|
| Kan de spises? Fra : Allan Vebel |
Dato : 21-07-11 11:08 |
| | |
Kurt Hansen (21-07-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 21-07-11 11:27 |
|
Den 21/07/11 12.07, Allan Vebel skrev:
> Jeg finder ofte nogle store hvis svampe i
> græsset under et stort æbletræ, men hvad
> er det?
>
> Se:
> http://vebel.dk/test/svamp1.jpg
> og
> http://vebel.dk/test/svamp2.jpg
>
> Den store af dem er 13 centimeter i
> diameter og 15 centimeter i højden.
>
> Et par stykker af dem er et helt måltid i
> sig selv - men kan de spises?
Alt klan spises - det er blot virkningen der er forskellig.
Agatha Christie har nogle glimrende svampeopskrifter i nogle af hendes
romaner
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Herluf Holdt, 3140 (21-07-2011)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 21-07-11 12:51 |
|
Allan Vebel skrev:
> Jeg finder ofte nogle store hvis svampe i
> græsset under et stort æbletræ, men hvad
> er det?
>
> Se:
> http://vebel.dk/test/svamp1.jpg
> og
> http://vebel.dk/test/svamp2.jpg
>
> Den store af dem er 13 centimeter i
> diameter og 15 centimeter i højden.
>
> Et par stykker af dem er et helt måltid i
> sig selv - men kan de spises?
Det ser ud som "Mark-Champignon". Det er ifølge
Politikens svampebog en glimrende spisesvamp.
Der er tre "prikker" under grydesymbolet. Den kan
også spises rå.
--
Herluf :·)
| |
Max (21-07-2011)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 21-07-11 17:37 |
|
Hej Herluf
> Det ser ud som "Mark-Champignon". Det er ifølge
> Politikens svampebog en glimrende spisesvamp.
> Der er tre "prikker" under grydesymbolet. Den kan
> også spises rå.
Jeg har nogle der ligner, troede også at det var mark-
champignon, men eksperter kunne fortælle mig at det
var det ikke, derimod var det en type der giver dårlig
mave.
--
Mvh
Max
| |
Kurt Lund (21-07-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Lund |
Dato : 21-07-11 19:33 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote
> Jeg har nogle der ligner, troede også at det var mark-
> champignon, men eksperter kunne fortælle mig at det
> var det ikke, derimod var det en type der giver dårlig
> mave.
Kan det tænkes, at det er Karbol-Champignon? Disse skulle kunne give voldsom
mavepine. Den kan i øvrigt kendes ved, at en ridse på en frisk svamp bliver
gul med det samme.
--
Kurt Lund
| |
Allan Vebel (21-07-2011)
| Kommentar Fra : Allan Vebel |
Dato : 21-07-11 21:37 |
|
Kurt Lund skrev:
> Kan det tænkes, at det er Karbol-Champignon?
> Disse skulle kunne give voldsom mavepine. Den
> kan i øvrigt kendes ved, at en ridse på en frisk
> svamp bliver gul med det samme.
Det har ikke været tilfældet her - og jeg regner
med at det er en mark-champignon.
Vi har spist de to små af dem i en gryderet til
aften, igen er blevet syge, og selv Buster åd dem
med velbehag.
--
Allan Vebel
http://vebel.dk/wdg
| |
Kurt Hansen (22-07-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 22-07-11 04:11 |
|
Den 21/07/11 22.37, Allan Vebel skrev:
> Kurt Lund skrev:
>
>> Kan det tænkes, at det er Karbol-Champignon?
>> Disse skulle kunne give voldsom mavepine. Den
>> kan i øvrigt kendes ved, at en ridse på en frisk
>> svamp bliver gul med det samme.
>
> Det har ikke været tilfældet her - og jeg regner
> med at det er en mark-champignon.
>
> Vi har spist de to små af dem i en gryderet til
> aften, igen er blevet syge, og selv Buster åd dem
> med velbehag.
Hvor mange mennesker + en hund var I om at fortære to små svampe?
Beskedne folk, de fynboer
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Allan Vebel (21-07-2011)
| Kommentar Fra : Allan Vebel |
Dato : 21-07-11 21:46 |
|
Herluf Holdt, 3140 skrev:
> Det ser ud som "Mark-Champignon". Det er
> ifølge Politikens svampebog en glimrende
> spisesvamp.
Har googlet noget mere, og det ser rigtigt ud.
Jeg har lige fundet to mere af de store, de gror
godt nok stærkt.
De er ret faste i kødet, og smager glimrende,
selv i rå tilstand.
Det bliver til noget svampesuppe i weekenden.
--
Allan Vebel
http://vebel.dk/wdg
| |
Jens Bruun (29-07-2011)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 29-07-11 23:13 |
|
Herluf Holdt, 3140 <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i meddelelsen
4e28128b$0$308$14726298@news.sunsite.dk:
> Det ser ud som "Mark-Champignon". Det er ifølge
> Politikens svampebog en glimrende spisesvamp.
For mig at se er der tale om agerchampignons, der også er glimrende
spisesvampe.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Klaus Alexander Seis~ (21-07-2011)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 21-07-11 12:51 |
|
Allan Vebel skrev:
> Se:
> http://vebel.dk/test/svamp1.jpg
> og
> http://vebel.dk/test/svamp2.jpg
Lys hat, mørke(re) lameller og så den ring der, siger næsten en
slags champignon. Have-Champignon, måske?
Se fx billederne af de champignons der er hvis man følger linket
“De 20 bedste spisesvampe†på http://spisesvampe.webbyen.dk/ (gid
fanden havde frames!).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup | Bitcoin tip jar
gopher://port70.dk/ | 1KLAUS2XgGoov4RwxbYoBWLvWUaLxcDZ5u
| |
Kurt Hansen (22-07-2011)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 22-07-11 04:19 |
|
Den 21/07/11 13.51, Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Allan Vebel skrev:
>
>> Se:
>> http://vebel.dk/test/svamp1.jpg
>> og
>> http://vebel.dk/test/svamp2.jpg
>
> Lys hat, mørke(re) lameller og så den ring der, siger næsten en
> slags champignon. Have-Champignon, måske?
I dette tilfælde er der måske tale om The WBA' Heavy Weight Champignon?
*) WBA = Webels Big Atractiellomycetes**
**) En svampeklasse i Pudderkøllefamilien
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Svend (22-07-2011)
| Kommentar Fra : Svend |
Dato : 22-07-11 04:45 |
|
On Thu, 21 Jul 2011 11:51:24 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
<klaus@seistrup.dk> wrote:
>Se fx billederne af de champignons der er hvis man følger linket
>“De 20 bedste spisesvampe” på http://spisesvampe.webbyen.dk/ (gid
>fanden havde frames!).
>
Punkstokket indogo rørhat .. nævnes som en god spisesvamp
hold nallerne væk fra den side.
/Svend
| |
|
|