On Sun, 12 Aug 2001 12:17:17 +0200, Kenneth Bon wrote:
>Er der nogen der har et godt forslag til hvad man kan servere til
>fiskefrikadeller??? Gerne noget med pasta og evt noget laksesauce (jeg
>putter også laks i fiskefrikadellerne)
>Gider nemlig ikke den sædvanlige kartofler med hvid sauce.
Jeg synes ikke at pasta egner sig til fiskefrikadeller, men det
bestemmer man jo selv. Her er nogle af de varianter jeg bruger.
Det er dog ikke alle kombinationer der er lige gode; man skal
ligesom forestille sig det færdige resultat, og så træffe
beslutningerne.
Tilbehør:
Løse ris, kogt fennikkelknold [1], ærter, hele kogte løg,
pomfritter, persillekartofler, dildkartofler, grøn salat.
Sovs:
Remolade-, kapers-, persille-, champignons-, løg-,
reje-asparges-, eller reje-dildsovs. Smeltet eller brunet smør
med citronsaft.
Pynt:
Citronbåde, reven peberrod, stegt bacon, persille, dild, stegte
champignon, tomatskiver.
På Skagen serverer man fiskefrikadeller med persillesovs og
syltetøj (af tranebær, blåbær eller brombær) til. En lidt sjov
kombination som faktisk smager udmærket når lige forskrækkelsen
har lagt sig.
Frikadeller bliver meget fine og velsmagende når der steges i
halvt svinefedt og halvt smør eller margarine.
En lidt anderledes, men virkelig velsmagende præmie-opskrift er:
250 gram torskefileter hakkes fint med
250 gram rå champignon. Heri blandes
1 bundt fintklippet purløg,
2 æggehvider,
1 knivspids frisk reven muskat,
salt og hvid peber.
Serveres med stuvet spinat og lune flûtes.
Det smager overraskende godt. Opskriften blev vinder i
en-eller-anden fiskeopskriftskonkurrence.
>På forhånd tak :)
Velbekomme
[1] Fennikelknold renses, flækkes og koges 25 min. med salt,
muskat og peber. Bedst til stegte kød- og fiskeretter.
M.v.h. Emil
|