"Søren og Rikke Mors" skrev d. 13-08-01 09:57 dette indlæg :
> I hjemkundskab på seminariet skal jeg præsentere en menu, som den
kunne
> have været i 1930'erne. Hvad bestod en typisk middag af dengang - og i
> hvilken stil dækkede man bordet? Jeg forestiller mig at det skal svare
> til en middelklassefamilie. Håber at I har nogle gode ideer og evt.
> opskrifter.
>
> Rikke
Hej Rikke
Jeg har arvet en del gamle kogebøger, deriblandt Daglig mad til 2 af
Ingeborg Holch.
Bogen er udkommet i 1939- så mon ikke retterne er fra 30`erne
Bagest er der en Kostplan for 4 vinteruger og 4 sommeruger.
1. Uge
Vinter:
Mandag: Risengrød.Kogt torsk,kartofler og sennepssauce
Tirsdag: Tomatsuppe på torskesuppen, Fiskegratin
Onsdag: Æblesuppe, Hakkebøf
Torsdag: Kødsuppe, Peberrodskød
Fredag: Brødsuppe,Porrer,gulerødder og hvidkål med skarp brun sauce
eller smeltet smør
Lørdag: Opvarmet kødsuppe, Pandekager eller æbleskiver
Søndag: Svinemørbrad stegt som vildt, Æblegrød
2. Uge
Mandag: Havregrød med rest af æblegrød, stegt, hjemmelavet
medisterpølse,kartofler
(der laves mesisterpølse til 2 middage, den halve portion drysses med
salt og anvendes om torsdagen)
Tirsdag. Kærnemælkssuppe, Stegt ål,kartoffelsalat eller stuvede
kartofler
Onsdag: Sød suppe af risengryn, Grilleret kalvetunge,skorzonerrødder
eller rosenkål
Torsdag: Grønkål på suppen fra tungen, dertil sprængt medisterpølse
Fredag: Opvarmet sød suppe, Oksesteg
Lørdag: Norsk øllebrød, Fiskeboller i kaperssauce eller kogte
grønsager,gulerødder eller porrer, med smeltet smør eller rørt smør
eller en skarp ,brun sauce
Søndag: opvarmet oksessteg med asie og syltetøj,hjemmebagte medaljer
3. Uge
Mandag: Klipfisk,hkartofler,hakket æg og sennepssauce, frugtgrød(blandet
frugt)
Tirsdag: Mælk med tvebakker,frikadeller,kartoffelmos(rødkål)
Onsdag. Plukfisk, ristet franskbrød,abrikossuppe
Torsdag: Rismelsgrød, kødboller i sellerisauce
Fredag: Stegt lever,kold risengrød med sød,lunken sauce
Lørdag: Øllebrød, flæske-æggekage
Søndag: Kalvebryst i karry,ris. Æblekage,flødeskum
4. Uge
Mandag: grønærtesuppe,rest af kalvekød i tomatsauce,makaroni
Tirsdag: Smørgrød.Stegte torske-filets.kartoffelsalat,eller
fiskefrikadeller med kartoffelmos
Onsdag: Stegte svinehjerter,spækket med røget
flæsk,kartofler(brunede),Svedskegrød
Torsdag: Ris-vanggrød med æblekompot,bankekød. Rullepølse koges
Fredag: Forloren kråsesuppe på rullepølsesuppen og 4 nøgleben. Suppen
spises med rødder,æbler,svedsker og opbagte boller. Nøglebenene spises
samtidig.
Lørdag: Opvarmet bankekød, risklatter
Søndag: Citronsuppe. Stegt svinekam med kartofler(rødkå)
Jeg orker ikke også sommermenuerne nu. Håber du kan bruge noget af det ,
eller skriv igen
m.v.h Jette M
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"