote:
 
 > det har, i modsætning til hvad mange tror, intet med at de rusjer rundt
 > eller ej. Det er simpelthen fordi den kraftige opløsning der er i sæben
 > ætser i metallet. Da æggen på metallet er meget tynd, så vil den
 > forsvinde først.
 
 Er du sikker? Jeg har set dig gentage det flere gange, men uden
 kildeangivelse.
 
 Umiddelbart vil jeg tro, opvaskemiddel brugt i maskinen er en base, og de
 er bedre til at opløse organisk materiale end til metaller.
 
 Jeg hælder mere til, at en evt. sløvende effekt er fysisk påvirkning, f.eks
 ved stød mod tråden i kurve og lignende.
 
 --
 /Sonny - #include <std.disclaimer.h>
 
 "I don't have an attitude problem, you have a perception problem."
 
 
 |  |  | 
  Kim Schulz (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  09-11-11 23:02
 | 
 |  | On 11/09/2011 10:51 PM, Sonny T. Larsen wrote:
 > On Wed, 09 Nov 2011 21:11:55 +0100, Kim Schulz wrote:
 >
 >> det har, i modsætning til hvad mange tror, intet med at de rusjer rundt
 >> eller ej. Det er simpelthen fordi den kraftige opløsning der er i sæben
 >> ætser i metallet. Da æggen på metallet er meget tynd, så vil den
 >> forsvinde først.
 >
 > Er du sikker? Jeg har set dig gentage det flere gange, men uden
 > kildeangivelse.
 >
 > Umiddelbart vil jeg tro, opvaskemiddel brugt i maskinen er en base, og de
 > er bedre til at opløse organisk materiale end til metaller.
 >
 > Jeg hælder mere til, at en evt. sløvende effekt er fysisk påvirkning, f.eks
 > ved stød mod tråden i kurve og lignende.
 >
 
 Tjaa jeg havde det på samme måde, men kunne heller ingen fornuftig kilde
 få. Derfor tog jeg sagen i egen hånd, lånte et mikroskop på uni og
 tjekkede selv efter. Har stadig ingen fornuftig (men mange ligegylige)
 kilde fundet, så derfor er den ikke angivet.
 
 
 
 |  |  | 
   Erik Olsen (10-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  10-11-11 10:49
 | 
 |  | Kim Schulz wrote:
 
 > Tjaa jeg havde det på samme måde, men kunne heller ingen fornuftig
 > kilde få. Derfor tog jeg sagen i egen hånd, lånte et mikroskop på uni
 > og tjekkede selv efter.
 
 Jamen, fortæl og beret om dine undersøgelser og opdagelser.
 
 --
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen
 
 
 
 |  |  | 
    Kim Schulz (10-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  10-11-11 17:03
 | 
 |  | On 11/10/2011 10:48 AM, Erik Olsen wrote:
 > Kim Schulz wrote:
 >
 >> Tjaa jeg havde det på samme måde, men kunne heller ingen fornuftig
 >> kilde få. Derfor tog jeg sagen i egen hånd, lånte et mikroskop på uni
 >> og tjekkede selv efter.
 >
 > Jamen, fortæl og beret om dine undersøgelser og opdagelser.
 >
 
 Der er ikke så meget at berette. Jeg konstaterede at hele den tyndeste
 del af æg var helt eller delvist væk samt at der var små udhulinger i
 overfladen af kniven (ud over dem som allerede var der).
 
 
 |  |  | 
     Erik Olsen (10-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Erik Olsen
 | 
 Dato :  10-11-11 17:11
 | 
 |  | Kim Schulz wrote:
 > On 11/10/2011 10:48 AM, Erik Olsen wrote:
 >> Kim Schulz wrote:
 >>
 >>> Tjaa jeg havde det på samme måde, men kunne heller ingen fornuftig
 >>> kilde få. Derfor tog jeg sagen i egen hånd, lånte et mikroskop på
 >>> uni og tjekkede selv efter.
 >>
 >> Jamen, fortæl og beret om dine undersøgelser og opdagelser.
 >
 > Der er ikke så meget at berette. Jeg konstaterede at hele den tyndeste
 > del af æg var helt eller delvist væk samt at der var små udhulinger i
 > overfladen af kniven (ud over dem som allerede var der).
 
 Naturligvis er der noget at fortælle. Uden detaljer om materiale,
 slibning, behandling, opbevaring og vask kan man ikke drage nogen
 konklusioner.
 
 --
 Venlig hilsen/Best regards
 Erik Olsen
 
 
 
 |  |  | 
      Kim Schulz (10-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Kim Schulz
 | 
 Dato :  10-11-11 19:09
 | 
 |  | On 11/10/2011 05:10 PM, Erik Olsen wrote:
 > Kim Schulz wrote:
 >> On 11/10/2011 10:48 AM, Erik Olsen wrote:
 >>> Kim Schulz wrote:
 >>>
 >>>> Tjaa jeg havde det på samme måde, men kunne heller ingen fornuftig
 >>>> kilde få. Derfor tog jeg sagen i egen hånd, lånte et mikroskop på
 >>>> uni og tjekkede selv efter.
 >>>
 >>> Jamen, fortæl og beret om dine undersøgelser og opdagelser.
 >>
 >> Der er ikke så meget at berette. Jeg konstaterede at hele den tyndeste
 >> del af æg var helt eller delvist væk samt at der var små udhulinger i
 >> overfladen af kniven (ud over dem som allerede var der).
 >
 > Naturligvis er der noget at fortælle. Uden detaljer om materiale,
 > slibning, behandling, opbevaring og vask kan man ikke drage nogen
 > konklusioner.
 >
 
 Yeps men den slags detaljer ligger jeg slet ikke inde med mere. Det er
 vel efterhånden 7-8 år siden.
 
 Men jeg kan da fortælle at det var en Sabetier kokke kniv jeg testede
 med. Den var rimeligt ny og havde aldrig inden været i opvaskemaskinen.
 Jeg tjekkede dengang først efter en alm. håndvask med opvaskemiddel hvor
 der ikke var tegn på ændring af æg.
 Derefter en tur i opvaskemaskine (normal, mener det var en AEG) hvor den
 lå på en plastbakke hvor den ligger fast i en knivholder.
 
 Slibning var den originale fra da kniven var købt. Efter turen i
 opvaskeren røg den forøvrigt en tur til HWL som mine andre knive normalt
 også gør det.
 
 
 kim
 
 
 |  |  | 
  Ivar (09-11-2011) 
 
	
          | |  | Kommentar Fra : Ivar
 | 
 Dato :  09-11-11 23:17
 | 
 |  | Sonny T. Larsen skrev:
 
 > Umiddelbart vil jeg tro, opvaskemiddel brugt i maskinen er en base, og de
 > er bedre til at opløse organisk materiale end til metaller.
 
 Det er basisk.
 Jeg må indrømme, at jeg ikke kan forstå, den næsten religiøse
 tilgang nogle mænd har til køkkenknive. Det vigtigske for mig er
 om kniven er rar at arbejde med. Om den blot er skarp eller den
 er hysterisk skarp er jeg ligeglad med. Efter brug skal knivene
 lige som alt det andet i opvaskemaskinen. Hvor besværligt ønsker
 man det skal være?
 
 Den skarpeste kniv jeg har, er en speciel med keramisk blad. Jeg
 bryder mig faktisk ikke om at bruge den.
 
 
 Ivar Magnusson
 
 
 
 
 |  |  | 
 |  |