/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegepander
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 02-03-11 16:13

Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.

Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
først.

--
Lisbet



 
 
Soren 'theDiver' Rei~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Soren 'theDiver' Rei~


Dato : 02-03-11 17:28

On 02-03-2011 16:12, Lisbet Overvad Laursen wrote:
> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.

Hvis du lader være med at bruge metal redskaber bliver de ikke ridsede.

--
Med venlig hilsen / Best regards
Søren Reinke, IDCS #505926, TDI Trimix
www.Dykkeren.dk
Dive blog with a large gallery


Kim Schulz (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 02-03-11 17:36

On Wed, 2 Mar 2011 16:12:47 +0100
"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.ol@gmail.com> wrote:

> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.
>
> Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
> først.
>

Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det elendige
teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber og de har fornyeligt
lanceret en serie der virker på induktion (deres tidligere Titanium
serie var desværre ikke brugbare herpå).



Kim Schulz (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 02-03-11 17:54

On Wed, 02 Mar 2011 17:28:18 +0100
Soren 'theDiver' Reinke <soren@REMOVEreinke.dk> wrote:

> On 02-03-2011 16:12, Lisbet Overvad Laursen wrote:
> > Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid
> > bliver ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller
> > smedejern.
>
> Hvis du lader være med at bruge metal redskaber bliver de ikke
> ridsede.
>
købte en ganske dyr og velomtalt eva-trio pande med slip-let belægning.
der blev aldrig brugt andet end træredskaber på den, men alligevel
havde overfladen kun en levetid på lige under et år. Fik den byttet og
resultatet var den samme efter et års tid.


Klaus Alexander Seis~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 02-03-11 18:40

Kim Schulz skrev:

> Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det
> elendige teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber
> og […]

Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
træ og ‘plastik’, og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.

Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Frank Bach (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Frank Bach


Dato : 02-03-11 19:07

Den 02/03/11 18.39, Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Kim Schulz skrev:
>
>> Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det
>> elendige teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber
>> og […]
>
> Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
> træ og ‘plastik’, og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.
>
> Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!
>
> Mvh,
>
Ingen redskaber ud over de "bløde", men også: min kone propper af og til
pander i opvaskemaskinen fordi hun har "glemt" at det må man ikke ;.)
Det duer ikke for belægningen..

Mht Scanpan har jeg haft en med låg hvor håndtaget var af plastic. Det
viste sig først efter en tur i ovnen hvor det krombelagte håndtag
smeltede. Låget blev byttet men det har ikke løst det grundlæggende
problem - at håndtaget smelter..

MVH Frank Bach
Esbjerg


Lisbet Overvad Laurs~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 02-03-11 19:54

Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Kim Schulz skrev:
>
>> Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det
>> elendige teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber
>> og [.]
>
> Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
> træ og 'plastik', og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.
>
> Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!

Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?

--
Lisbet



Hauge (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 02-03-11 20:12

Den 02-03-2011 19:53, Lisbet Overvad Laursen skrev:
> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?

Samme her, derfor vælger jeg Ikeas ret gode pander (og gryder), der også
virker til induktion.

Ikea365 kaldes de.

Men jeg har så heller ikke et behov for fremvisning af mine maskiner i
køkkenet. ;)

Mvh Hauge

Max (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 02-03-11 20:21

Hej Hauge

> Men jeg har så heller ikke et behov for fremvisning af mine maskiner i
> køkkenet. ;)


Korrekt, det er jo en arbejdsplads, ikke et udstillingsvindue :)

Nogle af mine pander hænger forøvrigt under loftet i garagen,
så henter jeg dem der når jeg skal bruge en. De er forøvrigt
også købt på loppemarkeder og lignende steder. En af de
bedre er faktisk en Eva solo støbejernsgrillpande, kostede
vel en tier, men når den bliver varmet op så den næsten
er rødglødene, ja så laver den fine bøffer uden fedstof
på panden. Den bliver efter brug lige kogt af i en gang
sæbevand, og så retur i garagen med den.

--
Mvh
Max



Lisbet Overvad Laurs~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 02-03-11 20:29

Hauge wrote:
> Den 02-03-2011 19:53, Lisbet Overvad Laursen skrev:
>> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?
>
> Samme her, derfor vælger jeg Ikeas ret gode pander (og
> gryder), der også virker til induktion.
>
> Ikea365 kaldes de.
>
> Men jeg har så heller ikke et behov for fremvisning af mine
> maskiner i køkkenet. ;)

Det har jeg heller ikke (maskiner og maskiner!?), ej heller til
induktion, og tak for tippet.

Men jeg ville gerne høre fra nogen der havde erfaring med pander af
rustfrit stål eller smedejern.
--
Lisbet



Kim Schulz (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 02-03-11 19:59

On Wed, 2 Mar 2011 19:53:35 +0100
"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.ol@gmail.com> wrote:

> Klaus Alexander Seistrup wrote:
> > Kim Schulz skrev:
> >
> >> Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det
> >> elendige teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber
> >> og [.]
> >
> > Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
> > træ og 'plastik', og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.
> >
> > Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!
>
> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?
>

hvilken serie? De har også en crappy serie! Titanium eller den nye
serie til induktion er gode.


Christian Hansen (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Christian Hansen


Dato : 02-03-11 20:00

Jeg ville ikke bytte mine støbejernspander for noget. Jeg har to fra Le
creuset og de er nemme at bruge og vedligeholde.

Man skal selvfølgelig stege i fedtstof, men det behøver jo ikke at komme
over på tallerkenen.

Og rigtigt brugt, er de lige så slip-let som alt muligt andet. Jeg laver
uden problemer pandekager på min 24cm og kan vende dem i luften. De
slipper uden problemer :)

Venligst

Christian



On 03/02/2011 04:12 PM, Lisbet Overvad Laursen wrote:
> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.
>
> Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
> først.
>


Lisbet Overvad Laurs~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 02-03-11 20:24

Christian Hansen wrote:
> Jeg ville ikke bytte mine støbejernspander for noget.

Støbejern har jeg også overvejet, men de er så tunge at håndtere. Du
kan vende pandekager i luften (nævner du i den del af indlægget der
er klippet væk her), men kan jeg (en gammel folkepensionist)?
--
Lisbet



Trine Kornum Christi~ (03-03-2011)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 03-03-11 14:19

On 02-03-2011 20:23, Lisbet Overvad Laursen wrote:
> Christian Hansen wrote:
>> Jeg ville ikke bytte mine støbejernspander for noget.
>
> Støbejern har jeg også overvejet, men de er så tunge at håndtere. Du
> kan vende pandekager i luften (nævner du i den del af indlægget der
> er klippet væk her), men kan jeg (en gammel folkepensionist)?

Jeg er godt nok ikke pensionist - men har dog gigt. :) Og jeg garanterer
for at jeg ikke kan vende noget som helst i luften med mine
støbejernspander! Jeg er nødt til tage fat i dem med to hænder -
heldigvis har de et lille håndtag modsat det store håndtag, så man kan
få fat i dem.

Men man går aldrig fejl af støbejern - hverken til pander eller gryder!

Mvh Trine

Niels (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 02-03-11 13:15

On Mar 2, 4:12 pm, "Lisbet Overvad Laursen" <lisbet...@gmail.com>
wrote:
> Jeg er blevet tr t af pander med slip-let bel gning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at k be nogle af rustfrit st l eller smedejern.

Jeg har nogle smukt patinerede kobberpander med rustfri stål
indenbords. Jeg vasker dem ikke med sæbe, men hælder varmt vand på,
når de har stegt det, de skal. Derefter tørres de med køkkenrulle. Men
der /er/ ting, som ikke slipper. Og håndtaget bliver slemt varmt efter
nogen tid (messinghåndtag?).

Derfor bruger jeg også billige slip-let-pander med tyk bund. Jeg
accepterer, at sådan en pande er en "sliddel" ligesom bremser eller
lydpotte på en bil. De skal skiftes en gang i mellem.

---
Niels

Jens Bruun (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 02-03-11 21:30

Lisbet Overvad Laursen <lisbet.ol@gmail.com> skrev i meddelelsen
4d6e5e77$0$23761$14726298@news.sunsite.dk:

> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.
>
> Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
> først.

Du mener nok støbejern?

Støbejernspander kræver ikke det store, og de slår moderne pander med flere
banelængder. De holder langt bedre på varmen, og skal bare efterlades med
fedtstof på, når du er færdig med bruge dem. Nu og da skal de have den store
tur, hvor de opvarmes, så de næsten gløder; først med salt på (der renser
dem), og derefter med en olie, der kan tåle høj temperatur.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Lisbet Overvad Laurs~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 02-03-11 21:39

Jens Bruun wrote:
> Lisbet Overvad Laursen <lisbet.ol@gmail.com> skrev i
> meddelelsen 4d6e5e77$0$23761$14726298@news.sunsite.dk:
>
>> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som
>> altid bliver ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit
>> stål eller smedejern. Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige
>> erfaringer med den
>> slags først.
>
> Du mener nok støbejern?

Nej, jeg mener faktisk smedejern, se f.eks. her:
http://www.leonberg.dk/catalog/product_info.php?products_id=320

> Støbejernspander kræver ikke det store, og de slår moderne
> pander med flere banelængder. De holder langt bedre på varmen,
> og skal bare efterlades med fedtstof på, når du er færdig med
> bruge dem. Nu og da skal de have den store tur, hvor de
> opvarmes, så de næsten gløder; først med salt på (der renser
> dem), og derefter med en olie, der kan tåle høj temperatur.

Jeg har faktisk overvejet støbejern, men synes de er ret
uhåndterlige. Har en god støbejernsgrillpande som er udmærket, men
sjældent bliver brugt, da det sjældent er bøffer vi tilbereder her i
huset.
--
Lisbet



Emil (03-03-2011)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 03-03-11 15:12

"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.ol@gmail.com> wrote:

>Jens Bruun wrote:
>> Du mener nok støbejern?

>Nej, jeg mener faktisk smedejern, se f.eks. her:
>http://www.leonberg.dk/catalog/product_info.php?products_id=320


Hej Lisbet

Læs tråden "ny pande" i forum hos Kvalimad.dk.
<http://www.kvalimad.dk/forum/koekkenudstyr-og-teknik/429581772#748132182>

Her kan du læse, at bundens diameter skal passe til
induktionskomfurets varmekilde, da panden ellers kan slå sig skæv.

Jeg plumpede i, og købte en billig, løs induktionsplade til
sommerhuset. Pladen passede tilsyneladende fint til en 30 cm pande.
Men varmeringen var meget lille, ca 15 cm, så den duer ikke til
smedejern.


m.v.h. Emil

Lisbet Overvad Laurs~ (03-03-2011)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 03-03-11 17:27

Emil wrote:
> "Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.ol@gmail.com> wrote:
>
>> Jens Bruun wrote:
>>> Du mener nok støbejern?
>
>> Nej, jeg mener faktisk smedejern, se f.eks. her:
>> http://www.leonberg.dk/catalog/product_info.php?products_id=320
>
>
> Hej Lisbet
>
> Læs tråden "ny pande" i forum hos Kvalimad.dk.
> <http://www.kvalimad.dk/forum/koekkenudstyr-og-teknik/429581772#748132182>

> Her kan du læse, at bundens diameter skal passe til
> induktionskomfurets varmekilde, da panden ellers kan slå sig
> skæv.
>
> Jeg plumpede i, og købte en billig, løs induktionsplade til
> sommerhuset. Pladen passede tilsyneladende fint til en 30 cm
> pande. Men varmeringen var meget lille, ca 15 cm, så den duer
> ikke til smedejern.

Det var ærgerligt! Jeg har ikke induktion, så intet problem.
Imidlertid har jeg bestil Scanpans - en med slip-let og en af
rustfrit stål, så jeg kan sammenligne. Smedejern (eller pladejern)
bliver måske nok for tungt til mig. Tak for linket.

Også tak til alle andre der har givet råd.

--
Lisbet



Max (03-03-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 03-03-11 17:31

Hej Lisbet

> Imidlertid har jeg bestil Scanpans - en med slip-let og en af
> rustfrit stål, så jeg kan sammenligne. Smedejern (eller pladejern)
> bliver måske nok for tungt til mig. Tak for linket.


Rustfast stål og smede/pladejern burde veje det samme.

--
Mvh
Max



Lisbet Overvad Laurs~ (05-03-2011)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 05-03-11 15:13

Max wrote:
> Hej Lisbet
>
>> Imidlertid har jeg bestil Scanpans - en med slip-let og en af
>> rustfrit stål, så jeg kan sammenligne. Smedejern (eller
>> pladejern) bliver måske nok for tungt til mig. Tak for linket.
>
>
> Rustfast stål og smede/pladejern burde veje det samme.

Okay. Jeg har lige fået panden af rustfrit stål, og den kan jeg
håndtere. Mht. til brug- og holdbarhed må man vente til senere.
--
Lisbet



Klaus Alexander Seis~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 02-03-11 21:50

Lisbet Overvad Laursen skrev:

>> Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!
>
> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?

Indtil videre har jeg ikke fundet noget, så denne tråd er osse interessant
for mig. Jeg klarer mig med scanpanden så længe.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Max (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 02-03-11 22:11

Hej Klaus

> Indtil videre har jeg ikke fundet noget, så denne tråd er osse
> interessant for mig. Jeg klarer mig med scanpanden så længe.


Hackman har været positivt omtalt i denne gruppe ind imellem

http://royaldesign.dk/viewitem.aspx?ID=15242

--
Mvh
Max



Klaus Alexander Seis~ (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 02-03-11 21:55

Kim Schulz skrev:

> Lisbet Overvad Laursenskrev:
>
>> Klaus Alexander Seistrup skrev:
>>
>>> Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!
>>
>> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?
>
> hvilken serie? De har også en crappy serie! Titanium eller den nye
> serie til induktion er gode.

Min er en Scanpan Titanium, og den skaller som var det en teflonpande
(og den har vel at mærke aldrig været i en opvaskemaskine). Som sagt:
Ikke flere af den slags til mig, tak!

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Carsten Stage (03-03-2011)
Kommentar
Fra : Carsten Stage


Dato : 03-03-11 17:35

Klaus Alexander Seistrup wrote:

> Min er en Scanpan Titanium, og den skaller som var det en teflonpande
> (og den har vel at mærke aldrig været i en opvaskemaskine). Som sagt:
> Ikke flere af den slags til mig, tak!

Det samme her...



--
Med venlig hilsen,

Carsten Stage


Niels Jørgen Kruse (02-03-2011)
Kommentar
Fra : Niels Jørgen Kruse


Dato : 02-03-11 22:02

Lisbet Overvad Laursen <lisbet.ol@gmail.com> wrote:

> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.
>
> Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
> først.

Jeg bruger en rustfri stål pande til daglig og vasker den under den
varme hane efter brug. Der er ikke noget som hænger nævneværdigt i.
--
Mvh./Regards, Niels Jørgen Kruse, Vanløse, Denmark

Aksel (05-03-2011)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 05-03-11 11:43


""Niels Jørgen Kruse"" <nospam@ab-katrinedal.dk> skrev i en meddelelse
news:1jxivj5.1q779r6a6jt9N%nospam@ab-katrinedal.dk...
> Lisbet Overvad Laursen <lisbet.ol@gmail.com> wrote:
>
>> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
>> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.
>>
>> Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
>> først.
>
> Jeg bruger en rustfri stål pande til daglig og vasker den under den
> varme hane efter brug. Der er ikke noget som hænger nævneværdigt i.
> --
> Mvh./Regards, Niels Jørgen Kruse, Vanløse, Denmark


Mange meget fine oplysninger om diverse stegepander.
Er der mon nogen, der har prøvet kødpander?
Mvh
Aksel



Martin [TMM] (05-03-2011)
Kommentar
Fra : Martin [TMM]


Dato : 05-03-11 11:56

Hej
On 05-03-2011 11:42, Aksel wrote:
> Er der mon nogen, der har prøvet kødpander?

De har dem i Imerco. De står lige ved siden af kvajpanderne...

Mvh
Martin

Lisbet Overvad Laurs~ (05-03-2011)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 05-03-11 15:13

Aksel wrote:
> Mange meget fine oplysninger om diverse stegepander.
> Er der mon nogen, der har prøvet kødpander?

Har du?
--
Lisbet



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste