/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Holdbarhed på frossen kød
Fra : TDN


Dato : 13-05-11 10:52

Hej!

Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel for
hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade mht.
smagen osv.

På forhånd tak.

Mvh
Thomas



 
 
Preben (13-05-2011)
Kommentar
Fra : Preben


Dato : 13-05-11 11:04

Den 13.05.2011 kl. 11:51 skrev TDN <tdnfjerndette@net.telenor.dk>:

> Hej!
>
> Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel
> for hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade
> mht. smagen osv.



For fedt svinekød vil jeg sige maks 3 måneder, men en mørbrad er jo ikke
fed, så jeg vil mene, den kan holde sig 6+ måneder.
Prøv at tø den op og lugte til den. Hvis den lugter OK kan du roligt spise
den. Det kan du iøvrigt også selv om den ikke lugter så godt, det er bare
ikke så lækkert.
Ovenstående er selvfølgelig under forudsætning af, at den har været
opbevaret ved min. -18 grader.
--
mvh/Preben

Jens Bruun (13-05-2011)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 13-05-11 12:23

TDN <tdnfjerndette@net.telenor.dk> skrev i meddelelsen
4dccff3b$0$312$14726298@news.sunsite.dk:

> Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en
> tommelfingerregel for hvor længe magert svinekød kan holde sig
> frossent uden at tage skade mht. smagen osv.

Kød tager generelt skade på smagen, så snart det nedfryses. Når det så er
sagt, så fik jeg serveret en polskslagtet okseculotte forleden, der var
pakket i... 2001, og som havde ligget på frost siden. Det var så langt fra
verdens bedste culotte, men den var spiselig og - selvfølgelig - overhovedet
ikke sundhedsfarlig.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



TDN (15-05-2011)
Kommentar
Fra : TDN


Dato : 15-05-11 08:35


"TDN" <tdnfjerndette@net.telenor.dk> skrev i meddelelsen
news:4dccff3b$0$312$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej!
>
> Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel
> for hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade
> mht. smagen osv.
>
> På forhånd tak.
>
> Mvh
> Thomas
>
>

Tog chanchen med andet køb i beredskab, men trods 3 år i fryseren fejlede
den intet, hverken lugtmæssigt eller smagsmæssigt, den fik en gang bacon
rundt om og en tur i Weber'en.

Takker for svar.

mvh
Thomas


Ukendt (02-06-2011)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 02-06-11 02:50

On Fri, 13 May 2011 11:51:50 +0200, "TDN"
<tdnfjerndette@net.telenor.dk> wrote:

>Hej!
>
>Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel for
>hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade mht.
>smagen osv.
>
>På forhånd tak.
>
>Mvh
>Thomas
>
Der var noget i Go'morgen Danmark på Tv2 for et par måneder siden. Der
blev det anbefalet at fedtholdigt kød ikke lå på frost mere end 1
måned, og at magert kød helst skulle bruges senest tre måneder efter
nedfrysning, men jeg vil helt ærligt mene, at det er overdrevet.

Jeg har netop optøet, stegt og spist en okse-steak, som har ligget på
frost siden nytår, og den fejlede bestemt ikke noget... tværtimod var
den mør, smagfuld og meget lækker. Den bar end ikke antydningen af at
være det mindste harsk i smagen.

Frys, tø op, lugt til kødet; og hvis duften er OK, så steg den
motherfucker.

Mvh

Dave

Cykelsmeden (02-06-2011)
Kommentar
Fra : Cykelsmeden


Dato : 02-06-11 09:48

Den 02-06-2011 03:50, Dave skrev:
> Der var noget i Go'morgen Danmark på Tv2 for et par måneder siden. Der
> blev det anbefalet at fedtholdigt kød ikke lå på frost mere end 1
> måned, og at magert kød helst skulle bruges senest tre måneder efter
> nedfrysning, men jeg vil helt ærligt mene, at det er overdrevet.
Det er vel også kun omkring 30% af hvad der altid har været gængs holdning.
Jeg har ingen problemer med en and (=fed) fra sidste jul i nov.
- nu mener jeg dog også at and skal være gennemstegt, = selv løsner sig
fra benene

//finn

Carsten Stage (02-06-2011)
Kommentar
Fra : Carsten Stage


Dato : 02-06-11 06:08

"TDN" <tdnfjerndette@net.telenor.dk> skrev i meddelelsen
news:4dccff3b$0$312$14726298@news.sunsite.dk...

> Fandt en svinemørbrad på bunden af fryseren. Er der en tommelfingerregel
> for hvor længe magert svinekød kan holde sig frossent uden at tage skade
> mht. smagen

Fandt i går også en i bunden af min fryser, mærket 090610, altså temmelig
tæt på et helt år. Tilberedt som jeg plejer var der ikke noget som helst at
udsætte på hverken duft eller smag...



--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste